Runebergin vohvelit
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Runebergintortut maistuvat näissä vohveleissa. Osa taikinasta maustetaan piparimuruilla ja kardemummalla. Paista tuoreet vohvelit vaikkapa brunssille tai jälkiruoaksi. Tarjoa vadelmahillon ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
| Taikina | |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | maitoa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 50 g | voita tai margariinia |
| Lisäksi | |
| 90 g | (n. 10 kpl) piparia |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| Paistamiseen | |
| voita tai margariinia | |
- 1.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito. Sulata rasva juoksevaksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää kuivat ainekset ja rasva munamaidon joukkoon. Anna turvota noin 30 minuuttia.
- 2.
Valmista maustettu taikina. Murskaa piparit hienoksi muruksi sauvasekoittimella. Mittaa 3 desilitraa valmista vohvelitaikinaa piparien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta kardemummalla.
- 3.
Kuumenna vohvelirauta ja sivele pintaan rasvaa. Kaada raudalle 2/3 vaaleaa taikinaa ja 1/3 maustettua taikinaa. Pyri saamaan maustettua taikinaa tasaisesti ympäri vohvelia ja jokaiselle suupalalle. Paista rapeiksi.
Runebergin vohvelit
Runebergintortut maistuvat näissä vohveleissa. Osa taikinasta maustetaan piparimuruilla ja kardemummalla. Paista tuoreet vohvelit vaikkapa brunssille tai jälkiruoaksi. Tarjoa vadelmahillon ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | maitoa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 50 g | voita tai margariinia |
Lisäksi | |
| 90 g | (n. 10 kpl) piparia |
| 1/2 tl | kardemummaa |
Paistamiseen | |
| voita tai margariinia | |
Valmistus
- 1
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito. Sulata rasva juoksevaksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää kuivat ainekset ja rasva munamaidon joukkoon. Anna turvota noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 5 dl maitoa 4 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 2 rkl sokeria 50 g voita tai margariinia - 2
Valmista maustettu taikina. Murskaa piparit hienoksi muruksi sauvasekoittimella. Mittaa 3 desilitraa valmista vohvelitaikinaa piparien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta kardemummalla.
Määrä Ainesosa 1/2 tl kardemummaa 90 g (n. 10 kpl) piparia - 3
Kuumenna vohvelirauta ja sivele pintaan rasvaa. Kaada raudalle 2/3 vaaleaa taikinaa ja 1/3 maustettua taikinaa. Pyri saamaan maustettua taikinaa tasaisesti ympäri vohvelia ja jokaiselle suupalalle. Paista rapeiksi.
Ravintosisältö
565
Energiaa kcal
2366
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
73,0 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
18,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
565
Energiaa kcal
2366
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
73,0 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
18,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kardemummaa, voita tai margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























