Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhteishyvän muuttumisleikki: Miten työvaatteet saa muutettua edustusasuksi?

Kuvausjärjestelyt:
Akira Ahola ja Ida Nisonen, Maria Velander, Sokos Kaari, maskeeraaja Sonja Mehtonen, Sokos Kaari ja Nina Holmström, Sokos Kaaren Hyvä olo -kampaamo ja hoitola
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 12.7.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Simsalabim – tyyli vaihtuu! Kiran arki- ja juhlatyyli sekoittuvat Yhteishyvän muuttumisleikissä.

Kira Floman-Andersson, 33, työskentelee fysioterapeuttina, mutta rakastaa pukeutua kujeilevan muodikkaasti. Kahden lapsen yrittäjä-äidille myös käytännöllisyys ja vaatteiden helppo huoltaminen ovat tärkeitä seikkoja.

Hymyilevä nainen pääsee nauttimaan muodonmuutoksestaan Kannelmäen Sokos Kaareen. Ensin hänen kutrejaan kevennetään ja kasvoille tehdään räätälöity meikki. Sitten etsitään pukeutumisneuvojan avustuksella ratkaisuja työ- ja vapaa-ajan pukeutumiseen.

"Fysioterapeutin työssä vaatteiltani vaaditaan paljon. Minun pitää pystyä olemaan kyykyssä ja jopa polvillani. Kaipasin vinkkejä työpukeutumisen ja muun elämän yhdistämiseen. Lounastauoilla näen usein ystäviäni tai käyn asioilla. Silloin vaatetukselta vaaditaan puetumpaa ilmettä kuin työpaikalla", Floman-Andersson kertoo.

Ratkaisua haettiin muun muassa trikoosta. Trikoomateriaali on helppohoitoista eikä rypisty kovin helposti ja on siitä syystä helppo kuljettaa vaihtovaatteena. Yhdistämällä trikoon paksumpaan tai kiiltävämpään kankaaseen koko tyyli muuttuu puetuksi.

Kira ihastui paitaan, jonka kuosi on luotu piirtämällä ripsivärillä, huulipunalla ja meikkivoiteella. Joustavat farkut ovat voittamattomat fyysisessä työssä. Lounastauolle mennessä päälle voi heittää kevytuntsikan, joka kulkee helposti mukana syksyisiä säitä varten.

Leggarit ja puolihame on loistoratkaisu

"Nautin tilaisuuksista, joissa voin pitää hametta. Suomalaisen R/H-merkin mekko on niin minun näköinen kuin olla voi!"

Tiger of Swedenin housuissa näyttävät halkiot korostavat Kiran kauniita sääriä. Valkoisen kauluspaidan ja mustien housujen klassinen yhdistelmä kääntyi naisellisen viehättäväksi pitkällä riipuksella ja kevyillä materiaaleilla.

"Eeeih! Tämä pusero tuntuu niin uskomattoman hyvältä iholla", Kira ihasteli sovittaessaan Filippa K:n ylellistä yläosaa.

Jo lähes juhlava tyyli rakentuu Espritin paisley-kuvioisesta puserosta ja R/H:n trikoisesta puolihameesta.

Pusero toimii mainiosti myös työfarkkujen kanssa, joten lounaslookki syntyy vaihtamalla vain paita. Trikoinen puolihame pelastaa jumppalegginsit nuorekkaan puetuksi alaosaksi.

"Pidän usein legginsejä töissä. Legginsien päälle puettava puolihame on hyvä ja nopea ratkaisu, jos täytyy lähteä keskellä päivää jonnekin", Kira iloitsee.

Uskomattoman paksut, luonnonkiharat hiukset Kira tykkää pitää aika lyhyinä. Sirorakenteinen nainen kokee, että naisellisuuden korostaminen tuo arkeen juuri sen toivotun pilkkeen.

Päivän irtiotto rutiineista sai jo entuudestaan hymyherkän Floman-Anderssonin sädehtimään.

"Suorastaan energisoivaa, että sain mahdollisuuden tähän päivään, joka oli vain minulle", malli iloitsi kameran edessä.

Kuvauspaikkana toimi Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki.

Kolme vinkkiä pikakaunistautumiseen

  1. Saat tuotua valoa koko kasvoille, kun viet hiukset korvan taakse. Vaikutelmaa voit vielä korostaa käyttämällä korvakoruja.
  2. Kirkasta ilmeesi sipaisemalla valokynää silmien alle lähtiessäsi työpaikalta.
  3. Valitse seuraavan päivän vaatteet edeltävänä iltana. Ripusta yläosa henkariin ja suihkuta siihen sumutinpullolla kuumaa vettä. Kostutetun kankaan paino vetää rypyt suoriksi, eikä tuotetta ole pakko silittää. Näin vältät myös aamuisen vaatepaniikin.