Lagra telefonbilderna i molnet - Yhteishyvä

Lagra telefonbilderna i molnet

Tallenna puhelimen kuvat pilvipalveluun

Varför inte säkra dina telefonbilder genom automatisk lagring i en molntjänst? Välj någon av de fyra molntjänsterna nedan.

some.share_label
contributors.writer
Petja Partanen
contributors.photo
SOK

Mobiltelefonen används allt oftare som kamera eftersom den alltid finns till hands. Ifall bilderna endast lagras i telefonen går de förlorade om telefonen förkommer. De automatiska molntjänsterna lämpar sig utmärkt för lagring av bilder och annan information – säkerhetskopiorna finns kvar om olyckan skulle vara framme.

Säkerhetskopieringen förutsätter att man installerar ett särskilt program i telefonen. Programmet kopierar automatiskt telefonbilderna till molnet, det vill säga till en server någonstans i världen. Den information som finns lagrad i molnet är tillgänglig från telefonen och från andra apparater så som pekplattor och datorer. För att kunna använda tjänsterna måste man ha ett personligt användarkonto med e-postadress och lösenord.  

Den avgiftsfria lagringskapaciteten är 2–15 GB. Ytterligare kapacitet är avgiftsbelagd. Två GB motsvarar 500–1 000 telefonbilder beroende på bildernas upplösning.  

Välj det alternativ som motsvarar dina behov.

1. Dropbox (Android, iOS, Windows Phone)

Tjänsten Dropbox, som fungerar med Windows-, Mac- och Linux-datorer och alla mobila apparater, är ett bra val om man vill ha en systemoberoende lösning. Dina bilder lagras i Dropbox när du klickar på funktionen "Camera upload". Tjänstens avgiftsfria lagringskapacitet är 2 GB.      

2. OneDrive (Android, iOS, Windows Phone)

Den Windowsbaserade tjänsten OneDrive erbjuder 15 GB avgiftsfri lagringskapacitet.  

3. Google+ (Android, iOS)

Med hjälp av tjänsten Google+ kan användare av sökmotorn Google säkerhetskopiera sina bilder och videor på ett eget Googlekonto. Tjänstens avgiftsfria lagringskapacitet är 15 GB.   

4. iCloud (iOS)

Via tjänsten iCloud, som lämpar sig för alla Mac-användare, kan man kopiera bilder och annat material från sin iPod, iPhone eller iPad till molnet och andra apparter. När funktionen är aktiverad kopieras alla nya bilder och videor automatiskt till molnet varje dag. Tjänstens avgiftsfria lagringskapacitet är 5 GB.

publication_info.published_label: 18.6.2015
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label