Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Mittaa fariinisokeri, kaakaojauhe ja mausteet isoon kulhoon. Lisää muna ja vatkaa sekaisin. Lisää maito ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita.
Pehmennä rasva mikrossa. Lisää jauhot vähitellen hyvin vaivaten. Lisää rasva vaivaamisen loppupuolella. Peitä taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Kumoa taikina pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois ja muotoile taikina pötköksi. Leikkaa pötköstä 15 palaa ja pyörittele palat pulliksi. Siirrä pullat leivinpaperille pellille. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.
Säädä uuni 225 asteeseen. Voitele pullat munalla. Paina pulliin juomalasin pohjalla kuopat ja lisää niihin 1 ½ teelusikallista marmeladia. Paista uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Vaahdota kerma ja sokerit. Lusikoi vaahto paksuun muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kerma hillosilmien ympärille.
VINKKI: Kaunista pullat paiston jälkeen lisäämällä niiden päälle nokare marmeladia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1094
261
11,5 g
7,5 g
33,3 g
11,1 g
1,6 g
4,9 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kananmuna,
kananmuna voiteluun,
rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli