Runebergin laskiaispullat
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Runebergin laskiaispullissa yhdistyvät runebergintorttujen ja laskiaispullien parhaat puolet. Malta vaivata taikina kiinteäksi, niin voit pyöräyttää sen kämmenissä pulliksi ilman jauhoja.
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 3 tl | kanelia |
| 1 | kananmuna |
| 25 g | (0,5 pkt) hiivaa |
| 100 g | margariinia tai voita |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 | kananmuna voiteluun |
| 1 | rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Mittaa fariinisokeri, kaakaojauhe ja mausteet isoon kulhoon. Lisää muna ja vatkaa sekaisin. Lisää maito ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita.
- 2.
Pehmennä rasva mikrossa. Lisää jauhot taikinaan vähitellen hyvin vaivaten. Lisää rasva taikinaan vaivaamisen loppupuolella. Peitä taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
- 3.
Kumoa taikina pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois ja muotoile taikina pötköksi. Leikkaa pötköstä 15 palaa ja pyörittele palat pulliksi. Siirrä pullat leivinpaperille pellille. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.
- 4.
Säädä uuni 225 asteeseen. Voitele pullat munalla. Paina pulliin juomalasin pohjalla kuopat ja lisää niihin 1 ½ teelusikallista marmeladia. Paista uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Vaahdota kerma ja sokerit. Lusikoi vaahto paksuun muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kerma hillosilmien ympärille.
Runebergin laskiaispullat
Runebergin laskiaispullissa yhdistyvät runebergintorttujen ja laskiaispullien parhaat puolet. Malta vaivata taikina kiinteäksi, niin voit pyöräyttää sen kämmenissä pulliksi ilman jauhoja.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 3 tl | kanelia |
| 1 | kananmuna |
| 25 g | (0,5 pkt) hiivaa |
| 100 g | margariinia tai voita |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
Lisäksi | |
| 1 | kananmuna voiteluun |
| 1 | rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Mittaa fariinisokeri, kaakaojauhe ja mausteet isoon kulhoon. Lisää muna ja vatkaa sekaisin. Lisää maito ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl maitoa 1 1/2 dl fariinisokeria 1/2 dl kaakaojauhetta 3 tl kanelia 2 tl kardemummaa 1/2 tl suolaa 1 kananmuna 25 g (0,5 pkt) hiivaa - 2
Pehmennä rasva mikrossa. Lisää jauhot taikinaan vähitellen hyvin vaivaten. Lisää rasva taikinaan vaivaamisen loppupuolella. Peitä taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 7 dl vehnäjauhoja 100 g margariinia tai voita - 3
Kumoa taikina pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois ja muotoile taikina pötköksi. Leikkaa pötköstä 15 palaa ja pyörittele palat pulliksi. Siirrä pullat leivinpaperille pellille. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.
- 4
Säädä uuni 225 asteeseen. Voitele pullat munalla. Paina pulliin juomalasin pohjalla kuopat ja lisää niihin 1 ½ teelusikallista marmeladia. Paista uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Vaahdota kerma ja sokerit. Lusikoi vaahto paksuun muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kerma hillosilmien ympärille.
Määrä Ainesosa 1 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria 2 dl vispikermaa 1 kananmuna voiteluun 1 rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia
Vinkki! Kaunista pullat paiston jälkeen lisäämällä niiden päälle nokare marmeladia.
Ravintosisältö
261
Energiaa kcal
1094
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,3 g
Hiilihydraatteja
11,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
261
Energiaa kcal
1094
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,3 g
Hiilihydraatteja
11,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kananmuna, kananmuna voiteluun, rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























