Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Prisman kassalta TTK-tähdeksi – valmentaja Valtteri näyttää, miten cha cha cha sujuu marketin käytävällä

Teksti:
Merja Laksola
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 26.9.2023
|
Muokattu: 20.11.2023
Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa tällä kaudella debytoinut valmentaja Valtteri Palin, 25, on valmentajajoukon kuopus. Upea tanssimatka saa huipennuksen TTK-finaalissa, jossa hän tanssii rap-artisti Yeboyahin kanssa.

Juuri Tanssii tähtien kanssa -ohjelma innoitti ruskolaisen Valtteri Palinin aikoinaan tanssin pariin, ja pian nuori ala-asteikäinen lahjakkuus tanssi jo kisaparketeilla. Kilpauraa jatkui 12 vuotta, kunnes kolmisen vuotta sitten tuli stoppi.

”Koin, että oli aika monipuolistaa repertuaaria. Aloin valmentaa ja tanssia ryhmässä, jonka kanssa olemme esiintyneet laivoilla, musiikki- ja tanssivideoilla sekä erilaisissa tilaisuuksissa. Esiintyminen on mulle tosi rakas ja tärkeä juttu.”

Mutta miten Palin päätyi television huippusuosittuun tanssiohjelmaan?

”Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. En epäröinyt hetkeäkään, kun kutsu kävi. Uskon, että tuon kisaan nuorta näkökulmaa.”

Tsemppiviestejä työkavereilta

Idearikkaaksi kiitelty 25-vuotias Palin on valmentajajoukon kuopus. Tanssiparinsa rap-artisti Yeboyahin kanssa he harjoittelevat viisi kertaa viikossa useita tunteja kerrallaan.

”Meillä on synkannut alusta lähtien hyvin. Yhdessä säädämme koreografioita sekä mietimme musiikkia, meikkejä, hiuksia ja rekvisiittaa, sovittelemme vaatteita ja teemme inserttejä. Vaikka harjoittelemme tavoitteellisesti, pyrimme myös nauttimaan kaikesta tekemisestä.”

”Tämä on todella fyysistä, mikä voi tulla yllätyksenä, jos ei ole koskaan tanssinut. Koko show’n rankkuus on yllättänyt minutkin.”

Sunnuntain jännittävä live-lähetys huipentaa viikon. Eikö tieto kameran takana tarkkailevasta miljoonayleisöstä saa askelmerkkejä sekaisin?

”Se auttaa, kun yrittää unohtaa kamerat ja esiintyy vain studioyleisölle. Aika hyvin olemme siinä onnistuneet.”

Tanssin ja myynnin opintojen ohessa Palin on ennättänyt tehdä töitä Turun Osuuskaupan Prisma Myllyssä, missä tanssiva lukiolainen aloitti kesätyöntekijänä vuonna 2016. Sen jälkeen tunteja on kertynyt välillä enemmän, välillä vähemmän.

”Prisma on ollut hyvä ja joustava työpaikka. Tällä hetkellä olen palkattomalla vapaalla.”

Hän kertoo saavansa työkavereilta mukavia tsemppiviestejä. Niitä tulee myös ihan tuntemattomiltakin.

Tanssia, asiakaspalvelutyötä ja toista vuotta opintoja Turun ammattikorkeakoulussa. Kuinka aikasi riittää?

”Olen järjestelmällinen. Laitan kalenterin ihan minttiin ja pidän siitä sitten kiinni. Pitäisi tosin varmaan merkitä uniajatkin, että muistaisin myös nukkua.”

Lue myös:

Lisää aiheesta