Grillattu lohileipä

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Grillatulla lohella täytetyt leivät ovat kesäistä pikaruokaa parhaimmillaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 glohifileetä
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria
1/2 kplpehmeälehtistä keräsalaattia tai jäävuorisalaattia
4 - 8 kplviipaletta vaaleaa leipää
4 kplcheddarjuustoviipaletta
1 dlmakeaa chilikastiketta

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna grilli. Leikkaa lohifileestä noin 1 ½ cm paksuisia viipaleita. Suolaa ja pippuroi viipaleet molemmin puolin. Anna maustua hetki.

    Huuhtele salaatti ja revi paloiksi. Leikkaa leipäviipaleet halutessasi kahteen osaan. Paahda viipaleita hetki grillissä. Käännä leipä, laita juustoviipale paahtuneelle pinnalle ja nosta leipä grillin miedolle lämmölle tai grillin ylätasolle, kunnes juusto on sopivasti sulanut.

    Nosta lohipalat kuuman grillin parilapuolelle ja grillaa molemmin puolin ½–1 minuuttia. Nosta palat leveällä lastalla lautaselle, peitä kevyesti leivinpaperilla ja anna vetäytyä hetki. Älä kypsennä kalaa liikaa, sillä täysin kypsänä se hajoaa herkästi.

    Kokoa leivät. Nosta sulaneen juuston päälle salaattia ja lohta. Mausta makealla chilikastikkeella. Käännä lopuksi päälle toinen leipäviipale juustopuoli alaspäin. Kiinnitä leivät halutessasi tikuilla.

    Vinkki: Jos pidät mediumkypsästä lohesta, paista kalaviipaleet erittäin kuumassa grillissä nopeasti molemmin puolin ja kokoa leivät välittömästi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria, Cheddarjuustoviipaletta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä