Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kupera lahjarasia.

Lahjarasioiden taitteluohjeet

Teksti:
Hanna Voutilainen
Kuvat:
Sarri Kukkonen, SOK, Hanna Voutilainen
Julkaistu: 20.9.2012
|
Muokattu: 31.8.2020
Taittele paperista tai kartongista lahjapaketti. Katso kolme erilaista lahjarasian taitteluohjetta.

Lahjarasian voi taitella paperista tai kartongista. Askarteluun voi käyttää myös vanhoja aikakauslehtiä, kortteja, julisteita tai lahjapapereita. Askarteluun tarvitsee lisäksi kynän, sakset, viivoittimen, liimaa tai teippiä. Viimeistele paketti kiepauttamalla sen ympärille lahjanauhan.

Rasiaan voi sujauttaa pienen ja kevyen lahjan, kuten korun, lahjakortin, kosmetiikkaa tai makeisia.

Kupera lahjarasia

Kupera lahjarasia on helpointa taitella paksusta paperista tai ohuesta kartongista. Varaa suurehko arkki, sillä taittelun lisäksi päätyjen leikkaus ja sisäänpäin taittaminen pienentävät rasiaa. Kaarevan muodon piirtämisessä apuna voi käyttää esimerkiksi cd-levyä tai kulhoa.

Suorakulmainen lahjalaatikko

Suorakulmainen lahjalaatikko tehdään kahdesta hieman erikokoisesta kartonginpalasta: toinen pohjaksi, toinen kanneksi. Lahjalaatikon materiaalin tulisi olla tavallista kopiopaperia vahvempaa, jotta rasia pitää muotonsa. Puolikkaasta A4:stä tulee valmiina noin 16,5 cm x 11 cm kokoinen laatikko.

Neliönmuotoinen laatikko

Pieni, origamityyliin taiteltava laatikko sopii kevyiden lahjojen paketointiin. Origamilaatikko näyttää yksinkertaiselta, mutta vaatii hieman sorminäppäryyttä. Taittelussa ei kannata käyttää kovin paksua paperia, sillä materiaalin täytyy olla taipuisaa. Piirustuspaperi (A4), aikakauslehti,  lahjapaperi tai valmiiksi neliönmuotoinen origamipaperi sopivat hyvin. Jotta rasiasta tulee siisti, taitteet pitää tehdä huolellisesti painellen.

Jos haluat tehdä lahjalaatikosta kannellisen, tee ensin kansi. Leikkaa pohjan paperiarkista puoli senttiä tai sentin pienempi, jotta se mahtuu kannen sisään. Ohuesta paperista tehdyt rasiat saa hieman avittamalla sisäkkäin, vaikka ne olisivatkin samankokoiset.

Lue lisää