Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kilpipiilea on nyt supertrendikäs.

7 trendikasvia, jotka saat kukoistamaan

Teksti:
Sanna Vaitjoki
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.10.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Floristi Anna Salomaa valitsi muodikkaat huonekasvit aloittelijalle ja viherpeukalolle.

Trendikkäimmät huonekasvit juuri nyt henkivät luontoa ja nostalgiaa. HOK-Elannon kukkasitomon floristi Anna Salomaa kertoo, että viherkasveilla halutan tuoda sisustukseen vehreyttä sekä tuulahdus ulkoilmaa.

"Nyt on esimerkiksi todella trendikästä tuoda kotiin pala metsää lasipurkissa. Purkkiin voi laittaa esimerkiksi puun karahkaa, sammalta ja jonkin viherkasvin, kuten mehikasvin, joka kestää ilman vettä ja valoa."

Muistathan kuitenkin, että sammalta ja jäkälää ei saa kerätä ilman maanomistajan lupaa.

"Kasveilla haetaan kotoilua ja nostalgiaa, mutta myös turvaa ja lämpöä", Salomaa sanoo.

Aloittelija, kokeile näitä:

1. Kilpipiilea

Huipputrendikäs kilpipiilea tarvitsee paljon valoa, mutta älä sijoita sitä suoraan auringonvaloon. Valitse jokin muu kuin eteläikkuna. Kastele kilpipiileaa noin kerran viikossa. Multa saa kuivahtaa pinnalta kastelukertojen välissä.

2. Piilea

Piilea viihtyy suorassa auringonvalossa, joten aseta se aurinkoiselle paikalle. Kastele tasaisesti viikoittain ja sumuttele myös välillä.

3. Anopinkieli 

Erittäin helppohoitoinen anopinkieli kestää auringonpaahdetta, mutta viihtyy myös pimeämmässä paikassa. Sen voi sijoittaa minne tahansa. Anopinkieli sietää hyvin kuivuutta eli kastele sitä niukalti. Multa saa olla mieluummin kuiva kuin märkä.

4. Jättityräkki

Jättityräkki on hyvin vaatimaton hoidon suhteen eli se sopii kiireiselle ja paljon matkustelevalle. Jättityräkki kestää hyvin kuivuutta. Sijoita kasvi valoisaan paikkaan. Kasvin sisällä oleva maitiaisneste voi olla allergisoivaa.

Viherpeukalo, tykkäät näistä:

1. Peikonlehti

Supersuosittu peikonlehti tulee sijoittaa puolivarjoon. Kastele säännöllisesti ja anna pintamullan kuivahtaa kasteluiden välissä.

Peikonlehti pitää sumuttelusta. Pyyhi myös lehtiä kostealla tasaisin väliajoin.

Peikonlehden varresta alkaa kasvaa pitkä ruskeita versoja eli ilmajuuria. Älä katkaise ilmajuuria vaan työnnä ne takaisin multaan.

2. Alokasia

Alokasia lukeutuu haastavimpiin kasveihin. Alokasia ei siedä kuivuutta, mutta kasvia ei saa hukuttaakaan vedellä. Pidä kasvin multa hieman kosteana koko ajan.

Alokasia viihtyy varjossa, mutta voit myös sijoittaa kasvin puolivarjoisaan paikkaan.

3. Aaloe

Ihanat harmaan piikkisät aaloet kestävät suoraa auringonpaahdetta eli sijoita kasvi valoisaan paikkaan.

Anna mullan kuivahtaa kunnolla kasteluiden välissä. Aaloet eivät kestä liikaa kastelua, sillä ne varastoivat pampuloihinsa vettä.

Tiedätkö, miksi peikonlehdessä on reikiä?

Peikonlehti kasvoi alkujaan tiiviissä sademetsässä. Se tekee itselleen reiät, jotta alempana olevat vauvalehdetkin saisivat valoa. Reiät ovat siis tapa suojella jälkikasvua.

Lisää aiheesta