Runeberginkakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Runebergin kakku

Runeberginkakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Runebergin päivän kunniaksi voi leipoa kakun, josta riittää herkuteltavaa isommalle porukalle. Runeberginkakku koristellaan vadelmahillolla ja tomusokerista ja vedestä sekoitettavalla tahnalla.

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Keksin- tai piparinmuruja
1 dl
Korppujauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Manteliaromia tai 1 tl kardemummaa
1 1/2 dl
Maitoa tai omenamehua

kostutus:

1 dl
Vettä
1/2 tl
Manteliaromia tai 2 rkl punssia

pinnalle:

1 - 2 dl
Vadelmahilloa

kuorrutus:

1 dl
Tomusokeria
1/2 rkl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla tai kardemummalla. Sekoita neste taikinaan viimeisenä.

2 dl
Sokeria
200 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Keksin- tai piparinmuruja
1 dl
Korppujauhoja
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Manteliaromia tai 1 tl kardemummaa
1 1/2 dl
Maitoa tai omenamehua
2

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halk. 24-28 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

3

Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla tai punssilla ja levitä pinnalle vadelmahilloa. Anna maustua.

1/2 tl
Manteliaromia tai 2 rkl punssia
1 - 2 dl
Vadelmahilloa
1 dl
Vettä
4

Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna koristelua varten. Siirrä kuorrutusseos pieneen muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.

1 dl
Tomusokeria
1/2 rkl
Vettä
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.