Pirteä kaali-kurpitsasalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pirteä kaali-kurpitsasalaatti

Pirteä kaali-kurpitsasalaatti
Raasta kaalisalaattiin vaihteeksi maukasta myskikurpitsaa. Pirteyttä salaattiin tuovat puolukat, minttu ja purjo sekä hunajainen inkiväärikastike.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
myskikurpitsaa
500 g
(0,25) kaalia
300 g
(1 kpl) purjo
1
ruukku minttua
100 g
(0,5 ps) puolukkaa (pakaste)

INKIVÄÄRIKASTIKE

4 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
omenaviinietikkaa
2 rkl
juoksevaa hunajaa
15 g
(1 rkl) inkivääriä raastettuna
1/2 tl
jauhettua kurkumaa
1/2 tl
suolaa

Näin teet

1

Kuori kurpitsa ja suikaloi se kuorimaveitsellä tai raastinraudan isolla terällä. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Hienonna minttu. Sulata puolukoita mikrossa 20–40 sekuntia.

500 g
myskikurpitsaa
300 g
(1 kpl) purjo
1
ruukku minttua
100 g
(0,5 ps) puolukkaa (pakaste)
500 g
(0,25) kaalia
2

Sekoita isossa kulhossa öljy, etikka ja hunaja. Raasta inkivääri joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Lisää vihannekset, puolukat ja minttu. Puristele aineksia käsin niin, että kastike sekoittuu vihanneksiin ja kaali hieman pehmenee.

1/2 tl
jauhettua kurkumaa
1/2 tl
suolaa
4 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
omenaviinietikkaa
2 rkl
juoksevaa hunajaa
15 g
(1 rkl) inkivääriä raastettuna
3

Anna kaalisalaatin maustua jääkaapissa 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi uuniruokien tai makkaran kanssa.

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 14.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g80 g
Proteiinia4 g16 g
Rasvaa15 g58 g
Kuituja7 g29 g
Energiaa kj1012 4046
Energiaa kcal242 966

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g80 g
Proteiinia4 g16 g
Rasvaa15 g58 g
Kuituja7 g29 g
Energiaa kj1012 4046
Energiaa kcal242 966
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.