Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Julia ja Jarmo Lähteenmäki sekä pojat Julius ja Justus tahtovat nauttia joulukaudesta mahdollisimman pitkään. Kodin koristelu aloitetaan viimeistään marraskuussa.

Jouluverhot, valoporo pihalle, jouluiset tyynynpäälliset - joulufanin perheessä valmistelut tehdään ajoissa

Teksti:
Kirsi Hemanus
Kuvat:
Riina Peuhu
Julkaistu: 9.12.2021
|
Muokattu: 19.1.2022
Julia Lähteenmäki aloittaa joulun valmistelun hyvissä ajoin. Vuoden parhaan juhlan hankintoihin käytetään lapsiperheen arjessa kertyviä Bonuksia.

Suvun jouluhulluksi nimitetty Julia Lähteenmäki muistuttaa muita jo syksyllä siitä, että kohta on joulu. Hän katsoo pari jouluelokuvaa jo elokuussa.

”Syytän siitä Netflixiä. Sinne tuli ensimmäinen jouluelokuva tänä vuonna jo keväällä”, Julia kertoo nauraen.

Julia haluaa nauttia joulun valmistelusta, sillä itse joulu menee niin nopeasti. Marraskuussa kuusen on jo oltava kotona, muuten ollaan jäljessä aikataulusta.

3-vuotiaan Juliuksen ja puolitoistavuotiaan Justuksen äiti kertoo, että lapsetkin otetaan mukaan jouluvalmisteluihin, esimerkiksi kuusen koristeluun.

”Nyt kun on omia lapsia, joulu on muuttunut entistäkin tärkeämmäksi. On ihanaa, kun näkee lasten ilon.”

Joulukalenterit Julia käy valitsemassa lapsille heti, kun ne tulevat kauppoihin. Hänelle kalenterin ostaa hänen miehensä Jarmo.

Koko koti viritetään joulutunnelmaan. Asiaan kuuluvat jouluverhot, jouluiset koristetyynynpäälliset, paljon valoja ja jonkin verran kynttilöitä. Pihalle pystytetään valoporo heti, kun illat pimenevät.

Stressiä Julia ei joulusta ota. Se on ennen kaikkea rentoa yhdessäoloa.

”En vietä jouluna aikaa keittiössä, vaan ruoat valmistetaan etukäteen. Koko perhe tykkää hyvin perinteisistä jouluruoista. Kinkku on niistä tärkein, ja se paistetaan aattoa vasten yöllä”, Julia kertoo.

Ehkä pahin moka, mikä joulun suhteen voisi sattua, olisi kinkun paiston epäonnistuminen.

”Koko perhe tykkää hyvin perinteisistä jouluruoista.”

Tärkeitä kohtaamisia

Hämeenkyrössä asuvan perheen joulunviettoon osallistuvat myös isovanhemmat molempien puolelta sekä Julian sisaruksia perheineen. Pieniä lapsia on joulupöydässä parhaimmillaan kahdeksan.

”Joskus olemme yötäkin isovanhemmilla. En osaisi kuvitella joulua ilman omien vanhempien tapaamista.”

Lahjat laitetaan kuusen alle, ja lapset saavat avata ne jo aattoaamuna. Aikuisten kesken on sovittu, että lahjoja hankitaan lähinnä lapsille. Julia toki aloittaa lahjojen miettimisen jo varhain.

”Joulu on taloudellisesti iso ponnistus, mutta minulle se on niin tärkeä, että en kauhistele sitä”, kertoo Julia.

Viime vuonna perhe käytti ensimmäistä kertaa S-ryhmän maksamat Bonukset lähes kokonaan jouluun, ruokiin ja lahjoihin. Samoin tehdään tänä vuonna. Joskus Bonuksia on käytetty myös juhliin, kuten ristiäisiin.

Bonuksia kertyy perheessä noin 50–60 euroa kuukaudessa.

”Se on huomaamaton tapa säästää.”

KERÄÄ BONUSTA!

  • Bonus kertyy koko perheen ostoista. Bonustaulukko kertoo, kuinka paljon saat Bonusta. Täyden viiden prosentin Bonuksen saat 900 euron kuukausiostoilla.

  • S-ryhmä palkitsi jäseniään vuonna 2020 yhteensä yli 415 miljoonalla eurolla. Asiakasomistajat saivat rahallista etua omalle tililleen keskimäärin 169 euroa.

Lue lisää: s-kanava.fi

Lue lisää Bonus-tarinoita

Lisää aiheesta