Runebergin vohvelit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Runebergin vohvelit

Runebergin vohvelit

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Runebergintortut maistuvat näissä vohveleissa. Osa taikinasta maustetaan piparimuruilla ja kardemummalla. Paista tuoreet vohvelit vaikkapa brunssille tai jälkiruoaksi. Tarjoa vadelmahillon ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Ainekset

taikina

3 kpl
kananmunaa
5 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
2 rkl
sokeria
50 g
voita tai margariinia

lisäksi

90 g
(n. 10 kpl) piparia
1/2 tl
kardemummaa

paistamiseen

voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito. Sulata rasva juoksevaksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää kuivat ainekset ja rasva munamaidon joukkoon. Anna turvota noin 30 minuuttia.

3 kpl
kananmunaa
5 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
2 rkl
sokeria
50 g
voita tai margariinia
2

Valmista maustettu taikina. Murskaa piparit hienoksi muruksi sauvasekoittimella. Mittaa 3 desilitraa valmista vohvelitaikinaa piparien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta kardemummalla.

1/2 tl
kardemummaa
90 g
(n. 10 kpl) piparia
3

Kuumenna vohvelirauta ja sivele pintaan rasvaa. Kaada raudalle 2/3 vaaleaa taikinaa ja 1/3 maustettua taikinaa. Pyri saamaan maustettua taikinaa tasaisesti ympäri vohvelia ja jokaiselle suupalalle. Paista rapeiksi.

Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 16.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2357

563

21,0 g

8,3 g

73,0 g

18,0 g

2,8 g

18,0 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl kardemummaa,

voita tai margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli