Kuumenna grilli. Leikkaa lohifileestä noin 1 ½ cm paksuisia viipaleita. Suolaa ja pippuroi viipaleet molemmin puolin. Anna maustua hetki.
Huuhtele salaatti ja revi paloiksi. Leikkaa leipäviipaleet halutessasi kahteen osaan. Paahda viipaleita hetki grillissä. Käännä leipä, laita juustoviipale paahtuneelle pinnalle ja nosta leipä grillin miedolle lämmölle tai grillin ylätasolle, kunnes juusto on sopivasti sulanut.
Nosta lohipalat kuuman grillin parilapuolelle ja grillaa molemmin puolin ½–1 minuuttia. Nosta palat leveällä lastalla lautaselle, peitä kevyesti leivinpaperilla ja anna vetäytyä hetki. Älä kypsennä kalaa liikaa, sillä täysin kypsänä se hajoaa herkästi.
Kokoa leivät. Nosta sulaneen juuston päälle salaattia ja lohta. Mausta makealla chilikastikkeella. Käännä lopuksi päälle toinen leipäviipale juustopuoli alaspäin. Kiinnitä leivät halutessasi tikuilla.
Vinkki: Jos pidät mediumkypsästä lohesta, paista kalaviipaleet erittäin kuumassa grillissä nopeasti molemmin puolin ja kokoa leivät välittömästi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
294
1229
12,0 g
2,8 g
27,0 g
7,3 g
2,0 g
18,5 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
Cheddarjuustoviipaletta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli