
Anna arjen maistua – tässä vinkit herkkuhetkiin

Kuohkeat pannukakut
Amerikkalaistyylinen pannukakku on täydellinen hitaan aamun jälkiruokaherkku. Oatly iMatista syntyy taikina, josta saat paistettua ihanan kuohkeat pannukakut. Parhaiten onnistut, kun paistat pannarit miedolla lämmöllä isolla pannulla. Nauti pannukakut lämpiminä perinteiseen tyyliin vaahterasiirapin kanssa tai omaan tyyliisi vaikkapa hillon kera.
8 kpl
30 min
- 2 1/2 dl (1 prk) Oatly iMatia
- 2 1/2 dl vettä
- 2 kananmunaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen: rypsiöljyä
Tarjoiluun: vaahterasiirappia, tuoreita marjoja tai hilloa
- Kaada Oatly iMat kulhoon ja lisää vesi. Riko joukkoon munat, mittaa joukkoon mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä leivinjauhe ja jauhot toisessa kulhossa. Sekoita kuivat aineet taikinaan parissa erässä. Lisää lopuksi joukkoon rasva.
- Laita tilkka öljyä isoon pinnoitettuun paistinpannuun ja kuumenna. Nosta taikinaa pannulle niin, että letun halkaisijaksi tulee noin 10 cm. Paista miedolla lämmöllä. Kun pannukakun pinnalle on muodostunut runsaasti kuplia, käännä pannukakku ja paista vaaleanruskeaksi myös toiselta puolelta.
- Tarjoa pannukakut vaahterasiirapin, tuoreiden marjojen tai vaikkapa kirsikkahillon kanssa.
Savulohipiirakka
Tee tämä herkullinen ja helppo savulohipiirakka, kun brunssilla pitää olla jotain monelle maistuvaa ja ruokaisampaa tarjottavaa. Piirakkaan lisättävät fenkoli ja ruohosipuli ovat hyviä makupareja kylmäsavulohelle. Oatlyn iMat tekee tästä suolaisesta piirakasta ihanan mehevän.
8 palaa
60 min
- 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (maidoton)
- 1 fenkoli
- 150 g kylmäsavulohta
- ½ ruukku ruohosipulia
- 2 ½ dl (1 prk) Oatly iMatia
- 2 kananmunaa
- 1 rkl sitruunanmehua
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl suolaa
- Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Öljyä piirakkavuoka (halkaisija 25 cm) kevyesti. Painele taikina vuokaan ja sen reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
- Huuhtele fenkoli ja suikaloi se ohueksi. Kuutioi kylmäsavulohi. Hienonna ruohosipuli.
- Sekoita kulhossa Oatly iMat, kananmunat, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Lisää 2/3 ruohosipulista.
- Levitä fenkolisuikaleet esipaistetun pohjan päälle. Kaada munaseos päälle ja lisää pinnalle lohikuutiot. Paista piirakkaa 30 minuuttia 200 asteessa.
- Viimeistele piirakka lopulla ruohosipulilla ja anna jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Granola-mustikkamuffinssit
Mikä olisi ihanampaa kuin uunituoreet ja lämpimät muffinssit! Nämä mustikkaiset leivonnaiset saavat pinnalleen rapean kerroksen granolaa ja ovatkin siis täydellisiä herkkuja aamupalalle tai brunssille. Taikina tehdään Oatly iMatiin, joka pitää huolen siitä, että muffinssit ovat herkullisen pehmeitä ja maukkaita.
12 kpl
45 min
- 2 ½ dl (1 prk) Oatly iMatia
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 ½ dl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 200 g mustikoita
- 2 dl granolaa
- Sekoita kulhossa Oatly iMat, öljy ja sokerit. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhot nesteeseen ja kääntele joukkoon mustikat.
- Levitä pellille 12 amerikanmuffinivuokaa. Lusikoi taikina vuokiin. Painele granola tiiviisti muffinien pintaan.
- Paista muffineita 10 minuuttia 200 asteessa, laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia.