Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laumasuojan jakso 4. Miksi nuorten pelaamiseen ei voi suhtautua kuten muihinkin harrastuksiin? Kuuntele jakso!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 11.11.2021
|
Muokattu: 16.11.2021
Korona-aikana koulunkäynti, ajanvietteet ja yhteydenpito siirtyivät lähes kokonaan ruutujen ääreen. Ovatko some tai pelit tie yhteisöllisyyteen ja sosiaalisiin taitoihin vai pahentavatko ne olemassa olevia ongelmia? Laumasuoja-podcastin nuoret asiantuntijat Onni ja Sohvi juttelevat siitä, miten he ovat pyrkineet tekemään suhteestaan someen terveemmän. Pelitutkija Mikko Meriläinen kertoo, miksi olisi tärkeää, että aikuiset suhtautuisivat pelaamiseen kuten muihinkin harrastuksiin. Kuinka reilua on, että vanhemmat eivät puutu omaan puhelinjumiinsa? Lopuksi räntätään: 16-vuotias Grethel kertoo, miksi maailma vaatimuksineen uuvuttaa.

16-vuotias Grethel ränttää näin:

“Musta tuntuu, ettei aika vain riitä. Koko ajan on sosiaalisesti paineita tehdä kaikkee, bilettää, elää nuoruutta. Muuten tuntuu ulkopuoliselta ja epäcoolilta. Ja kaikilla tuntuu olevan vielä harrastuksia. Milloin mä ehdin ottaa aikaa itelle ja rauhoittuu?

Pelkästään lukio on helvetin rankkaa. Me vietetään siellä suurin osa ajasta, ja kotitehtäviä ja deadlineja tulee koko ajan. On niin helvetisti paineita, en haluaisi päättää 16-vuotiaana mun elämän kiertokulkua.”

Kuuntele Laumasuoja-sarjan neljäs jakso tästä!

Kuuntele kaikki jaksot ja lue lisää!