Runebergin laskiaispullat

Arvostele resepti
15 Kappaletta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Runebergin laskiaispullissa yhdistyvät runebergintorttujen ja laskiaispullien parhaat puolet. Malta vaivata taikina kiinteäksi, niin voit pyöräyttää sen kämmenissä pulliksi ilman jauhoja.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
1 1/2 dlfariinisokeria
1/2 dlkaakaojauhetta
1/2 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
3 tlkanelia
1 kananmuna
25 g(0,5 pkt) hiivaa
100 gmargariinia tai voita
7 dlvehnäjauhoja

Lisäksi

1 kananmuna voiteluun
1 rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia
2 dlvispikermaa
1 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Mittaa fariinisokeri, kaakaojauhe ja mausteet isoon kulhoon. Lisää muna ja vatkaa sekaisin. Lisää maito ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    1 1/2 dlfariinisokeria
    1/2 dlkaakaojauhetta
    3 tlkanelia
    2 tlkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    1 kananmuna
    25 g(0,5 pkt) hiivaa
  2. 2

    Pehmennä rasva mikrossa. Lisää jauhot taikinaan vähitellen hyvin vaivaten. Lisää rasva taikinaan vaivaamisen loppupuolella. Peitä taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    7 dlvehnäjauhoja
    100 gmargariinia tai voita
  3. 3

    Kumoa taikina pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois ja muotoile taikina pötköksi. Leikkaa pötköstä 15 palaa ja pyörittele palat pulliksi. Siirrä pullat leivinpaperille pellille. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.

  4. 4

    Säädä uuni 225 asteeseen. Voitele pullat munalla. Paina pulliin juomalasin pohjalla kuopat ja lisää niihin 1 ½ teelusikallista marmeladia. Paista uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Vaahdota kerma ja sokerit. Lusikoi vaahto paksuun muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kerma hillosilmien ympärille.

    MääräAinesosa
    1 rklsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    2 dlvispikermaa
    1 kananmuna voiteluun
    1 rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia

Vinkki! Kaunista pullat paiston jälkeen lisäämällä niiden päälle nokare marmeladia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kananmuna, kananmuna voiteluun, rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
13.1.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä