Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren uunimakkara

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunimakkara on helppo arkiruoka, joka raikastuu, kun täytät sen kasviksilla. Täyteläinen ruoka keventyy myös, kun lisukkeena tarjoilee salaattia.

Ainekset

500 g
(1 pkt) lenkkimakkaraa
1/4 kpl
Kesäkurpitsaa
2 kpl
Tomaattia
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
50 g
(1 dl) mozzarellajuustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista makkaroista kuoret ja leikkaa päälle viiltoja noin sentin välein. Aseta makkarat uunivuokaan. Halkaise kesäkurpitsapala ja leikkaa ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Halkaise tomaatit ja leikkaa samoin. Paina makkaraviiltoihin vuorotellen tomaattia ja kesäkurpitsaa.

500 g
(1 pkt) lenkkimakkaraa
1/4 kpl
Kesäkurpitsaa
2 kpl
Tomaattia
2

Sekoita öljyn joukkoon yrttiseos ja puristettu valkosipulinkynsi. Sivele mausteöljy makkaran pinnalle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä makkaraa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

1 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1 kpl
Valkosipulinkynsi
50 g
(1 dl) mozzarellajuustoraastetta
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.4.2010
|
Muokattu: 16.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

346

1449

18,8 g

6,8 g

25,0 g

2,3 g

7,0 g

14,8 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli