"Syömishäiriön taustalla on usein vaikeus käsitellä tunteita. Kun taitoja tunteiden käsittelyyn ei ole, ihminen alkaa ajatella, että on huono ja vääränlainen. Jos olotila on kestämätön, tuntuu, että sille pitää tehdä jotain.
Silloin kuvaan tulee hallitsematon syöminen tai syömisen kontrollointi. Ihminen alkaa muuttaa ulkoista, kun pitäisi muuttaa sisäistä. Jos itsetunto on vahva, heikoista hetkistä selviää helpommin.
Syömishäiriön taustalla on usein vaikeus käsitellä tunteita.
Ahmimisongelmat ovat hämmentävän yleisiä. On olemassa suuri ryhmä aikuisia naisia ja miehiä, jotka ovat tottuneet siihen, että ruoka on turvaa tuova lähde.
Kun ahmimishäiriöisen kanssa aletaan miettiä, mikä laukaisi oireet, useimmiten taustalta löytyy joku tunnekokemus. Esimies haukkui töissä, asiakastapaaminen meni huonosti, ja sen päälle vielä veli soitti ja kertoi olevansa pulassa.
Tällaisen päivän jälkeen oirehtija kävelee helposti kauppaan ja kantaa sieltä kaksi kassia herkkuja. Ilta menee syödessä, koska ihminen on tuntenut häpeää siitä, ettei riitä. Syömällä hän jatkaa häpeää. Kun tuntee, että on valmiiksi vääränlainen, piiskaa itseään lisää.
Tärkeintä olisi ahmimisen eli lisärankaisun sijaan paijata itseään. Itselleen voi sanoa: 'olen hyvä ja kohtelen itseäni lempeästi'. Omia tunteita olisi myös hyvä puhua ja eritellä jollekin toiselle, ystävälle tai terapeutille.
Ahmimisongelmat ovat paljon yleisempiä kuin kuvitellaan.
Ahmimisongelmat ovat paljon yleisempiä kuin kuvitellaan. Tätä suurta ryhmää voisi auttaa pienillä asioilla.
Moni asiakas on harmitellut, että kunpa joku olisi pysäyttänyt tämän. Menikö siihen tosiaan 30 vuotta, että joku opetti minulle, miten syödään? Laihdutuskuurin suosittelun sijaan olisi tärkeää ottaa ihminen lempeisiin hyppysiin ja tunnistaa, mistä on kyse."