Erika Poussan pieni leipomo-kahvila Helsingin Punavuoressa on jo itsessään soma kuin karkki. Vaaleansinisen Bakerika’sin hyllyissä on pino kauniita leivoslaatikoita ja vitriinissä kukilla koristeltuja nakukakkuja, avokadobageleita ja simpukan muotoisia macaroneja. Nurkassa sihahtelee kahvikone, sininen sekin.
Poussan Bakerika-yrityksen tunnetuin tuote löytyy kuitenkin myyntitiskiltä lasipurkista. Paistovalmiista keksitaikinasta valmistetut suklaahippukeksit hurmasivat Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailun tuomariston niin, että tuote nousi ylivoimaiseksi voittajaksi. Kilpailu nähtiin tuttuun tyyliin 10-osaisena ohjelmana MTV-kanavalla.
”Katsoin vuosi sitten yhden jakson Suomalainen menestysresepti -ohjelmasta ja päätin, että minun on päästävä mukaan ja voitettava kilpailu”, 26-vuotias Poussa tunnustaa.
Poussan kehittelemästä keksireseptistä tuli pienen piirin ilmiö jo kymmenen vuotta sitten, kun hän leipoi niitä isoveljensä kotibileisiin. Muisto huvittaa leipuria vieläkin.
”Yleensä kotibileissä juominen on pääasia, mutta sinä iltana vieraat olivat innostuneempia kekseistäni kuin alkoholista.”