Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi neste.
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen tai pyöreä (halkaisija 20–22 cm) vuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.
Kostuta jäähtynyt kakku punssin ja veden seoksella. Anna vetäytyä ja maustua pari tuntia.
Kuorrutusta varten siivilöi tomusokeri kulhoon. Sekoita joukkoon vettä teelusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivaa. Koristele kakun pinta sokerivesikuorrutteella ja vadelmahillolla.
Vinkki! Voit leipoa ja kostuttaa kakun jo pari päivää etukäteen. Koristele se kuitenkin vasta tarjoamispäivänä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
299
1253
14,8 g
5,6 g
36,8 g
25,3 g
1,1 g
3,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Keksin- tai piparinmuruja,
1 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli