Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laumasuojan jakso 3. Mitä jos nuorella ei ole kotona turvallista aikuista? Kuuntele jakso!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 11.11.2021
|
Muokattu: 16.11.2021
Koronan aikana nuoret ovat kokeneet turvattomuutta ja kantaneet huolta läheisistään. Laumasuoja-podcastin nuoret asiantuntijat Sohvi ja Onni miettivät, miten nuori tulisi paremmin kuulluksi omassa perheessään. Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen kertoo, millaisia seurauksia lapselle on turvattomasta kodista ja kuinka vältämme 1990-luvun alun laman kaltaiset haavat. Viimeinen sana on jälleen nuorella: Pike kertoo, millaista on kantaa huolta ystävistään.

16-vuotiaan Piken ränttäys koskettaa:

“Mitä mä teen, kun mun frendi ei vastaa mulle? Mä en tiedä missä se on, miten se voi, enkä mä tiedä syökö se tai saako se edes nukuttua.

Se ei taaskaan tullu kouluun, se sanoo että älä huolehdi, et ei kuulu sulle. Mutta mua huolestuttaa! Mistä mä tiedän, että se on kotona ja kunnossa eikä päissään tai sammunut.

On sen itsensä tehtävä pitää huolta itsestään – ja ehkä jonkun aikuisen kans. Mutta eihän kukaan aikuinen tiedä sen tilanteesta, kun se valehtelee ja piilottelee. En mä voi kertoa mun vanhemmille, kun ne tekis siitä jonkun ilmoituksen. Mutta mä vaan haluun, että mun kaverilla on kaikki okei.”

Kuuntele Laumasuoja-sarjan kolmas jakso tästä!

Kuuntele kaikki jaksot ja lue lisää!