Runebergin kääretorttu
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rullaa runebergintorttu vaihteeksi kääretortuksi. Täytä torttu vadelmahillon lisäksi tuorejuustolla notkistetulla valkosuklaalla.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | mantelijauhetta |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | inkivääriä |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | valkosuklaata |
| 100 g | tuorejuustoa |
| 2 dl | vadelmahilloa |
| Kuorrute | |
| 3/4 dl | tomusokeria |
| 1 - 2 tl | vettä |
- 1.
Säädä uuni 225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos kananmunavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille.
- 2.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuusto sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos torttupohjalle. Jätä saumaksi tulevasta reunasta muutama sentti ilman täytteitä.
- 3.
Säästä 2–4 rkl hilloa koristeluun. Levitä loppu hillo suklaan päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri leivinpaperi tortun ympärille ja anna tortun vetäytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.
- 4.
Sekoita tomusokeri ja 1 tl vettä. Lisää tarvittaessa vettä muutama tippa kerrallaan. Valuta kuorrute esimerkiksi lusikankärjellä kääretortulle. Koristele vadelmahillolla.
Runebergin kääretorttu
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)
Rullaa runebergintorttu vaihteeksi kääretortuksi. Täytä torttu vadelmahillon lisäksi tuorejuustolla notkistetulla valkosuklaalla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | mantelijauhetta |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | inkivääriä |
Täyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 100 g | tuorejuustoa |
| 2 dl | vadelmahilloa |
Kuorrute | |
| 3/4 dl | tomusokeria |
| 1 - 2 tl | vettä |
Valmistus
- 1
Säädä uuni 225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos kananmunavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1/2 dl sokeria 1 dl fariinisokeria 1 dl mantelijauhetta 1 dl mantelirouhetta 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia 1/2 tl kardemummaa 1/2 tl inkivääriä - 2
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuusto sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos torttupohjalle. Jätä saumaksi tulevasta reunasta muutama sentti ilman täytteitä.
Määrä Ainesosa 100 g tuorejuustoa 200 g valkosuklaata - 3
Säästä 2–4 rkl hilloa koristeluun. Levitä loppu hillo suklaan päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri leivinpaperi tortun ympärille ja anna tortun vetäytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.
Määrä Ainesosa 2 dl vadelmahilloa - 4
Sekoita tomusokeri ja 1 tl vettä. Lisää tarvittaessa vettä muutama tippa kerrallaan. Valuta kuorrute esimerkiksi lusikankärjellä kääretortulle. Koristele vadelmahillolla.
Määrä Ainesosa 3/4 dl tomusokeria 1 - 2 tl vettä
Ravintosisältö
243
Energiaa kcal
1018
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,6 g
Hiilihydraatteja
25,4 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
243
Energiaa kcal
1018
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,6 g
Hiilihydraatteja
25,4 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kanelia, 0,5 tl Kardemummaa, 0,5 tl Inkivääriä, 1 - 2 tl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























