Runebergin vohvelit

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Runebergintortut maistuvat näissä vohveleissa. Osa taikinasta maustetaan piparimuruilla ja kardemummalla. Paista tuoreet vohvelit vaikkapa brunssille tai jälkiruoaksi. Tarjoa vadelmahillon ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

3 kplkananmunaa
5 dlmaitoa
4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
2 rklsokeria
50 gvoita tai margariinia

Lisäksi

90 g(n. 10 kpl) piparia
1/2 tlkardemummaa

Paistamiseen

voita tai margariinia

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito. Sulata rasva juoksevaksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää kuivat ainekset ja rasva munamaidon joukkoon. Anna turvota noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    5 dlmaitoa
    4 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    2 rklsokeria
    50 gvoita tai margariinia
  2. 2

    Valmista maustettu taikina. Murskaa piparit hienoksi muruksi sauvasekoittimella. Mittaa 3 desilitraa valmista vohvelitaikinaa piparien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta kardemummalla.

    MääräAinesosa
    1/2 tlkardemummaa
    90 g(n. 10 kpl) piparia
  3. 3

    Kuumenna vohvelirauta ja sivele pintaan rasvaa. Kaada raudalle 2/3 vaaleaa taikinaa ja 1/3 maustettua taikinaa. Pyri saamaan maustettua taikinaa tasaisesti ympäri vohvelia ja jokaiselle suupalalle. Paista rapeiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kardemummaa, voita tai margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Panu Pälviä
23.12.2019
|
Päivitetty: 8.10.2025

Samankaltaisia reseptejä