Välimeren uunimakkara

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Uunimakkara on helppo arkiruoka, joka raikastuu, kun täytät sen kasviksilla. Täyteläinen ruoka keventyy myös, kun lisukkeena tarjoilee salaattia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) lenkkimakkaraa
1/4 kplkesäkurpitsaa
2 kpltomaattia
1 tlprovencale-yrttiseosta
1 rkloliiviöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
50 g(1 dl) mozzarellajuustoraastetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Poista makkaroista kuoret ja leikkaa päälle viiltoja noin sentin välein. Aseta makkarat uunivuokaan. Halkaise kesäkurpitsapala ja leikkaa ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Halkaise tomaatit ja leikkaa samoin. Paina makkaraviiltoihin vuorotellen tomaattia ja kesäkurpitsaa.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) lenkkimakkaraa
    1/4 kplkesäkurpitsaa
    2 kpltomaattia
  2. 2

    Sekoita öljyn joukkoon yrttiseos ja puristettu valkosipulinkynsi. Sivele mausteöljy makkaran pinnalle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä makkaraa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rkloliiviöljyä
    1 tlprovencale-yrttiseosta
    1 kplvalkosipulinkynsi
    50 g(1 dl) mozzarellajuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
10.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä