Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joutsan ABC:n kanta-asiakas Heikki: "Muutin mökille eron jälkeen"

Teksti:
Anna Tommola
Kuvat:
Jussi Helttunen
Julkaistu: 6.6.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Uudessa juttusarjassa käymme kahvilla ABC-asemilla eri puolilla Suomea ja jututamme kanta-asiakkaita. Joutsan ABC:llä tapasimme Heikki Utulan, joka muutti eron jälkeen mökille. Joutsasta löytyi Irmeli ja monta uutta harrastusta.

Kaihdinyrittäjä Heikki Utula söi Joutsan Lähi-ABC:llä palapaistia ja kanaa ja joi päälle kahvin.

"Olin 16 tai 17, kun kaveri yllytti myymään tietosanakirjoja. Kiersin festareilla ja myin kirjoja autosta. Se oli aika hulvatonta. Vähän myöhemmin tuttu laittoi kaihdinliikkeen Stadiin ja yllytti minut myyjäksi. Siitä se lähti. Tänä kesänä tulee 40 vuotta yrittäjänä.

Kaihtimia on helpompi myydä kuin kirjoja: tässä se kaihdin on ja noin aurinko paistaa sisään! Viime vuonna myin 26 000 kaihdinta.

Joutsaan muutin kuusi vuotta sitten, kun lusikat menivät jakoon. Emännälle jäi talo Klaukkalassa, minulle kesämökki Joutsassa. Siellä on sähköposti, niin hommat hoituvat.

Olen kesäteatterissa, leijonissa ja moottorikelkkakerhon puheenjohtajana. Maaliskuussa kyyditsimme lapsia reellä tässä ABC:llä.

Nykyinen emäntäkin kelkkailee, ja käytiin sukelluskurssikin. Irmeli on terveyskeskuksessa lääkärinä ja tuntee koko kylän. Hän minut huijasi näytelmäporukkaankin. Yhtenä kesänä esitin vävyä, joka himoitsi sairaan anopin perintöä.

Kylällä joka toista saa moikata. Ja apua järjestyy eri tavalla kuin Stadissa. Kun moottorisaha hajosi enkä päässyt hakemaan uutta, se tuotiin kotiin. Niin kuin pizzan tilaisi."

Kahvilla

Heikki Utula, 59, Joutsa

  • Kahvin juon: mustana
  • Kahvin kanssa: lounas noutopöydästä
  • Pöydässä: puhelin ja Facebook, joskus tuttuja kylältä.

Lähi-ABC Joutsa

  • Palvelut: ravintolat, ruokakauppa, laajat mittarivalikoimat, lasten leikkipaikka ja RAY:n peliautomaatit.

Sarjassa käymme kahvilla ABC-asemalla jossain päin Suomea.