Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sauna lämpiää hotellissakin joka päivä

Teksti:
Petra Sneck
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Original by Sokos Hotelseissa pääsee saunaan vaikka joka päivä. Hotellisaunassa tapaa uusia ihmisiä, ja vain harvoin saunareissu kuluu tuppisuuna.

"Original by Sokos Hotels -hotelleissa jokainen päivä on saunapäivä. Hotellisaunominen eroaa koti- ja mökkisaunomisesta siten, että hotellisaunassa tapaa myös uusia ihmisiä. Siellä istutaan harvoin tuppisuuna", kertoo konseptipäällikkö Markus Siitonen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Original-hotelleissa saunoo vuosittain yli 150 000 ihmistä, joista ulkomaalaisia vieraita on noin 20–30 prosenttia. Hotellissa saunakokemuksella on suuri merkitys.

"Monet saunojistamme käyvät saunassa ensimmäistä kertaa. Meillä on suuri vastuu siitä, millaisen sauna-kokemuksen annamme", Siitonen sanoo.

Hotellien tarjoamaan saunakokemukseen panostetaan entisestään, sillä kaikki Original-hotellit tavoittelevat vuoteen 2017 mennessä erityistä aidon suomalaisen saunaelämyksen sertifikaattia. Sen kriteerit on luonut Sauna from Finland ry -yritysverkosto.

Tulevaisuudessa hotellisaunat saattavat tarjota niin perhesaunavuoroja kuin vihtomistakin. Saunallisiin hotellihuoneisiin on suunnitteilla tuoksuva lisätuote: löylypussi kuivatuista koivunlehdistä.