Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sadonkorjuun pyttipannu

Suosi satokauden kasviksia! Näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden satokausikasviksia seuraamalla ostoskoriin saa napattua vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan. Satokausituotteet nostetaan paraatipaikoille Prismoissa ja S-marketeissa, mikä tekee sesongin parhaiden kasvisten suosimisesta helppoa.

Elokuun satokausikasvikset

Kukkakaali

Nyt kannattaa napata koriin monta uuden sadon kukkakaalia. Trendikasvis sopii moneen. Sen voi höyryttää tai paahtaa uunissa tai grillissä. Kukkakaali sopii myös salaatteihin ja pikkeleihin. Kukkakaali säilyy parhaiten kylmässä.

Suomalainen pensaspapu

Pavunkeittäjän salaisuuksia ovat lyhyt keittoaika ja nopea jäähdytys. Pavun rakenne pysyy napakkana ja kaunis väri säilyy. Pavut voi keittää kokonaisena tai paloiteltuna. Sunnuntaiaamun herkkua ovat rypsiöljyssä ja sitruunamehussa pyöräytetyt keitetyt pavut, jotka nautitaan rapean pekonin kanssa. Pavut säilyvät parhaiten kylmässä.

Suomalainen suippopaprika

Siro suippopaprika on tavallista pulleaa paprikaa makeampi. Siksi se toimii erityisen hyvin tulisten tai suolaisten makujen vastaparina. Voit esimerkiksi halkaista ja täyttää sen chilillä maustetulla jauheliha- tai kasvispaistoksella. Paprikat sopivat myös sellaisenaan syötäviksi esimerkiksi salaateissa, leivän päällä ja dippivihanneksena. Kypsennettynä paprika sopii niin kastikkeisiin, keittoihin, patoihin, wokkeihin kuin grilliinkin.

Suomalainen varsiparsakaali

Tämä syödään varresta latvaan! Broccolinina tunnettu varsiparsakaali on parasta paahdettuna, hyvää höyrytettynä ja maistuu myös raakana. Huuhtaise ja pilko salaattiin. Jos keität, jätä varsiparsakaali kiinteäksi.

Suomalainen fenkoli

Kalan makuparina tutuksi tullut fenkoli on myös broilerin parhaita kavereita ja viihtyy makeaksi paahtuneiden kasvisten seurassa. Kypsennettäessä sen maku pehmenee. Suikaloi raakaa fenkolia salaattiin tai itketä suolan kanssa ja napostele leivän päällä. Vihreät lehdet voi saksia ruokaan yrttien tapaan.

Suomalainen pensasmustikka

Pensasmustikka on herkkusuun ja kotileipurin lempimarja. Kookkaat ja kiinteät marjat näyttävät upealta kakun välissä ja koristeena. Pakastettuinakin ne säilyttävät makeutensa ja muotonsa, joten nyt kannattaa pistää pensasmustikoita talteen myös äkillisen makeanhimon varalle. Mustikoihin verrattuna pensasmustikat ovat isompia, sisältä vaaleita ja maultaan makeampia. Ravintoarvoiltaan pensasmustikat ovat lähes mustikan kaltaisia supermarjoja.

Suomalainen kesäkurpitsa

Suositun kesäkurpitsan kotimainen sato kypsyy loppukestästä. Paloittele kevyttä ja maukasta kesäkurpitsaa paistoksiin, viipaloi grilliin, halkaise ja kuorruta uunissa, keitä hilloksi ja raasta meheviin taikinoihin. Käytä kurkun tavoin leivän päällisenä tai salaateissa. Se sopii mainiosti yhteen sienien, sipulin, sitruunamelissan, tomaatin, oreganon ja muiden yrttien kanssa.

Chili

Tuore chili sopii moneen. Pilko chiliä ruokaan ensin vähän, anna maustua ja lisää tarvittaessa. Näin maku ja polte löytävät harmonian. Jos haluat miedompaa makua, halkaise palko ja poista siemenet kiinnikkeineen.