Grillattu lohileipä

Nappaa talteen!
Grillatulla lohella täytetyt leivät ovat kesäistä pikaruokaa parhaimmillaan.
| 300 g | lohifileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
| 1/2 kpl | pehmeälehtistä keräsalaattia tai jäävuorisalaattia |
| 4 - 8 kpl | viipaletta vaaleaa leipää |
| 4 kpl | cheddarjuustoviipaletta |
| 1 dl | makeaa chilikastiketta |
- 1.
Kuumenna grilli. Leikkaa lohifileestä noin 1 ½ cm paksuisia viipaleita. Suolaa ja pippuroi viipaleet molemmin puolin. Anna maustua hetki.
Huuhtele salaatti ja revi paloiksi. Leikkaa leipäviipaleet halutessasi kahteen osaan. Paahda viipaleita hetki grillissä. Käännä leipä, laita juustoviipale paahtuneelle pinnalle ja nosta leipä grillin miedolle lämmölle tai grillin ylätasolle, kunnes juusto on sopivasti sulanut.
Nosta lohipalat kuuman grillin parilapuolelle ja grillaa molemmin puolin ½–1 minuuttia. Nosta palat leveällä lastalla lautaselle, peitä kevyesti leivinpaperilla ja anna vetäytyä hetki. Älä kypsennä kalaa liikaa, sillä täysin kypsänä se hajoaa herkästi.
Kokoa leivät. Nosta sulaneen juuston päälle salaattia ja lohta. Mausta makealla chilikastikkeella. Käännä lopuksi päälle toinen leipäviipale juustopuoli alaspäin. Kiinnitä leivät halutessasi tikuilla.
Vinkki: Jos pidät mediumkypsästä lohesta, paista kalaviipaleet erittäin kuumassa grillissä nopeasti molemmin puolin ja kokoa leivät välittömästi.
Grillatulla lohella täytetyt leivät ovat kesäistä pikaruokaa parhaimmillaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | lohifileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
| 1/2 kpl | pehmeälehtistä keräsalaattia tai jäävuorisalaattia |
| 4 - 8 kpl | viipaletta vaaleaa leipää |
| 4 kpl | cheddarjuustoviipaletta |
| 1 dl | makeaa chilikastiketta |
Valmistus
- 1
Kuumenna grilli. Leikkaa lohifileestä noin 1 ½ cm paksuisia viipaleita. Suolaa ja pippuroi viipaleet molemmin puolin. Anna maustua hetki.
Huuhtele salaatti ja revi paloiksi. Leikkaa leipäviipaleet halutessasi kahteen osaan. Paahda viipaleita hetki grillissä. Käännä leipä, laita juustoviipale paahtuneelle pinnalle ja nosta leipä grillin miedolle lämmölle tai grillin ylätasolle, kunnes juusto on sopivasti sulanut.
Nosta lohipalat kuuman grillin parilapuolelle ja grillaa molemmin puolin ½–1 minuuttia. Nosta palat leveällä lastalla lautaselle, peitä kevyesti leivinpaperilla ja anna vetäytyä hetki. Älä kypsennä kalaa liikaa, sillä täysin kypsänä se hajoaa herkästi.
Kokoa leivät. Nosta sulaneen juuston päälle salaattia ja lohta. Mausta makealla chilikastikkeella. Käännä lopuksi päälle toinen leipäviipale juustopuoli alaspäin. Kiinnitä leivät halutessasi tikuilla.
Vinkki: Jos pidät mediumkypsästä lohesta, paista kalaviipaleet erittäin kuumassa grillissä nopeasti molemmin puolin ja kokoa leivät välittömästi.
Ravintosisältö
286
Energiaa kcal
1198
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
286
Energiaa kcal
1198
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria, Cheddarjuustoviipaletta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























