Runebergin laskiaispullat | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Runebergin laskiaispullat
Play

Runebergin laskiaispullat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Runebergin laskiaispullissa yhdistyvät runebergintorttujen ja laskiaispullien parhaat puolet. Malta vaivata taikina kiinteäksi, niin voit pyöräyttää sen kämmenessä pulliksi ilman jauhoja.

Ruokavaliot

Ainekset

2 1/2 dl
maitoa
1 1/2 dl
fariinisokeria
1/2 dl
kaakaojauhetta
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
3 tl
kanelia
1
kananmuna
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
100 g
margariinia tai voita
7 dl
vehnäjauhoja

lisäksi

1
kananmuna voiteluun
1
rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia
2 dl
vispikermaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Mittaa fariinisokeri, kaakaojauhe ja mausteet isoon kulhoon. Lisää muna ja vatkaa sekaisin. Lisää maito ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita.

2 1/2 dl
maitoa
1 1/2 dl
fariinisokeria
1/2 dl
kaakaojauhetta
3 tl
kanelia
2 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
1
kananmuna
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
2

Pehmennä rasva mikrossa. Lisää jauhot vähitellen hyvin vaivaten. Lisää rasva vaivaamisen loppupuolella. Peitä taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

7 dl
vehnäjauhoja
100 g
margariinia tai voita
3

Kumoa taikina pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois ja muotoile taikina pötköksi. Leikkaa pötköstä 15 palaa ja pyörittele palat pulliksi. Siirrä pullat leivinpaperille pellille. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.

4

Säädä uuni 225 asteeseen. Voitele pullat munalla. Paina pulliin juomalasin pohjalla kuopat ja lisää niihin 1 ½ teelusikallista marmeladia. Paista uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Vaahdota kerma ja sokerit. Lusikoi vaahto paksuun muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kerma hillosilmien ympärille.

1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vispikermaa
1
kananmuna voiteluun
1
rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia

VINKKI: Kaunista pullat paiston jälkeen lisäämällä niiden päälle nokare marmeladia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.1.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1094

261

11,5 g

7,5 g

33,3 g

11,1 g

1,6 g

4,9 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kananmuna,

kananmuna voiteluun,

rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli