Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pertti Juntusen Ladan voi usein bongata Porin Tikkulan ABC:ltä.

Pertti Juntusen jokainen päivä alkaa aamunavauksella ABC:llä

Teksti:
Inka Ikonen
Kuvat:
Kristian Isotalo, Mika Heittola
Julkaistu: 10.7.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Porilaisella Pertti Juntusella on tärkeä ohje kesälomalaisille.

Porin ABC:n vakioasiakas Pertti Juntunen aloittaa jokaisen päivänsä aamukahveilla ABC:n kahviossa. Parhaina päivinä siellä tulee käytyä parikin kertaa.

”Se on meidän porukan aamunavaus. Täytellään ristikoita ja tehdään päivän sotasuunnitelmaa”, Pertti kertoo.

Päivärutiini on jatkunut samanlaisena jo useamman vuoden.

Pertin ohje kesälomalaisille: ”Turhat ohitukset tiellä pois”

Pertti on Satakunnan Tiepalvelupiirin puheenjohtaja. Innokkaalla automiehellä on sananen sanottavanaan autoileville kesälomalaisille.

”Maltti on valttia tien päällä. Turhat ohitukset tiellä pois. Kenelläkään ei voi olla niin kiire, että tarvitsee tehdä itsemurhaohituksia”,” Pertti sanoo.

Itsemurhaohituksiksi hän kutsuu vaarallisia tilanteita, joissa autoilija lähtee ohittamaan, vaikka tilaa turvalliselle ohitukselle ei välttämättä olisi.

”Niitä näkee paljon, kun liikkuu tien päällä. Olen laskenut, että jos ajaa 100 kilometrin matkan 80 kilometrin tuntinopeuden sijaan 100 kilometrin tuntinopeudella, on perillä 5-7 minuuttia aiemmin. Ei voi olla niin hoppu, että on valmis sen takia vaarantamaan itsensä ja muita”, hän painottaa.

Parhaat vinkit kesäiseen Poriin

Pertillä on autoiluvinkkien lisäksi vinkkejä kauniiseen kesäkaupunkiin Poriin.

”Luonto ja meri on täällä parasta. Kannattaa ehdottomasti käydä esimerkiksi Meri-Porissa ja Luvialla. Meri-Porin alueella sijaitseva Yyteri on vierailun arvoinen. Ranta on yksi Pohjoismaiden pisimpiä. Lisäksi Kallo eli Mäntykallo on mielestäni Porin hienoin paikka!”

Vieläkös Perttiin voi törmätä Porin ABC-Tikkulassa?

“Voi törmätä. Saa tulla ottamaan hihasta - en ole niin julma kuin miltä näytän!”

ABC & liikenne:

Lisää aiheesta