Panosta pastan laatuun ja huomaat eron

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.8.2025
|
Muokattu: 26.9.2025
Mainos: Barilla. Barillan uudet Al Bronzo -pastat tehdään mikrokaiverretulla pronssimuotilla, jolloin pastan pinnasta tulee karhea ja kastike tarttuu siihen juuri sopivasti. Kokeile kolmea herkullista reseptiämme.

Sienipasta

Kun kastike on maukas mutta simppeli, pronssimuotilla tehty laadukas Barilla Al Bronzo Spaghetti pääsee todella loistamaan. Pastan karhea pinta imee sienten, valkosipulin, parmesaanin ja keitinveden muodostaman kastikkeen, ja ruoan viimeistelyyn tarvitaan vain lehtipersiljaa ja hieman parmesaania. Loppukesä ja alkusyksy ovat metsäsieniaikaa, joten voit käyttää ruokaan noin litran verran tuoreita puhdistettuja kantarelleja tai herkkutatteja. Jos sienionnea ei ole metsässä, suunnista kaupan heviosastolle ja nappaa mukaasi tuoreita herkkusieniä.

4 annosta 
30 min 

  • 400 g Barilla Al Bronzo Spaghettia 
  • 400 g tuoreita herkkusieniä 
  • 3 valkosipulinkynttä 
  • 150 g parmesaania 
  • 3 rkl voita 
  • 1 rkl öljyä 
  • 1 1/2 dl pastan keitinvettä 
  • 1 tl jauhettua mustapippuria 
  • 1/2 tl suolaa 
  • 1 ruukku lehtipersiljaa 
  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan. 
  2. Puhdista herkkusienet ja leikkaa noin puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. 
  3. Kuumenna 2 rkl voita ja 1 rkl öljyä isossa paistinpannussa. Paista sieniä kuumassa lämmössä, kunnes ne saavat hyvän paahtuneen värin. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Nosta sienet pannulta kulhoon odottamaan. 
  4. Anna pannun hieman jäähtyä, lisää pannulle sitten 1 rkl voita ja hienonnettu valkosipuli. Kypsennä miedolla lämmöllä 2 minuutin ajan. Lisää joukkoon pastan keitinvettä 1 1/2 dl sekä mustapippuria ja suolaa. Sekoita joukkoon myös 3/4 osaa parmesaanista, anna sulaa tasaiseksi. Lisää sienet. 
  5. Valuta kypsä pasta huolellisesti. Kaada sienikastike pastan joukkoon ja sekoita. Hienonna lehtipersiljaa lehdet ja lisää pastan joukkoon. 
  6. Tarjoa sienipasta lopun parmesaanin kanssa.

Nduja-tomaattipasta 

Tarvitsetko reseptin herkulliseen, superhelppoon ja nopeaan pastaan? Tässä se tulee: nduja-tomaattipasta valmistuu runsaassa vartissa. Laita Barilla Al Bronzo Mezzi Rigatoni kiehumaan ja ota esiin valmis Barilla Basilico pastakastike. Kuullota pannulla tulista ndujaa ja valkosipulia ja puolita sattumiksi rasiallinen kirsikkatomaatteja. Sekoita joukkoon lopuksi valmiskastike.

4 annosta 
20 min 

  • 350 g Barilla Al Bronzo Mezzi Rigatoni -pastaa 
  • 2 valkosipulinkynttä 
  • 4 rkl nduja-tahnaa 
  • 250 g kirsikkatomaatteja 
  • 1 prk Barilla Basilico pastakastiketta 
  • 40 g parmesaania 
  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. 
  2. Kuumenna nduja-tahna paistinpannussa. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kypsennä miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. 
  3. Lisää pannulle kirsikkatomaatit ja sekoittele varovasti 1–2 minuuttia. 
  4. Kumoa pannuun Barilla Basilico pastakastike, sekoita ja anna kuumentua. 
  5. Valuta kypsä pasta huolellisesti. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita. 
  6. Tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.

Sitruunainen pesto-kanapasta

Tavallinen pesto-kanapasta muuttuu ravintolatason annokseksi, kun siinä käyttää laadukasta karheapintaista Barilla Al Bronzo Penne Rigate -pastaa. Ruskista kastiketta varten sitruunaviipaleita pannulla, jolloin sitruunan maku pehmenee ja muuttuu aavistuksen makeaksi. Kun hienonnat ruskistetut viipaleet kastikkeen joukkoon, pestopasta maistuu entistäkin herkullisemmalta.

4 annosta 
30 min 

  • 350 g Barilla Al Bronzo Penne Rigate -pastaa 
  • ½ luomusitruuna 
  • 1 rkl öljyä 
  • 300 g kanasuikaleita 
  • 190 g (1 prk) Barilla Pesto alla Genovesea 

Lisäksi:

  • 50 g saksanpähkinöitä 
  • parmesaania 
  1. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.  
  2. Pese sitruuna ja leikkaa puolet siitä ohuiksi viipaleiksi. Paista sitruunaviipaleet kuumalla pannulla molemmin puolin ruskeiksi. Siirrä viipaleet leikkuulaudalle.  
  3. Lisää pannulle öljy ja paista kanasuikaleet kypsäksi. Hienonna paistetut sitruunaviipaleet. Lisää ne ja pesto pannulle ja kuumenna. 
  4. Ota talteen ½ dl pastan keitinvettä. Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen. Lisää keitinvesi. Hienonna pähkinät ja vuole parmesaanista lastuja. Viimeistele niillä annokset.

Lisää aiheesta