Runebergin kääretorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Runebergin kääretorttu

Runebergin kääretorttu

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Rullaa runebergintorttu vaihteeksi kääretortuksi. Täytä torttu vadelmahillon lisäksi tuorejuustolla notkistetulla valkosuklaalla.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Fariinisokeria
1/2 dl
Sokeria
1 dl
Mantelijauhetta
1 dl
Mantelirouhetta
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Inkivääriä

täyte

200 g
Valkosuklaata
100 g
Tuorejuustoa
2 dl
Vadelmahilloa

kuorrute

3/4 dl
tomusokeria
1 - 2 tl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos kananmunavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille.

1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Mantelijauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Perunajauhoja
1 dl
Fariinisokeria
1 dl
Mantelirouhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Inkivääriä
2

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuusto sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos torttupohjalle. Jätä saumaksi tulevasta reunasta muutama sentti ilman täytteitä.

100 g
Tuorejuustoa
200 g
Valkosuklaata
3

Säästä 2–4 rkl hilloa koristeluun. Levitä loppu hillo suklaan päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri leivinpaperi tortun ympärille ja anna tortun vetäytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.

2 dl
Vadelmahilloa
4

Sekoita tomusokeri ja 1 tl vettä. Lisää tarvittaessa vettä muutama tippa kerrallaan. Valuta kuorrute esimerkiksi lusikankärjellä kääretortulle. Koristele vadelmahillolla.

3/4 dl
tomusokeria
1 - 2 tl
Vettä
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 28.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1018

243

12,1 g

4,6 g

27,6 g

25,4 g

1,4 g

5,1 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kanelia,

0,5 tl Kardemummaa,

0,5 tl Inkivääriä,

1 - 2 tl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli