Kari Lumikero ja Jenni Kokander osallistuvat ohjelmassa Illallinen Suomen taivaan alla -tapahtumaan, jonka tavoitteena on koota suomalaiset saman pöydän ääreen.
Illallisen teemana on 1970-luku ja nyyttärihengessä vieraat tuovat mukanaan omia makumuistojaan tuolta vuosikymmeneltä.
Makaronisalaatti vie takaisin 70-luvun bileisiin
Omat nyyttäritarpeensa parivaljakko suuntaa ostamaan Helsingin Ruoholahden S-markettiin. Kaupassa Kari ehdottaa valmistettavaksi “70-luvun bileruokaa” eli makaronisalaattia.
Retroherkkuun kuuluu tietysti makaroni, tonnikala ja Jennin sanoin “hemapa” eli pakastevihannessekoitus herne-maissi-paprika. Kari haluaa ehdottomasti lisätä salaattiin myös kinkkusuikaleita.
Helsingin Kaivopuistossa vietettävissä retrojuhlissa vieraat maistelevat ja muistelevat omia makumuistojaan: erilaisia vartaita, nötköttiä ja uunimakkaraa, mutta yhdellä vieraalla on erikoislaatuinen muisto.
“Nauriin jälttäminen on jäänyt mieleen 70-luvulta. Moni ei varmaan tiedä edes, mitä se on. Nauris halkaistaan ja lusikoidaan raakana suuhun”, Eijariina muistelee.
Mitä ruokia sinä muistat 70-luvulta? Makumuistoja-sarjan uudet jaksot MTV:llä keskiviikkoisin klo 20.