Runebergin laskiaispullat - Yhteishyvä

Runebergin laskiaispullat

Runebergin laskiaispullat
Kappaleita
15
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Ruokavalio
Runebergin laskiaispullissa yhdistyvät runebergintorttujen ja laskiaispullien parhaat puolet. Malta vaivata taikina kiinteäksi, niin voit pyöräyttää sen kämmenessä pulliksi ilman jauhoja.
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
maitoa
1 1/2 dl
fariinisokeria
1/2 dl
kaakaojauhetta
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
3 tl
kanelia
1
kananmuna
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
100 g
margariinia tai voita
7 dl
vehnäjauhoja

LISÄKSI

1
kananmuna voiteluun
1
rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia
2 dl
vispikermaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

VINKKI: Kaunista pullat paiston jälkeen lisäämällä niiden päälle nokare marmeladia.

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Mittaa fariinisokeri, kaakaojauhe ja mausteet isoon kulhoon. Lisää muna ja vatkaa sekaisin. Lisää maito ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita.

2 1/2 dl
maitoa
1 1/2 dl
fariinisokeria
1/2 dl
kaakaojauhetta
3 tl
kanelia
2 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
1
kananmuna
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
2

Pehmennä rasva mikrossa. Lisää jauhot vähitellen hyvin vaivaten. Lisää rasva vaivaamisen loppupuolella. Peitä taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

7 dl
vehnäjauhoja
100 g
margariinia tai voita
3

Kumoa taikina pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois ja muotoile taikina pötköksi. Leikkaa pötköstä 15 palaa ja pyörittele palat pulliksi. Siirrä pullat leivinpaperille pellille. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.

4

Säädä uuni 225 asteeseen. Voitele pullat munalla. Paina pulliin juomalasin pohjalla kuopat ja lisää niihin 1 ½ teelusikallista marmeladia. Paista uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Vaahdota kerma ja sokerit. Lusikoi vaahto paksuun muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kerma hillosilmien ympärille.

1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vispikermaa
1
kananmuna voiteluun
1
rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.1.2019
Muokattu: 15.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g500 g
Proteiinia5 g73 g
Rasvaa11 g172 g
Kuituja2 g24 g
Energiaa kj1094 16411
Energiaa kcal261 3921

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kananmuna

  • kananmuna voiteluun

  • rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g500 g
Proteiinia5 g73 g
Rasvaa11 g172 g
Kuituja2 g24 g
Energiaa kj1094 16411
Energiaa kcal261 3921

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kananmuna

  • kananmuna voiteluun

  • rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.