Runebergintortut leivotaan nyt kakuksi. Mehevä kakku kätkee sisäänsä vadelmasydämen ja pinta hunnutetaan sokerikuorrutteella. Sekoittamalla valmis taikina on helppo valmistaa ilman vatkainta.

Runeberginkakku ja 4 muuta hauskaa leivontaideaa, jotka lainaavat makuja runebergintortulta
1. Runebergin mehevä kahvikakku
2. Runeberginkakku
Runebergintorttujen makuja toistavasta kakusta riittää herkuteltavaa isommallekin seurueelle. Voit koristella kakun pinnan myös runebergintortun tapaan hillosilmillä ja sokerikuorrutteella.
3. Runebergin kääretorttu
Rullalle kääräistyssä Runebergin päivän herkussa maistuu vadelman lisäksi valkosuklaa.
4. Runebergin vohvelit
Vohvelit ovat Runebergin päivän rento herkku. Taikinassa maistuvat piparimuru ja kardemumma. Täytteeksi lusikoidaan tietysti vadelmahilloa ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa.
5. Helmikuun herkut kohtaavat Runebergin laskiaispullissa
Kaakaolla ja fariinisokerilla maustettu pullataikina saa täytteekseen vadelmahilloa ja vispikermaa – ja kenties vielä nokareen mantelimassaa?
6. Runebergin piirakka
Leivo runebergintortut pellille piirakaksi, koristele ja leikkaa annospaloiksi. Tämä Runebergin päivän herkku on superhelppo valmistaa!