1970-luvulla Suomen ravintolakulttuuri näytti hyvin erilaiselta kuin nyt. Ravintoloita oli karkeasti kolmenlaisia. Oli krouveja tai baareja, joissa tarjoilu keskittyi kosteisiin annoksiin ja joissa kävivät lähinnä miehet. Oli tanssiravintoloita, joissa etsittiin tanssin varjolla kumppania, kuten maalla oltiin lavatansseissa opittu.
Kolmanneksi oli ruokaravintoloita, joihin pukeuduttiin hienosti. Ruoka maksoi niin paljon, että ravintoloilla käytiin vain suurimmissa juhlissa tai työnantajan laskuun. Ovella seisoi portsari valitsemassa ravintolan asiakkaat.
Ovella seisoi portsari valitsemassa ravintolan asiakkaat.
Pikkuhiljaa maaseutu alkoi tyhjentyä, ja ihmiset pakkautuivat uusien teollisten töiden perässä kaupunkeihin. Matkusteltiin ja nähtiin erilaista ravintolakulttuuria. Vapaa-aikaa ja rahaa oli enemmän. Kaupungeissa omaksuttiin uusi vapaampi seurustelukulttuuri, eivätkä paritanssit enää kiinnostaneet.
HOK:lla havahduttiin ensimmäisten joukossa pohtimaan, kuinka vastata modernin suomalaisen ravintola-asiakkaan tarpeisiin. Tarvittiin uudentyyppinen ravintolakonsepti.