Lakukeksit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lakukeksit

timer-icon15 min
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta

Ainekset

1 1/2 dl
Täytelakuja (esimerkiksi mansikka-, banaani-, tai toffeetäytteisiä)
75 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
4 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2 1/2 dl
Kaurahiutaleita
1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pilko lakut pieniksi. Sulata rasva kattilassa, lisää sekoittaen sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe, kaurahiutaleet ja kananmuna. Siirrä kattila levyltä ja sekoita taikinan joukkoon lakupalat. Muotoile taikinasta keksejä kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä tilaa keksien väliin, sillä ne leviävät. Paista ylätasolla 6-7 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä. Irrota keksit leivinpaperilta paistinlastan avulla.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.1.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.