Lämpimät rieskaleivät
15 min

Nappaa talteen!
Tee pizzamaisia lämpimiä leipiä helposti ja nopeasti pienistä rieskoista. Tee leivät joko mango-tonnikalatäytteellä tai salami-kinkkutäytteellä.
| 8 kpl | pyöreitä pikkurieskoja |
| Mango-tonnikalatäyte | |
|---|---|
| 225 g | (1 tlk, 425/225 g) säilykemangoa |
| 210 g | (2 tlk, à 150/105 g) tonnikalaa öljyssä |
| 1/2 tl | jauhettua korianteria |
| 100 g | voimakasta juustoraastetta |
| Salami-kinkkutäyte | |
| 4 rkl | paseerattua tomaattia |
| 100 g | palvi- tai voileipäkinkkua |
| 100 g | salamimakkaraa ohuina siivuina |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 100 g | juustoraastetta |
| tuoretta basilikaa | |
- 1.
Nosta rieskat leivinpaperoidulle uunipellille. Tee leivät joko mango-tonnikalatäytteellä tai salami-kinkkutäytteellä.
- 2.
Mango-tonnikalatäyte: Valuta ja kuutioi mango. Levitä rieskoille mangokuutioita. Valuta tonnikala ja hienonna se haarukalla. Jaa tonnikala mangon päälle. Lisää ripaus korianteria ja viimeistele juustoraasteella.
- 3.
Salami-kinkkutäyte: Voitele rieskat paseeratulla tomaatilla. Suikaloi kinkku ja jaa se rieskoille. Lisää salami viipaleina. Ripottele päälle timjamia ja juustoraastetta.
- 4.
Gratinoi rieskat 250-asteisessa uunissa joko ylätasolla tai grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes juusto sulaa. Viimeistele basilikalla.
Tee pizzamaisia lämpimiä leipiä helposti ja nopeasti pienistä rieskoista. Tee leivät joko mango-tonnikalatäytteellä tai salami-kinkkutäytteellä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | pyöreitä pikkurieskoja |
Mango-tonnikalatäyte | |
| 225 g | (1 tlk, 425/225 g) säilykemangoa |
| 210 g | (2 tlk, à 150/105 g) tonnikalaa öljyssä |
| 1/2 tl | jauhettua korianteria |
| 100 g | voimakasta juustoraastetta |
Salami-kinkkutäyte | |
| 4 rkl | paseerattua tomaattia |
| 100 g | palvi- tai voileipäkinkkua |
| 100 g | salamimakkaraa ohuina siivuina |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 100 g | juustoraastetta |
| tuoretta basilikaa | |
Valmistus
- 1
Nosta rieskat leivinpaperoidulle uunipellille. Tee leivät joko mango-tonnikalatäytteellä tai salami-kinkkutäytteellä.
Määrä Ainesosa 8 kpl pyöreitä pikkurieskoja - 2
Mango-tonnikalatäyte: Valuta ja kuutioi mango. Levitä rieskoille mangokuutioita. Valuta tonnikala ja hienonna se haarukalla. Jaa tonnikala mangon päälle. Lisää ripaus korianteria ja viimeistele juustoraasteella.
Määrä Ainesosa 225 g (1 tlk, 425/225 g) säilykemangoa 210 g (2 tlk, à 150/105 g) tonnikalaa öljyssä 1/2 tl jauhettua korianteria 100 g voimakasta juustoraastetta - 3
Salami-kinkkutäyte: Voitele rieskat paseeratulla tomaatilla. Suikaloi kinkku ja jaa se rieskoille. Lisää salami viipaleina. Ripottele päälle timjamia ja juustoraastetta.
Määrä Ainesosa 100 g juustoraastetta 1 tl kuivattua timjamia 100 g salamimakkaraa ohuina siivuina 100 g palvi- tai voileipäkinkkua 4 rkl paseerattua tomaattia - 4
Gratinoi rieskat 250-asteisessa uunissa joko ylätasolla tai grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes juusto sulaa. Viimeistele basilikalla.
Määrä Ainesosa tuoretta basilikaa
Ravintosisältö on laskettu mango-tonnikalatäytteelle.
Ravintosisältö
528
Energiaa kcal
2208
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
70,8 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
30,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
528
Energiaa kcal
2208
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
70,8 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
30,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Jauhettua korianteria, 4 rkl Paseerattua tomaattia, 100 g Palvi- tai voileipäkinkkua, 100 g Salamimakkaraa ohuina siivuina, 1 tl Kuivattua timjamia, 100 g Juustoraastetta, tuoretta basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























