Arkiruoan valmistaminen tuottaa usein kiireisille lapsiperheille monenmoista päänvaivaa. Laitilalaisen Laura Soinin urakkaa vaikeuttaa myös tämänhetkinen tiukka taloudellinen tilanne.
Laura on nyt työttömänä, ja joulukuussa alkaa äitiysloma. Tammikuussa perheeseen odotetaan kolmatta lasta 7- ja 3-vuotiaiden veljesten kaveriksi.
”Tavallaan se on helpottavakin tekijä, kun arkiruoan suunnittelussa lähden aina liikkeelle tarjouksista. Sunnuntaisin käyn paikallisessa S-marketissa ja ostan kotipakastimeen 30 prosentin alennuksessa olevia tuotteita”, Laura kertoo.
Samalla reissulla Laura hankkii puuttuvat perustarvikkeet. Hän on tottunut vertailemaan kilohintoja hyllynreunuskylteistä.
Edullisimmat levitteet ja juustot ostetaan isoissa perhepakkauksissa.
”Valitettavasti kalaan on varaa harvoin, sillä se on kallista. Kun lohi on tarjouksessa, ostan isomman määrän ja teen uunilohta. Osan kalasta pakastan sopivina annoksina esimerkiksi kuutioina lohikeittoa varten.”
Hintavertailuja tehdessään Laura on törmännyt laatueroihin.
”Esimerkiksi ketsupeissa on valtavasti eroja: kalliimpi laatutuote on maukkaampaa ja sitä kuluu selvästi vähemmän kuin edullisinta.”