Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kari Lumikeron kanssa ruokia maistelemassa ruokabloggari Nanna Rintala, joka rakastaa lentokoneruokaa.

Tiedätkö, mikä on suomalaisten eniten rakastama lentokoneruoka?

Teksti:
Inka Ikonen
Kuvat:
Emilia Valaja
Julkaistu: 22.1.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Kari Lumikero pääsee Makumuistoja-ohjelmassa tutustumaan lentokoneruokaan. Hän saa kuulla, että lentokoneessa suolan maku ruoassa katoaa ja muut maut voimistuvat, mutta miksi?

Lumikero tapaa ohjelmassa Finnairin lentokoneruokien kehittämisestä vastaavan Maarit Keräsen. Hän kertoo, että Finnairin keskuskeittiöstä lähtee päivittäin yli 200 lennolle mukaan 12 000 ruoka-annosta. Menu vaihtuu 3-4 kuukauden välein ja asiakkaat pääsevät isoilta osin vaikuttamaan siihen.

"Seuraamme tarkkaan asiakkailta tulevaa palautetta ja ruokatrendejä. Kasvisruoan suosio on kasvanut ja olemme reagoinneet siihen lennoilla," Keränen kertoo.

Suomalaisten eniten rakastama lentokoneruoka on lihapullat.

"Ne ovat vuodesta toiseen hirveään suosittuja. Meillä on vuoden aikana aina joillain reiteillä lihapullia jossain muodossa."

Tämän takia suolan maku häviää lentokoneessa

Lentokoneessa ruoan suolaisuus katoaa, mutta muut maut korostuvat. Tämä täytyy osata ottaa huomioon ruokaa laittaessa. Finnair hyödyntää esimerkiksi yrttejä ruoan maustamisessa.

"Suolan maku häviää kovan ilmanpaineen takia. Ilma on myös kuivaa, mikä kuivattaa makunystyröitä, Keränen selventää.

Oletko sinä lentokoneruoan ystävä? Mikä on ollut suosikkisi? Makumuistoja MTV:llä keskiviikkoisin klo 20.

Lue lisää Makumuistoja-ohjelmasta:

Lisää aiheesta