Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Josefina Nissilän mielestä rahastosäästäminen on vaivatonta. Uutta roskakatosta esittelemässä myös pitkäkarvainen collie Wenla.

Rahastosta roskakatokseen – Josefina Nissilä sijoitti bonusrahat kauniimpaan lajitteluun

Teksti:
Kirsi Hemanus
Kuvat:
Petri Saarelainen
Julkaistu: 5.8.2021
|
Muokattu: 26.10.2021
Rautjärven Simpeleellä asuva Josefina Nissilä osti bonusrahoilla mittatilaustyönä tehdyn roskakatoksen omakotitalonsa pihaan. Bonusten säästäminen suoraan rahastoon on Josefinan mielestä helppoa.”Se on vaivaton tapa säästää.”

Omakotitalon tontin reunassa Rautjärven Simpeleellä seisoo uusi harmaa-valkoinen roskakatos. Hirrestä valmistettu katos sopii Josefina Nissilän ja hänen avomiehensä Joni Hinkkasen pihapiiriin täydellisesti.

Josefina ja Joni tilasivat katoksen viime joulukuussa imatralaiselta Omar Lindiltä, jonka Facebook-sivujen kuviin Josefina oli ihastunut jo aiemmin. Lind valmistaa erilaisia puutuotteita.

”Olimme suunnitelleet hankintaa alustavasti. Sitten huomasin, että meillä onkin tarpeeksi rahaa säästössä. Halusimme tukea lähialueen nuorta pienyrittäjää”, Josefina Nissilä kertoo.

Katos rakennettiin juuri tätä perhettä varten. Se on kahden roskiksen katos, joka koottiin paikan päällä.

Aiemmin pihassa ei ollut lainkaan katosta, vaan roska-astiat olivat samassa kohdassa irrallisina.

”Katos on minun silmääni todella miellyttävä. Tulee hyvä fiilis, kun ajan auton pihaan ja näen siistin ja ryhdikkään katoksen”, Josefina sanoo.

”Olemme olleet ostokseen hyvin tyytyväisiä.”

Paikka löytyy sekä bio- että sekajätteelle. Muut jätteet kierrätetään kunnan kierrätyspisteessä.

Katos maksoi runsaat 500 euroa kotiin tuotuna.

”Tulee hyvä fiilis, kun ajaa auton pihaan ja näkee ryhdikkään katoksen.”

Huomaamatta kertyvä remonttirahasto

”Nostin rahat rahastosta, johon Bonuksemme menevät S-Pankin Säästäjä-palvelun kautta.”

Säästäjä-palveluon Suomen ensimmäinen mikrosäästämisen palvelu, jonka avulla rahaa voi laittaa säännöllisesti sivuun hyvinkin pieniä summia.

”Rahat menevät suoraan säästöön käymättä lainkaan käyttötilillä. Tiedän kuitenkin suunnilleen, paljonko rahaa siellä on, sillä mobiilisovelluksesta sen näkee helposti”, Josefina kertoo.

Rahastosäästäminen on hänelle tuttua muutenkin.

”Se on vaivaton tapa säästää, sillä rahaa kertyy melko huomaamatta. Sen avulla saa helposti hankittua jotakin järkevää.”

Bonuksia kertyy kahden aikuisen ja kahden koiran perheessä 30–50 euroa kuukaudessa. Joskus Nissilä ja Hinkkanen käyttävät ne yllättäviin menoihin, mutta nyt he saivat tehtyä isomman hankinnan.

Tuleville bonusrahoille ei ole vielä mietittynä tarkkaa kohdetta. Mahdollisesti se on jotakin kotiin liittyvää, ja Josefina onkin nimennyt rahaston remonttirahastoksi.

Mihin sinä olet käyttänyt Bonukset? Keräämme bonustarinoita osoitteeseen yhteishyva.toimitus@sok.fi. Jätäthän myös yhteystietosi mahdollista haastattelua varten.

Lue lisää Bonus-tarinoita

Lisää aiheesta