Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lotta Numminen (vas.), Karoliina Pelander ja Pia Ala-Peteri nauttivat lohipastasta Nummisen kotona.

Syödään yhdessä: Järjestä ruokatreffit ventovieraille

Teksti:
Miia Vähähyyppä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.4.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Let's eat together -ruokatapaamisissa voi tutustua ventovieraisiin.

Viinilasit helähtävät, kun kuusihenkinen pöytäseurue kilistää illallisen kunniaksi. Kulhossa höyryää lohipasta. Pöydässä puhutaan suosikkiravintoloista ja ollaan kuin vanhat tutut. Ei uskoisi, että seurue on koossa sattumalta ja osa on toisilleen täysin vieraita.

Helsingin Vallilassa on meneillään Lotta Nummisen, 31, ja Ilona Halmeen, 27, järjestämä Let's Eat Together -yhteisön illallinen. Kaksikko ilmoitti ruokatreffeistä Helsingin verkoston Facebook-ryhmässä, ja herkuttelemaan pääsi neljä nopeimmin ilmoittautunutta.

"Parasta kutsujen järjestämisessä on se, ettei voi ikinä tietää, kuka astuu ovesta sisään", sanoo Numminen.

Hän on järjestänyt jo kymmenkunta ruokatapaamista.

"Eikä tämä ole yhtään niin pelottavaa kuin voisi luulla", vakuuttaa Halme.

Viime vuoden alusta toimineessa Let's Eat Together -yhteisössä on ideana, että kuka tahansa voi järjestää lounaan, brunssin tai vaikka piknikin ja kutsua mukaan uusia tuttavuuksia Facebookin kautta. Kutsujen järjestäjä päättää teeman, ruokalajin ja vieraiden määrän. Vieraita voi myös pyytää tuomaan tarjottavia.

"Kiinnostus hyvään ruokaan yhdistää, mutta tärkeintä on uusiin ihmisiin tutustuminen", sanoo useille illallisille osallistunut Pia Ala-­Peteri.

"Parasta on, ettei tarvitse syödä yksin. Sama se, vaikka ruokana olisi purkkihernekeittoa."

Alun perin yhteisö kokosi ihmisiä lähinnä syömään, mutta nyt jäsenet järjestävät jo salsa- ja lautapeli-iltoja.

"Eräs ikimuistoinen ilta oli, kun makoilimme yksiöni lattialla, söimme Lähi-idän herkkuja ja katsoimme aiheeseen liittyvää ruokaohjelmaa", muistelee Numminen.

Let's Eat Together

  • Yhteisö innoitti ihmisiä syömään yhdessä 148 kertaa vuonna 2013.