Vegaanin grillipannu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaanin grillipannu

Vegaanin grillipannu
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Pannulla pyöräytetyt leivänkannikat ja kylmäsavutofu tekevät tästä grillisalaatista ruokaisan. Piristystä salaatille antavat espanjalaiset grillipaprikat, joiden makeus korostuu grillatessa. Sekoita pähkinäinen salaatinkastike tahinista, inkivääristä ja vaahterasiirapista.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
(1 ps) padron-grillipaprikoita
2 kpl
suippopaprikaa
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kpl
punasipuli
300 g
(1 pkt) kylmäsavutofua
1/2 kpl
maalaispatonkia
3 rkl
rypsiöljyä
1/2 - 1 tl
suolaa
1/2 dl
suolapähkinöitä
1
ruukku korianteria

TAHINI-INKIVÄÄRIKASTIKE

4 rkl
tahini-seesamtahnaa
4 rkl
vettä
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
limemehua
1 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
raastettua inkivääriä

Näin teet

1

Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos kastike on kovin paksua, lisää hieman vettä.

1 tl
raastettua inkivääriä
1 rkl
rypsiöljyä
4 rkl
tahini-seesamtahnaa
2 rkl
limemehua
1 rkl
vaahterasiirappia
4 rkl
vettä
2

Huuhtele grillipaprikat, suippopaprikat ja kirsikkatomaatit. Leikkaa suippopaprikat reilun kokoisiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko punasipuli. Kuutioi tofu. Revi patonki reilun kokoisiksi paloiksi.

200 g
(1 ps) padron-grillipaprikoita
2 kpl
suippopaprikaa
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kpl
punasipuli
1/2 kpl
maalaispatonkia
3

Kuumenna öljy muurinpohja- tai wokkipannussa. Lisää leipäpalat pannulle ja paista niihin rapea pinta. Siirrä leipäpalat lautaselle. Ruskista tofupaloja pannulla muutama minuutti ja siirrä lautaselle leipäpalojen kanssa. Lisää pannulle tilkka öljyä, punasipulit ja paprikat. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, leipäpalat ja tofut. Jatka paistamista muutama minuutti, kunnes tomaatit ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla. Lisää suolapähkinät ja hienonnettu korianteri. Tarjoile tahini-inkiväärikastikkeen kanssa.

1/2 dl
suolapähkinöitä
1
ruukku korianteria
1/2 - 1 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.5.2019
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g61 g
Proteiinia13 g52 g
Rasvaa30 g121 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj1650 6601
Energiaa kcal394 1575

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukku korianteria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g61 g
Proteiinia13 g52 g
Rasvaa30 g121 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj1650 6601
Energiaa kcal394 1575

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukku korianteria

Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.