Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Some-ammattilaisen vinkit: Näin teet hyvän työnhakuvideon

Teksti:
Sisko Savonlahti
Asiantuntija:
sosiaalisen median ammattilainen Kira Hagström
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.2.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Sosiaalisen median ammattilainen Kira Hagström sai mieluisan työpaikan kuvaamalla itsestään napakan hakuvideon. Hän antaa viisi vinkkiä, miten erottua hyvällä työnhakuvideolla.
  1. Ole oma itsesi. Usein työpaikkailmoituksissa haetaan paitsi pätevää työntekijää myös "hyvää tyyppiä". Videolla persoona tulee esiin paremmin kuin perinteisessä työhakemuksessa.
  2. Asennoidu videoon niin, että kerrot työnantajalle: "Tässä olen ja tätä osaan – ottakaa minut töihin!" Työn hakemisessa ja oman osaamisensa myymisessä ei ole mitään noloa.
  3. Merkitse yhteystiedoiksesi sähköpostiosoitteen lisäksi puhelinnumero. Kiinnostunut työnantaja säästää aikaa, jos hän voi soittaa sinulle sen sijaan, että laatisi sähköpostin ja vielä lähettäisi sen.
  4. Pidä video yksinkertaisena ja etsi sille rauhallinen tausta. Esiintyjän ulkonäön on hyvä olla huoliteltu, muttei liian huomiotaherättävä. Työnhakuvideon tarkoituksena on esitellä, mitä osaat, eikä miltä näytät.
  5. Älä pelkää virheitä. Jos lausutkin jonkun sanan hassusti, korjaa moka ja jatka eteenpäin!