Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Runeberginkakku ja 4 muuta hauskaa leivontaideaa, jotka lainaavat makuja runebergintortulta

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 9.1.2020
|
Muokattu: 24.1.2023
Helmikuun alussa herkutellaan runebergintortuilla. Leivo torttujen maut vaihteeksi kakuksi, piirakaksi tai kääretortuksi. Tutut vadelmaiset maut piristävät myös vohvelit ja laskiaispullat

1. Runebergin mehevä kahvikakku

Runebergintortut leivotaan nyt kakuksi. Mehevä kakku kätkee sisäänsä vadelmasydämen ja pinta hunnutetaan sokerikuorrutteella. Sekoittamalla valmis taikina on helppo valmistaa ilman vatkainta.

2. Runeberginkakku

Runebergintorttujen makuja toistavasta kakusta riittää herkuteltavaa isommallekin seurueelle. Voit koristella kakun pinnan myös runebergintortun tapaan hillosilmillä ja sokerikuorrutteella.

3. Runebergin kääretorttu

Rullalle kääräistyssä Runebergin päivän herkussa maistuu vadelman lisäksi valkosuklaa.

4. Runebergin vohvelit

Vohvelit ovat Runebergin päivän rento herkku. Taikinassa maistuvat piparimuru ja kardemumma. Täytteeksi lusikoidaan tietysti vadelmahilloa ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

5. Helmikuun herkut kohtaavat Runebergin laskiaispullissa

Kaakaolla ja fariinisokerilla maustettu pullataikina saa täytteekseen vadelmahilloa ja vispikermaa – ja kenties vielä nokareen mantelimassaa?

6. Runebergin piirakka

Leivo runebergintortut pellille piirakaksi, koristele ja leikkaa annospaloiksi. Tämä Runebergin päivän herkku on superhelppo valmistaa!

Katso perinteisten runebergintorttujen resepti ja muut ideat juhlapäivään