Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tästä Laumasuoja-podcast-sarjassa on kyse - kuuntele kaikki jaksot!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 11.11.2021
|
Muokattu: 24.11.2021
Yhteishyvän Laumasuoja-podcast etsii keinoja puuttua nuorten pahaan oloon. Pandemiasta toipuminen ei ole helppoa, jos yksinäisyys on kroonistunut, etäkoulu uuvuttanut ja usko tulevaisuuteen koetuksella.

Laumasuoja-podcastsarjassa pohditaan keinoja auttaa nuoria kovien aikojen jälkeen. Podcastin parikymppiset juontajat Onni Vesikallio ja Sohvi Manninen pohtivat, miten korona lisäsi nuorten näköalattomuutta ja turvattomuuden tunnetta.

Heidän mukaansa nuoria ei kuulla tarpeeksi kotona tai yhteiskunnassa. Molempien mielestä pitäisi satsata myös siihen, että nuorten ympärillä on vanhempien lisäksi muitakin turvallisia aikuisia.

Jokaisessa jaksossa nuorten maailmaa tunteva asiantuntija pohtii, miten parhaiten puututaan nuorten pahaan oloon.

Jokaisessa jaksossa myös räntätään niin, että aikuisen korvat saattavat punoittaa: teini-ikäiset Uni, Aapeli, Pike, Grethel ja Vili sanovat suorat sanat siitä, mikä yhteiskunnassa mättää.

1. jakso

Sekasin-kollektiivin toiminnanjohtaja Satu Raappana kertoo, millaisia hätähuutoja nuorten keskustelupalveluun tulvi koronan aikana.

2. jakso

Kasvatuspsykologian professori Niina Junttila avaa, miksi korona-ajan eristys kuormitti nuoria.

3. jakso

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen listaa keinoja, joilla nuoren osallisuutta yhteiskunnassa tuetaan.

4. jakso

Pelitutkija Mikko Meriläinen kertoo, miten aikuinen voi auttaa nuorta navigoimaan somen ja pelien maailmassa.

5. jakso

Lääkäri Miila Halonen-Saari pohtii, miten aikuiset ja yhteiskunta suojelevat nuorten mielen hyvinvointia myös tulevaisuudessa.

Lue lisää aiheesta!

Lisää aiheesta