Tiedätkö, kuinka kotimainen ruokakorisi on? ”Koukuttava palvelu” | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Harva meistä pohtii kaupassa jokaisen tuotteen alkuperämaata. Ostoskorin kotimaisuusaste voi tulla yllätyksenä.

Tiedätkö, kuinka kotimainen ruokakorisi on? ”Koukuttava palvelu”

Teksti:
Marko Eriksson
Kuvat:
Oscar Keserci, SOK
Julkaistu: 4.11.2019
Muokattu: 4.11.2019
Uusi mobiilipalvelu paljastaa hetkessä ostostesi kotimaisuusasteen. Luku saattaa yllättää – ehkä suomalaisena pitämäsi tuote ei lopulta ollutkaan niin suomalainen.

Mikä on kotimaisuuslaskuri?

S-mobiili on S-ryhmän asiakasomistajille sekä S-Pankin asiakkaille tarkoitettu mobiilisovellus, joka sisältää asiakasomistajuuteen sekä S-Pankin asiakkuuteen liittyviä palveluja. Sovelluksen Omat ostot -osioon on julkaistu uusi, asiakkaiden pitkään toivoma ominaisuus: kotimaisuuslaskurilla voi seurata ostettujen ruokatuotteiden raaka-aineiden ja valmistuksen kotimaisuutta.

”Yhä useammat asiakkaat ovat kiinnostuneita näkemään, mikä osuus heidän ostamastaan ruoasta on kotimaista. Laskurin avulla asiakkaidemme on entistä helpompi valita tuotteita, joissa sekä raaka-aineet että työ ovat omasta maasta”, sanoo S-ryhmän vähittäiskaupan johtaja Ilkka Alarotu.

Tuotekohtainen tieto kotimaisuudesta

Uusi laskuri näyttää kotimaisuustiedon aina yksittäisen tuotteen tasolle asti. Koko ruokakorin kotimaisuusaste esitetään tuoteryhmätasolla, kuten liha, kala, maataloustuotteet ja munat, leipomotuotteet, juomat, valmisruoka jne.

Ensimmäisellä tasolla kotimaisuuslaskuri näyttää ruokatuotteet, jotka on tuotettu, valmistettu ja pakattu Suomessa. Nämä tuotteet on varustettu Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkeillä. Ne ovat tunnettuja ja arvostettuja sertifikaatteja, jotka kertovat sekä suomalaisesta raaka-aineesta että työstä.

Toisella tasolla palvelusta ilmenevät tuotteet, jotka on valmistettu Suomessa, mutta joiden raaka-aineiden alkuperä voi olla muu kuin Suomi. Lisäksi laskuri näyttää ulkomaiset ruokaostokset omana listanaan.

Omat ostot:

Lisää aiheesta