Runebergin vohvelit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Runebergin vohvelit

Runebergin vohvelit
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Runebergintortut maistuvat näissä vohveleissa. Osa taikinasta maustetaan piparimuruilla ja kardemummalla. Paista tuoreet vohvelit vaikkapa brunssille tai jälkiruoaksi. Tarjoa vadelmahillon ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

3 kpl
kananmunaa
5 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
2 rkl
sokeria
50 g
voita tai margariinia

LISÄKSI

90 g
(n. 10 kpl) piparia
1/2 tl
kardemummaa

PAISTAMISEEN

voita tai margariinia

Näin teet

1

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito. Sulata rasva juoksevaksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää kuivat ainekset ja rasva munamaidon joukkoon. Anna turvota noin 30 minuuttia.

3 kpl
kananmunaa
5 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
2 rkl
sokeria
50 g
voita tai margariinia
2

Valmista maustettu taikina. Murskaa piparit hienoksi muruksi sauvasekoittimella. Mittaa 3 desilitraa valmista vohvelitaikinaa piparien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta kardemummalla.

1/2 tl
kardemummaa
90 g
(n. 10 kpl) piparia
3

Kuumenna vohvelirauta ja sivele pintaan rasvaa. Kaada raudalle 2/3 vaaleaa taikinaa ja 1/3 maustettua taikinaa. Pyri saamaan maustettua taikinaa tasaisesti ympäri vohvelia ja jokaiselle suupalalle. Paista rapeiksi.

Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 16.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja73 g292 g
Proteiinia18 g72 g
Rasvaa21 g84 g
Kuituja3 g11 g
Energiaa kj2357 9428
Energiaa kcal563 2252

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl kardemummaa

  • voita tai margariinia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja73 g292 g
Proteiinia18 g72 g
Rasvaa21 g84 g
Kuituja3 g11 g
Energiaa kj2357 9428
Energiaa kcal563 2252

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl kardemummaa

  • voita tai margariinia

Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.