Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Elastinen: "Mieliala on omissa käsissäni"

Teksti:
Miia Vähähyyppä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.7.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Positiivisuudestaan tunnettu muusikko Elastinen eli Kimmo Laiho, 34, taikoo itsensä hyvälle mielelle joka aamu.

"Olen aika kaksinapainen tyyppi. Toisaalta olen rauhallinen ja mietiskeleväinen ja ihmiset saattavat pitää minua vähemmän hersyvänä kuin odottivat. Toisaalta taas minussa on energiaa ja iloa, mikä on tehnyt minusta kuuluisan. Olen löytänyt tavan olla positiivinen mutta silti uskottava ja kumonnut stereotypian, jonka mukaan räppärin pitää olla kovis.

Uskon, että positiivisuuteni on peruja äidiltäni. Hän opetti, että jos kaikki on hyvin, ei pidä valittaa. Kyllä huono fiilis tai ärsytys töihin lähtemisestä iskee välillä minuunkin, mutta uskon, että mieliala on omissa käsissäni.

Saan itseni joka aamu hyvälle mielelle fiilistelemällä vaikka hauskoja motivaatio- ja kissavideoita, juomalla rauhassa kahvia ja kuuntelemalla uusia räppibiisejä. Ohjailen fiiliksiäni musiikilla. Rakennan päivälleni soundtrackin kuin leffaohjaaja: mietin, mikä biisi sopii siihen hetkeen, kun starttaan auton tai menen nukkumaan. Jos oikein huono päivä iskee, vedän överiksi ja ryven, kunnes iltaan mennessä koko juttu alkaa jo naurattaa.

On hauskaa ja hämmentävää, että minua pidetään niin positiivisena. Uskon sen tarkoittavan, että positiivisuudelle on tilausta. Ihminen tarvitsee positiivisia esikuvia, sillä kaikki muut ovat vain varottavia esimerkkejä. Oma esikuvani on punttisalimme vetäjä ja breakdancen maailmanmestari Johannes Hattunen, joka loukkasi ranteensa ja sai koko kesäksi kipsin. Siitä huolimatta hän pystyi sanomaan: 'Hyvä, että tämä tapahtui.' Minulla on tuollaiseen asenteeseen ja positiivisuuteen vielä matkaa.

Haluaisin muuttaa viihdemaailman yleistä tunnelmaa positiivisemmaksi. Olisi hienoa, jos minut muistettaisiin siitä, että pystyin kohottamaan ihmisten mieltä."

Elastinen
muusikko