Runebergin kääretorttu - Yhteishyvä

Runebergin kääretorttu

Runebergin kääretorttu
Paloja
16
Rullaa runebergintorttu vaihteeksi kääretortuksi. Täytä torttu vadelmahillon lisäksi tuorejuustolla notkistetulla valkosuklaalla.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Fariinisokeria
1/2 dl
Sokeria
1 dl
Mantelijauhetta
1 dl
Mantelirouhetta
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Inkivääriä

TÄYTE

200 g
Valkosuklaata
100 g
Tuorejuustoa
2 dl
Vadelmahilloa

KUORRUTE

3/4 dl
(¾ dl) tomusokeria
1 - 2 tl
Vettä

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos kananmunavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille.

1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Mantelijauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Perunajauhoja
1 dl
Fariinisokeria
1 dl
Mantelirouhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Inkivääriä
2

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuusto sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos torttupohjalle. Jätä saumaksi tulevasta reunasta muutama sentti ilman täytteitä.

100 g
Tuorejuustoa
200 g
Valkosuklaata
3

Säästä 2–4 rkl hilloa koristeluun. Levitä loppu hillo suklaan päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri leivinpaperi tortun ympärille ja anna tortun vetäytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.

2 dl
Vadelmahilloa
4

Sekoita tomusokeri ja 1 tl vettä. Lisää tarvittaessa vettä muutama tippa kerrallaan. Valuta kuorrute esimerkiksi lusikankärjellä kääretortulle. Koristele vadelmahillolla.

3/4 dl
(¾ dl) tomusokeria
1 - 2 tl
Vettä
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja28 g441 g
Proteiinia5 g82 g
Rasvaa12 g193 g
Kuituja1 g23 g
Energiaa kj1018 16284
Energiaa kcal243 3889

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kanelia

  • 0,5 tl Kardemummaa

  • 0,5 tl Inkivääriä

  • 1 - 2 tl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja28 g441 g
Proteiinia5 g82 g
Rasvaa12 g193 g
Kuituja1 g23 g
Energiaa kj1018 16284
Energiaa kcal243 3889

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kanelia

  • 0,5 tl Kardemummaa

  • 0,5 tl Inkivääriä

  • 1 - 2 tl Vettä

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.