Heräämisen helppous kertoo elämänilosta
Heräilen arkisin jo ennen seitsemää. Nuorena nukuin puolille päivin aina kun mahdollista. Ihmettelin, miksi vanhemmat heräävät aikaisin, vaikka ei olisi pakko. Nyt sama biologinen kello toimii omallakin kohdallani.
Herääminen on minulle vähän liiankin helppoa. Ehkä se kertoo siitä, että elämäniloni on tallella. On hienoa nousta uuteen päivään.
Rakentelen rutiineilla turvallisuudentunnetta, varsinkin nyt, kun ajat ovat olleet kummalliset. Aamupalanikin noudattaa tiettyä kaavaa: iso kuppi kahvia ja ruisleipää. Ensimmäisestä tulee vireys, toisesta perusenergia.
Täydellinen ei tarvitse olla
Noloa sanoa, mutta työmatkani hoituvat yleensä autolla. Tosin ensimmäisen autoni hankin vasta nelikymppisenä. Henkilökohtainen autojalanjälkeni ei siis ole hirveän pitkä. Työmatkalla en yleensä kuuntele radiota vaan aamulla korvien pitää levätä.
Työarkeani helpottaa se ajatus, että kukaan ei voi olla täydellinen työssään. Opettaja, joka on perfektionisti, on pian sairauslomalla oleva perfektionisti. Täydellisiä tunteja ja kursseja ei ole. Sen sijaan opetuksen pitää olla innostavaa ja kiinnostavaa. Siihen haluan aina pyrkiä.
Opettajan työ on upea näköalapaikka.
Opettajan työ on upea näköalapaikka. Siinä aukeaa näkymä Suomen tulevaisuuteen. Ja se näyttää hyvältä: nuoret ovat nykyään keskimäärin erittäin fiksuja ja vastuuntuntoisia. Ei nykylukiolainen kersku sillä, kuka oli eniten juovuksissa viikonloppuna.
Oikea ruoka estää väsymyspiikit
Verensokerini ja -paineeni ovat koholla, joten minun pitää kiinnittää syömisiini aika paljon huomiota. Suolaa pois, mahdollisimman paljon vihreää, ei makeuksia ja sitä rataa. Pitää myös varoa syömästä liikaa ettei väsymyspiikki iske. Opettajan pitää ainakin osata näyttää energiseltä koko ajan.
Lounas on hieno hetki työpaikalla. Meillä on upea työyhteisö ja lounaalla on mahdollista keskustella melkein mistä vaan.