Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makumuistoja-ohjelman uusi jakso MTV:llä 19.12. klo 20. Jenni Kokander ja Kari Lumikero tapaavat Ninja Sarasalon.

Muistatko tämän 80-luvun trendiruoan? Ninja Sarasalo: ”Siitä tuli turvallinen olo”

Teksti:
Inka Ikonen
Kuvat:
MTV
Julkaistu: 17.12.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Jenni Kokander ja Kari Lumikero yllättyvät paljon maailmaa nähneen Ninja Sarasalon makumuistosta. He odottivat pääsevänsä maistamaan kaviaaria ja samppanjaa tai hanhenmaksaa. Toisin kävi.

Ohjelman toisessa jaksossa näyttelijä Jenni Kokander ja toimittaja Kari Lumikero pääsevät maistamaan malli, laulaja Ninja Sarasalon, 36, lapsuuden makumuistoa.

Ninja on elänyt lapsuuttaan kultaisella 80-luvulla, joten mieleen on painunut tuolloin trendikkäät grillatut voileivät. Niitä hän valmistaa juontajakaksikolle Helsingin Konepajan valokuvastudiolla, jossa valokuvaaja Ofer Amir kuvasi 15-vuotiasta, aloittelevaa mallia Ninjaa.

”Olin teinityttönä karkureissulla ystävättäreni kanssa. Palatessani kotiin isäni oli hyvin vihainen, kuin Nasse-setä”, Ninja muistelee ohjelmassa.

Ninja ja hänen ystävättärensä tärisivät pelosta ja nälästä. Miten isä heitä rankaisisi? Pian keittiöstä alkoi kuitenkin tuoksua paahtuneen ruisleivän tuoksu.

”Siitä tuli turvallinen olo”, Ninja muistelee.

Isän valmistamiin grillileipiin kuului paljon voita, sinappia, ketsuppia, reilusti juustoa, meetvurstia, tomaattia ja suolakurkkua. Herkku nautittiin Smurffi-limsan kanssa.

Ninjalla viisi suurinta ruokamuistoa leipien lisäksi:

  1. Purkkilihapullat

  2. Nakit

  3. Maustekurkut

  4. Lakut

  5. Metvursti

Oletko sinäkin kasarin lapsi - jaatko Ninjan muistot? Muistatko sinä voileipägrillin? Mikä on sinun lapsuuden ruokamuistosi?

Makumuistoja-ohjelman uudet jaksot MTV:llä keskiviikkoisin klo 20.

Lue lisää Makumuistoja-ohjelmasta: