Runeberginkakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo perinteiset runebergintortut modernisti kakkuna, josta riittää herkuteltavaa isollekin porukalle. Kostuta runeberginkakku meheväksi ja koristele raikkaalla otteella, mutta tutuilla mauilla eli pomadalla ja vadelmahillolla.
| 200 g | margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | piparimuruja |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| Kostutus | |
|---|---|
| 3/4 dl | vettä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | rommiaromia |
| Kuorrutus | |
| 1 dl | tomusokeria |
| 3 tl | vettä |
| Lisäksi | |
| 1 dl | vadelmahilloa |
- 1.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi neste.
- 2.
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen tai pyöreä (halkaisija 20–22 cm) vuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.
- 3.
Valmista kostutusliemi. Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Lisää halutessasi rommiaromi. Kostuta kakku hieman jäähtyneellä liemellä. Anna vetäytyä ja maustua pari tuntia.
- 4.
Kuorrutusta varten siivilöi tomusokeri kulhoon. Sekoita joukkoon vettä teelusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivaa. Koristele kakun pinta sokerivesikuorrutteella ja vadelmahillolla.
Runeberginkakku
Leivo perinteiset runebergintortut modernisti kakkuna, josta riittää herkuteltavaa isollekin porukalle. Kostuta runeberginkakku meheväksi ja koristele raikkaalla otteella, mutta tutuilla mauilla eli pomadalla ja vadelmahillolla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | piparimuruja |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 1/2 dl | maitoa |
Kostutus | |
| 3/4 dl | vettä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | rommiaromia |
Kuorrutus | |
| 1 dl | tomusokeria |
| 3 tl | vettä |
Lisäksi | |
| 1 dl | vadelmahilloa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi neste.
Määrä Ainesosa 200 g margariinia 2 dl sokeria 2 kpl kananmunaa 3 dl vehnäjauhoja 2 dl piparimuruja 1 dl korppujauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl kardemummaa 1 1/2 dl maitoa - 2
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen tai pyöreä (halkaisija 20–22 cm) vuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.
- 3
Valmista kostutusliemi. Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Lisää halutessasi rommiaromi. Kostuta kakku hieman jäähtyneellä liemellä. Anna vetäytyä ja maustua pari tuntia.
Määrä Ainesosa 3/4 dl vettä 2 rkl sokeria 1 tl rommiaromia - 4
Kuorrutusta varten siivilöi tomusokeri kulhoon. Sekoita joukkoon vettä teelusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivaa. Koristele kakun pinta sokerivesikuorrutteella ja vadelmahillolla.
Määrä Ainesosa 1 dl tomusokeria 3 tl vettä 1 dl vadelmahilloa
Voit leipoa ja kostuttaa kakun jo pari päivää etukäteen. Koristele se kuitenkin vasta tarjoamispäivänä. Kostutukseen sopii myös liemi, jossa on 1/2 dl vettä ja 1/2 dl punssia.
Ravintosisältö
305
Energiaa kcal
1275
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,8 g
Hiilihydraatteja
27,3 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
305
Energiaa kcal
1275
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,8 g
Hiilihydraatteja
27,3 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Piparimuruja, 1 tl kardemummaa, 1 tl rommiaromia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























