Runebergin kääretorttu

arvosana3/5

(1)arvio
16 Palaa

Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Rullaa runebergintorttu vaihteeksi kääretortuksi. Täytä torttu vadelmahillon lisäksi tuorejuustolla notkistetulla valkosuklaalla.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 dlfariinisokeria
1/2 dlsokeria
1 dlmantelijauhetta
1 dlmantelirouhetta
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1/2 tlkardemummaa
1/2 tlinkivääriä

Täyte

200 gvalkosuklaata
100 gtuorejuustoa
2 dlvadelmahilloa

Kuorrute

3/4 dltomusokeria
1 - 2 tlvettä

Valmistus

  1. 1

    Säädä uuni 225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos kananmunavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1/2 dlsokeria
    1 dlfariinisokeria
    1 dlmantelijauhetta
    1 dlmantelirouhetta
    1/2 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlkanelia
    1/2 tlkardemummaa
    1/2 tlinkivääriä
  2. 2

    Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuusto sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos torttupohjalle. Jätä saumaksi tulevasta reunasta muutama sentti ilman täytteitä.

    MääräAinesosa
    100 gtuorejuustoa
    200 gvalkosuklaata
  3. 3

    Säästä 2–4 rkl hilloa koristeluun. Levitä loppu hillo suklaan päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri leivinpaperi tortun ympärille ja anna tortun vetäytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.

    MääräAinesosa
    2 dlvadelmahilloa
  4. 4

    Sekoita tomusokeri ja 1 tl vettä. Lisää tarvittaessa vettä muutama tippa kerrallaan. Valuta kuorrute esimerkiksi lusikankärjellä kääretortulle. Koristele vadelmahillolla.

    MääräAinesosa
    3/4 dltomusokeria
    1 - 2 tlvettä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kanelia, 0,5 tl Kardemummaa, 0,5 tl Inkivääriä, 1 - 2 tl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä