Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lukijat kertovat hyvän ystävän tunnusmerkit – tunnistatko itsesi?

Koostaja:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.2.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Mistä tunnistaa hyvän ystävän? Kysyimme Yhteishyvän lukijoita, ja näin he vastasivat.

Hyvä ystävä…

  • …on luottamuksen arvoinen.
  • …on aidosti kiinnostunut kuulumisistani.
  • …kuuntelee ja osoittaa empatiaa.
  • …on mukana sekä iloissa että suruissa.
  • …tsemppaa ja kannustaa.
  • …päästää lähelleen.
  • ...ei tuomitse, vaan hyväksyy myös virheeni ja huonot puoleni.
  • …jakaa samanlaisen huumorintajun.

Mistä tunnistat hyvän ystävän?

"Ei ystävää oikeastaan tunnistakaan heti, mutta jos hän on vierelläsi ja tukenasi myös silloin, kun sinulle menee huonosti, niin sitten se on aika lailla tosiystävyyttä."

"Mielestäni tosiystävän tunnistaa parhaiten siitä, että voit pyytää hänet kotiisi, siivoamatta tai järjestelemättä kotiasi sen kummemmin. Et välitä, vaikka ystävä näkee 'todellisuuden'. Ystävät eivät arvostele, vaan pitävät sinusta, oli kotisi siisti tai ei."

"Siitä, ettei tämä arvostele arvomaailmani tai ole jatkuvasti huomauttelemassa virheistäni. Tosiystävä ilahtuu, kun kerrot nukkuneesi 15 tuntia putkeen – ei sano, että oletpas laiskimus."

"Tosiystävä ei välitä ulkonäköasioista (esim. onko resuisissa kotivaatteissa vai viimeisen päälle laittautunut). Tosiystävä ymmärtää, vaikka ei olisi asioista samaa mieltä."

"Tosiystävän kanssa nauru raikaa ja viini virtaa! Yhdessäolo ja keskustelu on luontevaa, hiljaiset hetketkään eivät tunnu kiusallisilta vaikka harvoin niitä tuleekin. Keskustelut hyppivät usein asiasta toiseen ja ulkopuolisen onkin vaikea pysyä perässä."

"Oikea ystävä saa hymyn huulille, häntä tulee ikävä aikoina, jolloin elämä vie molempia eri suuntiin eikä yhteydenpitoon ole välttämättä aikaa. Välimatka tai tauko yhteydenpidossa ei erota tosiystäviä. Ystävistä molemmat tietävät, miten rakkaita ovat toisilleen, ja juttu jatkuu taas seuraavalla tapaamisella siitä, mihin viimeksi jäi."

"Tosiystävä saa hullutella ja toinen saa lähteä mukaan hullutuksiin. Mikään muu ei ole niin parasta kuin ex tempore -jutut ystävän kanssa. Yhdessäolo on aina hauskaa, vaikka elämässä muuten olisi vaikeuksia."

Lukijat kertoivat ystävyyssuhteistaan Yhteishyvä.fi:n kyselyssä tammikuussa. Kyselyyn osallistui 875 vastaajaa.