Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpota arjen aamuja ja välipalahetkiä – Nämä uudet maukkaat puurot valmistellaan etukäteen

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.7.2023
|
Muokattu: 8.2.2024
Kuitupitoinen kaura, satokauden marjat ja omena maistuvat vikkelästi valmistuvissa puuroissa.

Kaura, satokauden marjat ja omena maistuvat uusissa ihanissa puuroissa. Omena-kaurapuuro mitataan illalla kattilaan ja keitetään aamulla liedellä tai mikrossa. Marjatuorepuuro ja kaurainen smoothie ovat ravintorikkaita aamu- tai välipaloja, jotka voi valmistaa etukäteen jääkaappiin.

Satokauden puurobaari

Hedelmäisen puurosmoothien saat, kun soseutat tuorepuuron lisukkeineen smoothieksi. Mittaa tehosekoittimeen pilkottu jäinen banaani, mustikoita, vadelmia, kaurahiutaleita ja jogurttia. Lisää joukkoon kaurajuomaa ja soseuta tasaiseksi. Puurosmoothie on myös mainio tapa vähentää hävikkiä: jos sinulla on ylijäänyttä kaurapuuroa, käytä se smoothieen kaurahiutaleiden sijasta.

Omenakaurapuurosta tulee samettisen pehmeää, kun valmistelet puuron kattilaan jo illalla. Pese ja raasta omena. Mittaa kattilaan kaurajuoma ja -hiutaleet. Lisää omena, mausta kanelilla ja ripauksella suolaa. Laita jääkaappiin turpoamaan yön yli. Kypsennä puuro valmiiksi vasta aamulla. Tarjoa halutessasi vadelmien ja mustikoiden kanssa.

Marjat maustavat myös tuorepuuron herkulliseksi. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, kaurajuoma ja jogurtti. Lisää mustikoita ja vadelmia. Mausta hunajalla. Jaa puuro kulhoihin tai rasioihin. Laita jääkaappiin ja nauti parin tunnin päästä tai seuraavana päivänä.

Lue lisää