Sitruunainen kurpitsakuskus - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen kurpitsakuskus

Sitruunainen kurpitsakuskus
Väritä kuskus myskikurpitsalla ja mausta sitruksilla, rusinoilla ja oliiveilla. Nopea kurpitsakuskus on näyttävä lisuke ja mainio ateria sellaisenaankin.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
(0,5) myskikurpitsaa
2 kpl
appelsiinia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punasipuli
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
30 g
(2 rkl) inkivääriä raastettuna
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
kuskusia
1 dl
rusinoita
1 dl
oliiveja
2 dl
vettä
1/2 kpl
sitruunan mehu
1 tl
jauhettua korianteria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
kanelia

Näin teet

1

Kuori kurpitsa ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele appelsiinit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Halkaise tomaatit ja raasta inkivääri.

500 g
(0,5) myskikurpitsaa
2 kpl
appelsiinia
1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
30 g
(2 rkl) inkivääriä raastettuna
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
2

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista kurpitsaa, valkosipulia ja inkivääriä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää sipuli ja paista 2 minuuttia. Lisää kuskus, rusinat ja oliivit, kuullota hetki. Lisää vesi ja anna sen kiehahtaa. Laske lieden lämpöä niin, että vesi kiehuu hiljaa poreillen. Peitä pannu kannella tai foliolla ja annan kuskusin kypsyä 5 minuuttia.

3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
kuskusia
1 dl
rusinoita
1 dl
oliiveja
2 dl
vettä
3

Mausta kuskus sitruunamehulla, korianterilla, suolalla ja kanelilla. Sekoita appelsiinipalat ja tomaatit joukkoon.

1/2 kpl
sitruunan mehu
1 tl
jauhettua korianteria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
kanelia
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 24.9.2019
Muokattu: 24.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g150 g
Proteiinia5 g20 g
Rasvaa12 g49 g
Kuituja9 g34 g
Energiaa kj1258 5030
Energiaa kcal301 1202

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g150 g
Proteiinia5 g20 g
Rasvaa12 g49 g
Kuituja9 g34 g
Energiaa kj1258 5030
Energiaa kcal301 1202
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.