Mansikkainen britakakku on kesäjuhlien ja juhannuksen suosikkikakku. Kakku koostuu kerroksista pehmeää kakkupohjaa, makeaa marenkia ja mansikka-sitruunatäytettä. Katso tästä mansikkabritakakun resepti ja video kakun valmistuksesta, ja alempaa artikkelista tuunausvinkit, joilla saat kakkuun ihan eri maut.

Leivo ihana britakakku! Tuunaa resepti uusiksi kolmella eri tavalla
Mansikkabritakakku
Kolme tapaa tuunata britakakun resepti
1. Kinuski-pähkinäbrita
Korvaa mantelilastut rouhituilla suolapähkinöillä ja kermakarkeilla. Vaihda tuorejuusto maapähkinävoihin ja mansikat banaaniviipaleisiin.
2. Suklaabrita
Käytä mantelilastujen tilalla suklaarouhetta. Korvaa tuorejuusto desillä Nutellaa. Viimeistele kakku valuttamalla päälle sulatettua valkosuklaata.
3. Kookosbrita
Tee brita troppikin tuulahduksella ja vaihda mantelilastut kookoshiutaleisiin. Käytä kerman tilalla jääkaappikylmää kookoskermaa, josta neste on valutettu pois. Vaahdota ja mausta limen mehulla.
Alkukesän ihanin: raparperibrita
Raparperibrita on alkukesän odotettu herkku. Makea marenki ja hapokas raparperi sopivat ihanasti yhteen. Todellinen kesäherkku syntyy, kun yhdistät mansikan ja raparperin samaan britaan!
Gluteeniton, maidoton tai vegaaninen britakakku
Voiko britakakun tehdä gluteenittomana? Entä maidottomana tai vegaanisena? Kyllä, korvaa gluteenittomassa versiossa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Käytä maidottomassa britassa maidotonta margariinia ja korvaa maito vahvalla kahvilla, jolloin pohjasta tulee hieman mokkainen. Käytä täytteessä soijavispiä kerman tilalla ja maustamatonta soijalevitettä tuorejuuston sijaan. Vegaanisen britakakun salaisuus on kikherneiden säilöntäliemi.