Lämpimät rieskaleivät

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Tee pizzamaisia lämpimiä leipiä helposti ja nopeasti pienistä rieskoista. Tee leivät joko mango-tonnikalatäytteellä tai salami-kinkkutäytteellä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplpyöreitä pikkurieskoja

Mango-tonnikalatäyte

225 g(1 tlk, 425/225 g) säilykemangoa
210 g (2 tlk, à 150/105 g) tonnikalaa öljyssä
1/2 tljauhettua korianteria
100 gvoimakasta juustoraastetta

Salami-kinkkutäyte

4 rklpaseerattua tomaattia
100 gpalvi- tai voileipäkinkkua
100 gsalamimakkaraa ohuina siivuina
1 tlkuivattua timjamia
100 gjuustoraastetta
tuoretta basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Nosta rieskat leivinpaperoidulle uunipellille. Tee leivät joko mango-tonnikalatäytteellä tai salami-kinkkutäytteellä.

    MääräAinesosa
    8 kplpyöreitä pikkurieskoja
  2. 2

    Mango-tonnikalatäyte: Valuta ja kuutioi mango. Levitä rieskoille mangokuutioita. Valuta tonnikala ja hienonna se haarukalla. Jaa tonnikala mangon päälle. Lisää ripaus korianteria ja viimeistele juustoraasteella.

    MääräAinesosa
    225 g(1 tlk, 425/225 g) säilykemangoa
    210 g (2 tlk, à 150/105 g) tonnikalaa öljyssä
    1/2 tljauhettua korianteria
    100 gvoimakasta juustoraastetta
  3. 3

    Salami-kinkkutäyte: Voitele rieskat paseeratulla tomaatilla. Suikaloi kinkku ja jaa se rieskoille. Lisää salami viipaleina. Ripottele päälle timjamia ja juustoraastetta.

    MääräAinesosa
    100 gjuustoraastetta
    1 tlkuivattua timjamia
    100 gsalamimakkaraa ohuina siivuina
    100 gpalvi- tai voileipäkinkkua
    4 rklpaseerattua tomaattia
  4. 4

    Gratinoi rieskat 250-asteisessa uunissa joko ylätasolla tai grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes juusto sulaa. Viimeistele basilikalla.

    MääräAinesosa
    tuoretta basilikaa

Ravintosisältö on laskettu mango-tonnikalatäytteelle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Jauhettua korianteria, 4 rkl Paseerattua tomaattia, 100 g Palvi- tai voileipäkinkkua, 100 g Salamimakkaraa ohuina siivuina, 1 tl Kuivattua timjamia, 100 g Juustoraastetta, tuoretta basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä