Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laumasuojan jakso 1. Miten auttaa nuorta, joka ei näe itsessään mitään hyvää? Kuuntele jakso!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 10.11.2021
|
Muokattu: 16.11.2021
Miksi aikuiset eivät aidosti kuuntele, vaan helposti alkavat tykittämään ohjeita ja neuvoja, jos nuori on saamaton? Tätä pohtivat Laumasuoja-podcast-sarjan nuoret asiantuntijat ja juontajat Sohvi ja Onni. Sekasin-kollektiivin toiminnanjohtaja Satu Raappana kertoo, miten voimme auttaa nuorta, joka ei näe tulevaisuudessaan tai itsessään mitään hyvää. Kuuntele jakso artikkelin lopusta!

Laumasuojassa annetaan ääni nuorille. 16-vuotias Uni ränttää suoraan sydämiin:

“Miksi ilmastokriisin annetaan tapahtua? Eiks mun pitäis opiskella ja mennä töihin ja tehdä kaikkea? Mutta ei oikein huvita, kun näillä näkymin maailma loppuu kohta! Aikuiset ja opettajat ehdottaa, että mene opiskelemaan tiedettä tai politiikkaa, niin voit tehdä ilmastokriisille jotain. No ei ole vittu aikaa!

No, me aloitettiin sitten ilmastolakkoilla, ja on ihanaa istua siellä sateessa, kun poliitikot tulee lässyttämään ja poliisit sumuttamaan. Poliitikot vain sanoo, että ei voi tehdä mitään, koska talous kaatuu, mutta maapallo kaatuu!"

Kuuntele Laumasuoja-sarjan ensimmäinen osa tästä!

Kuuntele kaikki jaksot ja lue lisää!

Lisää aiheesta