Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pistaasi-britakakku

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Mansikkabrita saa uuden maun pistaasipähkinöistä. Suolatut ja paahdetut pistaasit tuovat kakkuun rapeita sattumia ja värjäävät marengin hempeän vihreäksi.

Ainekset

150 g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl
sokeria
4 kpl
keltuaista
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
maitoa

Pistaasimarenki

150 g
(1 ps) suolattuja pistaaseja
4 kpl
valkuaista
2 dl
sokeria

Täyte

400 g
(1 rs) mansikoita
1 kpl
sitruuna
1 rkl
sokeria
2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa

Koristeluun

1 ruukku sitruunamelissaa
syötäviä kukkia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~21
49
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 04.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon samalla vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

150 g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl
sokeria
4 kpl
valkuaista
4 kpl
keltuaista
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
maitoa
2

Kuori ja jauha pistaasit esim. tehosekoittimessa tai silppurissa. Hienonna pähkinät lähes kokonaan jauheeksi, mutta jätä sekaan jonkin verran rouhetta.

150 g
(1 ps) suolattuja pistaaseja
3

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Kääntele pistaasit sekaan. Levitä marenki taikinan päälle.

2 dl
sokeria
4

Paista pohjaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

5

Huuhtele mansikat. Jätä muutama mansikka koristelua varten. Perkaa ja kuutioi loput mansikat. Purista sitruunan mehu. Kääntele mansikat ja sokeri mehuun.

400 g
(1 rs) mansikoita
1 kpl
sitruuna
1 rkl
sokeria
6

Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto kermavaahtoon. Valuta mansikat. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Nosta ensimmäinen pohja tarjoiluastialle. Levitä päälle 1/3 vaahdosta ja mansikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Koristele kakku mansikoilla, sitruunamelissalla ja kukilla.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1 ruukku sitruunamelissaa
syötäviä kukkia

Vinkki: Jos haluat leipoa britan gluteenittomana, vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

490

2049

31,6 g

14,1 g

40,3 g

30,8 g

2,6 g

9,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 ruukku sitruunamelissaa,

syötäviä kukkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli