Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lapset maistoivat uusia pyöryköitä.

Pikkupojat maistoivat uusia lihattomia pyöryköitä – kasvilihapullaa kuvailtiin savuiseksi ja jopa pekonilta maistuvaksi

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 10.10.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Yhteishyvä kysyi lasten mielipidettä kaupan uutuuspyöryköistä. Kuten arvata saattaa, makutottumukset olivat varsin erilaisia.

Testissämme lapset maistoivat kolmea erilaista pyörykkää: Kivikylän Palvarin lihapyörykkää, Leivon leipomon kaura-siemenpyörykkä Boltsia ja Poutun Muu-kasvilihapullaa. Makutestissä oli siis yksi perinteinen lihapulla ja kaksi lihatonta vaihtoehtoa.

Helsinkiläinen Mio, 4, oli armeliain testaaja. Hän arvioi kaikkia ehdokkaita ensin kasvispulliksi, mutta arveli sitten, että pullissa on ulkokuoressa kasvista ja sisällä lihaa.

”Kaikki pullat maistuivat hyvälle”, Mio vastasi.

Helsingin Pajamäessä asuva Onni, 4, ei ensin pitänyt Boltsista, mutta ketsupin kanssa se olikin ihan hyvää. Myös Muu meni täydestä, kun sen kanssa tarjottiin muita lisukkeita.

Hyvinkääläisveljekset Okko, 6, ja Osmo, 8, olivat uutuuksille astetta tylympiä. Kivikylän lihapullat maistuivat molemmille, mutta sen jälkeen alkoi tökkiä.

Veljekset suhtautuivat sekä Muu-kasvilihapullaan että Boltsiin varauksella ja pyöryköistä näykittiin vain pieniä suupaloja. Varmuuden vuoksi pullia kastettiin välillä ketsupissa.

”Ei pahaa eikä hyvää”, Okko kiteytti fiiliksensä. Jos näistä kahdesta täytyy valita, niin Boltsi olisi hänen valintansa, sillä Muu-kasvilihapulla maistui kuusivuotiaan suussa pekonilta.

”Tää menee aivan mössöksi”, Osmo taas kommentoi Boltsia. Hän piti enemmän Muun napakasta rakenteesta, mutta maku ei vielä vakuuttanut.

Teini-ikäiseltä Samuelilta tarkka analyysi

Helsinkiläinen 13-vuotias Samuel osasi analysoida pyöryköiden makua monisanaisesti. Lihapulla ei tarvitse sen kummempia kuvailuja, mutta lihattomien tulokkaiden makua ja koostumusta hän pohti seuraavasti.

”En yleensä tykkää eineksistä, mutta Boltsit ovat ihan 5/5. Mukavan makuisia ja sopivan rasvaisia”, Samuel kuvaili.

”Tykkään erityisesti siemenistä ja jyvistä, jotka antavat kivaa makua ja rakennetta. Voisi melkein kuvitella, että ne ovat kotitekoisia.”

Muussa oli Samuelin mukaan hieman savuinen maku.

”Maistuu melkein lihalta, muttei kuitenkaan. Rakenteeltaan aika tiivistä, tiukkaa kamaa. Kyllä tämä koulussa tarjotut soijanakit voittaa mennen tullen. Sanoisin, että 3,5/5. Boltsit ovat parempia!” hän totesi.

  • Muu-kasvilihapullan ravintosisältö per 100 g: energiaa 1097 kJ, proteiinia 14 g, hiilihydraatteja 13,8 g (josta sokeria 1,4 g), rasvaa 16 g (josta tyydyttyneitä 1,5 g), suolaa 2 g
  • Boltsin ravintosisältö per 100 g: energiaa 1493 kJ, proteiinia 8,7 g, hiilihydraatteja 31 g (josta sokeria 3,8 g), rasvaa 20 g (josta tyydyttyneitä 3,9 g), ravintokuituja 9,7 g, suolaa 1 g
  • Kivikylän gluteenittoman Palvarin lihapyörykän ravintosisältö per 100 g: energiaa 1202 kJ, proteiinia 12,3 g, hiilihydraatteja 13,1 g (josta sokeria 0,5 g), rasvaa 20,6 g (josta tyydyttyneitä 6,6 g), suolaa 2,5 g

Lisää luettavaa lapsiperheille: