Pistaasi-britakakku

arvosana5/5

(6)arviota
12 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Mansikkabrita saa uuden maun pistaasipähkinöistä. Suolatut ja paahdetut pistaasit tuovat kakkuun rapeita sattumia ja värjäävät marengin hempeän vihreäksi.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
150 gvoita tai leivontamargariinia
1 1/2 dlsokeria
4 kplkeltuaista
2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 1/2 dlmaitoa

Pistaasimarenki

150 g(1 ps) suolattuja pistaaseja
4 kplvalkuaista
2 dlsokeria

Täyte

400 g(1 rs) mansikoita
1 kplsitruuna
1 rklsokeria
2 dl(1 prk) vispikermaa
200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa

Koristeluun

1 kplruukku sitruunamelissaa
syötäviä kukkia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon samalla vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    150 gvoita tai leivontamargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    4 kplvalkuaista
    4 kplkeltuaista
    2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 1/2 dlmaitoa
  2. 2

    Kuori ja jauha pistaasit esim. tehosekoittimessa tai silppurissa. Hienonna pähkinät lähes kokonaan jauheeksi, mutta jätä sekaan jonkin verran rouhetta.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) suolattuja pistaaseja
  3. 3

    Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Kääntele pistaasit sekaan. Levitä marenki taikinan päälle.

    MääräAinesosa
    2 dlsokeria
  4. 4

    Paista pohjaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  5. 5

    Huuhtele mansikat. Jätä muutama mansikka koristelua varten. Perkaa ja kuutioi loput mansikat. Purista sitruunan mehu. Kääntele mansikat ja sokeri mehuun.

    MääräAinesosa
    400 g(1 rs) mansikoita
    1 kplsitruuna
    1 rklsokeria
  6. 6

    Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto kermavaahtoon. Valuta mansikat. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Nosta ensimmäinen pohja tarjoiluastialle. Levitä päälle 1/3 vaahdosta ja mansikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Koristele kakku mansikoilla, sitruunamelissalla ja kukilla.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
    1 kplruukku sitruunamelissaa
    syötäviä kukkia

Vinkki: Jos haluat leipoa britan gluteenittomana, vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl ruukku sitruunamelissaa, syötäviä kukkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.4.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä