Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Anni Hautalan juontaman Mitä lapsesi tekisi? -ohjelman kahdeksannessa jaksossa kisailevat seitsemänvuotiaat Alvar, Jadessa ja Konsta.

7-vuotias voittaja filosofisena Mitä lapsesi tekisi? -ohjelmassa: ”Elämä valitsee palkinnot”

Teksti:
Inka Ikonen
Kuvat:
Ari Lahti
Julkaistu: 10.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Ensimmäinen valinta finaalissa on tehtävä kotiteatterin ja polkupyörän välillä. Entä valitseeko lapsi mieluummin perheloman vai puhelimen ja tablettitietokoneen?

Nelosen Mitä lapsesi tekisi? -gameshow’ssa lapset osallistuvat lastenkerhossa tietämättään erilaisiin testeihin. Vanhemmat pyrkivät arvaamaan, kuinka heidän lapsensa kussakin tilanteessa toimii. Oikeasta arvauksesta saa pisteen.

Eniten pisteitä kerännyt perhe pääsee finaaliin, jossa lapsi saa valita mieleisensä palkinnot.

Kuinka sinun lapsesi toimisi?

Ohjelman 8. jaksossa 7-vuotiaat Konsta, Alvar ja Jadessa.

Ensimmäisessä tehtävässä lapsi koristelee yhdessä kerhon vetäjän Ari Hurstin kanssa jäätelöannoksia karkkikoneella. Ari poistuu viemään jäätelöitä muille lapsille ja antaa lapsen koristella oman annoksensa. Hän kuitenkin ohjeistaa painamaan karkkikoneen nappia vain kerran. Karkkikone ei kuitenkaan toimi.

Kuinka oma lapsesi toimisi? Kertoisiko hän aikuiselle, kuinka monta kertaa karkkikonetta painoi? Uskaltaisiko hän painaa useamman kerran?

Toisessa tehtävässä Ari on piilottanut leikkihuoneeseen viisi palloa. Ari lähtee huoneesta ja lapsen tehtävä on etsiä pallot. Jos hän onnistuu, hän saa palkinnon.

Huoneessa oleva lelurobotti auttaa pallojen etsimisessä. Viimeinen pallo on piilotettu Arin lukittuun kaappiin.

Mitä luulet: avaisiko lapsesi lukitun kaapin ilman lupaa?

Seuraavaksi lapsi leikkii piilosta Arin kanssa. Ari menee piiloon ja lapsen pitää huivi silmillään etsiä Ari. Huivista näkyy kuitenkin läpi.

Miten sinun lapsesi toimisi: kertoisiko hän totuuden?

Viimeisessä tehtävässä lapset ovat vierailulla Helsingin Luonnontieteellisessä museossa. Lapsen tehtävä on etsiä täytetylle huuhkajalle sopivat lasisilmät.

Mahtaako lapsi löytää oikeat silmät?

Finaalissa lapsi saa valita palkinnokseen kotiteatterin tai polkupyörän ja perheloman tai puhelimen ja tablettitietokoneen.

Filosofinen voittaja kommentoi ennen kuin on nähnyt palkinnot, että elämä valitsee ne. Kommentti saa niin studioyleisön kuin ohjelman juontajan Anni Hautalan huokailemaan.

Katso, kuinka lapset suoriutuivat tehtävistä ja mitä voittaja valitsee palkinnoksi, tiistaina Neloselta kello 20.

He kisailivat aiemmissa jaksoissa:

Lapset & kasvatus

Lisää aiheesta