Helsingin kaupunki kaavoitti keväällä 1941 tontteja Albergan kartanon maille Espoon Leppävaaraan. Laajalahden tontit oli tarkoitettu siirtoväelle sekä rintamamiehille ja sotainvalideille perheineen.
Karjalaisten kunniaksi kaduille annettiin menetettyjen alueiden paikannimiä. Siksi alueella kaartuvat Jaakkimantie, Kirvuntie, Heinjoentie, Antreantie ja monet muut − samaan tapaan toistensa lähellä kuin kunnat Karjalassakin. Kotiliesi-lehti tohti nimetä alueen ”Uudeksi Kannakseksi”.
Jo ennen sotia myös SOK:lla oli suunnitelma rakentaa Laajalahteen työsuhdeasuntoja. Keväällä 1941 SOK osti sieltä kuudentoista hehtaarin alueen. Rakentaminen alkoi pian sodan päätyttyä, ja kiinnostuneille SOK:n työntekijöille järjestettiin suuri patikkaretki Helsingistä rakennustyömaille metsäluonnon keskelle. Perillä nautittiin virvokkeita sekä tutustuttiin hankkeeseen ja mahdollisiin tuleviin naapureihin.
SOK:n alue sai nimen Kotikontu. Sen suunnitteli SOK:n arkkitehti Aarno Raveala (1911–1983).
Pula-ajasta huolimatta laatu- ja varustetaso oli korkea.
Hartiapankkityön sijasta Kotikonnun rakensivat ammattilaiset, ja pula-ajasta huolimatta se edusti korkeaa laatu- ja varustetasoa. Puutavaraa saatiin Leppävaarasta, mutta suurin osa siitä tuotiin Kiteeltä asti. Enimmillään tonteilla ja tellingeillä uurasti kaksisataa rakennusmiestä.