Lämmin kanaleipä | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämmin kanaleipä

Lämmin kanaleipä

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Jäikö aterialta broileria tähteeksi? Hyödynnä se maukkaaseen lämpimään kanaleipään. Lämmin leipä maistuu vaikkapa lounaana raikkaan salaatin kera.

Ainekset

2 kpl
Isoa viipaletta leipää
1 rkl
Margariinia
150 - 200 g
Kypsää broileria
3 rkl
Majoneesia
1/2 tl
Currya
1 dl
Juustoraastetta
1 kpl
Kananmunan keltuainen
Oliiveja, hillosipuleita tai jalapenoviipaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele leipäviipaleet margariinilla. Revi broilerin liha leipien päälle. Sekoita curry, juustoraaste ja keltuainen majoneesin joukkoon. Jaa seos leiville. Lisää pinnalle oliivi- tai jalapenoviipaleita tai hillosipulia.

1 rkl
Margariinia
150 - 200 g
Kypsää broileria
2 kpl
Isoa viipaletta leipää
1/2 tl
Currya
1 dl
Juustoraastetta
1 kpl
Kananmunan keltuainen
3 rkl
Majoneesia
Oliiveja, hillosipuleita tai jalapenoviipaleita
2

Kuumenna leipiä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa vähän väriä.

Vinkki: Jos jääkaapissa on avattu purkki pestoa, lisää sitä vähän kuumien leipien pinnalle.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 6.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1667

398

26,0 g

3,5 g

13,0 g

0,5 g

1,0 g

28,0 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Margariinia,

0,5 tl Currya,

1 dl Juustoraastetta,

Oliiveja, hillosipuleita tai jalapenoviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli