Runeberginkakku - Yhteishyvä

Runeberginkakku

Runebergin kakku
Annokset
10
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Runebergin päivän kunniaksi voi leipoa kakun, josta riittää herkuteltavaa isommalle porukalle. Runeberginkakku koristellaan vadelmahillolla ja tomusokerista ja vedestä sekoitettavalla tahnalla.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Keksin- tai piparinmuruja
1 dl
Korppujauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Manteliaromia tai 1 tl kardemummaa
1 1/2 dl
Maitoa tai omenamehua

KOSTUTUS:

1 dl
Vettä
1/2 tl
Manteliaromia tai 2 rkl punssia

PINNALLE:

1 - 2 dl
Vadelmahilloa

KUORRUTUS:

1 dl
Tomusokeria
1/2 rkl
Vettä

Näin teet

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla tai kardemummalla. Sekoita neste taikinaan viimeisenä.

2 dl
Sokeria
200 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Keksin- tai piparinmuruja
1 dl
Korppujauhoja
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Manteliaromia tai 1 tl kardemummaa
1 1/2 dl
Maitoa tai omenamehua
2

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halk. 24-28 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

3

Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla tai punssilla ja levitä pinnalle vadelmahilloa. Anna maustua.

1/2 tl
Manteliaromia tai 2 rkl punssia
1 - 2 dl
Vadelmahilloa
1 dl
Vettä
4

Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna koristelua varten. Siirrä kuorrutusseos pieneen muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.

1 dl
Tomusokeria
1/2 rkl
Vettä
Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2007
Muokattu: 19.2.2019
Jaa Somessa