Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
runeberginkakku, runeberginpäivän kakku

Runeberginkakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Leivo perinteiset runebergintortut modernisti kakkuna, josta riittää herkuteltavaa isollekin porukalle. Kostuta runeberginkakku meheväksi punssilla ja koristele raikkaalla otteella, mutta tutuilla mauilla eli pomadalla ja vadelmahillolla.

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Keksin- tai piparinmuruja
1 dl
Korppujauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 1/2 dl
Maitoa tai omenamehua

Kostutus

1/2 dl
Vettä
1/2 dl
punssia

Kuorrutus

1 dl
Tomusokeria
3 tl
Vettä

Lisäksi

1 dl
Vadelmahilloa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi neste.

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Keksin- tai piparinmuruja
1 dl
Korppujauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 1/2 dl
Maitoa tai omenamehua
2

Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen tai pyöreä (halkaisija 20–22 cm) vuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.

3

Kostuta jäähtynyt kakku punssin ja veden seoksella. Anna vetäytyä ja maustua pari tuntia.

1/2 dl
punssia
1/2 dl
Vettä
4

Kuorrutusta varten siivilöi tomusokeri kulhoon. Sekoita joukkoon vettä teelusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivaa. Koristele kakun pinta sokerivesikuorrutteella ja vadelmahillolla.

1 dl
Tomusokeria
3 tl
Vettä
1 dl
Vadelmahilloa

Vinkki! Voit leipoa ja kostuttaa kakun jo pari päivää etukäteen. Koristele se kuitenkin vasta tarjoamispäivänä.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.1.2007
Muokattu: 14.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

299

1253

14,8 g

5,6 g

36,8 g

25,3 g

1,1 g

3,8 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Keksin- tai piparinmuruja,

1 tl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli