Nosta rieskat leivinpaperoidulle uunipellille. Tee leivät joko mango-tonnikalatäytteellä tai salami-kinkkutäytteellä.
Mango-tonnikalatäyte: Valuta ja kuutioi mango. Levitä rieskoille mangokuutioita. Valuta tonnikala ja hienonna se haarukalla. Jaa tonnikala mangon päälle. Lisää ripaus korianteria ja viimeistele juustoraasteella.
Salami-kinkkutäyte: Voitele rieskat paseeratulla tomaatilla. Suikaloi kinkku ja jaa se rieskoille. Lisää salami viipaleina. Ripottele päälle timjamia ja juustoraastetta.
Gratinoi rieskat 250-asteisessa uunissa joko ylätasolla tai grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes juusto sulaa. Viimeistele basilikalla.
Ravintosisältö on laskettu mango-tonnikalatäytteelle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
528
2208
11,8 g
4,3 g
70,8 g
5,5 g
6,3 g
30,5 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Jauhettua korianteria,
4 rkl Paseerattua tomaattia,
100 g Palvi- tai voileipäkinkkua,
100 g Salamimakkaraa ohuina siivuina,
1 tl Kuivattua timjamia,
100 g Juustoraastetta,
tuoretta basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli