Satokauden parhaat kasvikset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vihreä shakshuka

Huhtikuun kasviksilla kevääseen – katso satokauden parhaat reseptit

Kevät on täällä, ja sen näkee myös satokauden kasviksista. Odotetun parsakauden rinnalla satokausikokkaajat pääsevät nauttimaan broccoliineista. Lime, passion ja ananaskirsikka tuovat oman makunsa ruokiin ja jälkiruokiin. Myös tuoreita ananaksia on hyvin tarjolla.

Vihreä tankoparsa

Hienostuneen makuinen tankoparsa kannattaa jättää keittäessä napakaksi. Testaa parsaa myös grillattuna tai rennosti pannulla paistettuna. Juhlista tänä vuonna kevättä parsan ja lohen suloisella liitolla; tästä ei kevään maku enää parsammaksi muutu!

Broccoliini

Makea varsiparsakaali, broccolinii, on varma kevään merkki. Tankoparsan tavoin käsiteltävä kaali kypsyy vaivattomasti. Pätkittynä se kypsyy pannulla viidessä minuutissa eikä höyryttäminen kestä juuri kauempaa. Tarjoile sitruunavoin tai vaikkapa hollandaisekastikkeen kanssa. Kun haluat säväyttää, valmista shakshuka kevään vihreistä kasviksista!

Ananas

Anna ananakselle aikaa, hedelmä kypsyy huoneenlämmössä parissa päivässä erityisen mehukkaaksi. Ananas mureuttaa ja pehmentää lihan sekä on kastikkeiden oiva kaveri. Paista pastaan vuolukanan pariksi mehukasta ananasta.

Lime

Muutama pisara limen mehua korostaa kasvisten ja kalaruokien makua. Ruokahävikiltä välttyy, kun raastaa pestyn limen kuorta suolaiseen ja makeaan ruokaan. Suosittelemme testaamaan erityisesti viiden aineksen uskomattoman hyvän key lime pien.

Passion

Kypsän passionin tunnistaa kurttuisesta kuoresta. Halkaise hedelmä ja lusikoi raksuvan kirpeä sisus sellaisenaan suuhun. Kokeile myös smoothien sekaan, hedelmäsalaatteihin sekä jogurtin kanssa tai piristä passionilla rapeaa salaattia.

Ananaskirsikka

Trooppinen ananaskirsikka on huuhtelun jälkeen täydellinen napostelueväs. Kirpsakkaa hapokkuutta ja aromaattista makeutta tiiviissä paketissa. Kokeile myös grillivartaissa tai soseuta hilloksi. Kruunaa minttusuklainen moussekakku ananaskirsikoilla

Katso lisää reseptejä ja vinkkejä satokausien parhaista kasviksista

Lohi-parsapiirakka
Lohi-parsapiirakka

Lohi-parsapiirakka

Pätkiskakku
Pätkiskakku

Pätkiskakku

Kana-vuohenjuustolasagne
Kana-vuohenjuustolasagne

Kana-vuohenjuustolasagne

Paistettu kuha ja gremolata
Paistettu kuha ja gremolata

Paistettu kuha ja gremolata

Lempeän tulinen kana-ananaspasta
Lempeän tulinen kana-ananaspasta

Lempeän tulinen kana-ananaspasta

Vihreä shakshuka
Vihreä shakshuka

Vihreä shakshuka

Rapeat raputacot
Rapeat raputacot

Rapeat raputacot

Paahdettu latva-artisokka ja helppo juustodippi
Paahdettu latva-artisokka ja helppo juustodippi

Paahdettu latva-artisokka ja helppo juustodippi

Inkivääriuunilohi
Inkivääriuunilohi

Inkivääriuunilohi

Veriappelsiinijuustokakku
Veriappelsiinijuustokakku

Veriappelsiinijuustokakku

Key lime pie
Key lime pie

Key lime pie

Paistetut keittobanaanit
Paistetut keittobanaanit

Paistetut keittobanaanit

Mangoguacamole
Mangoguacamole

Mangoguacamole

Vihreä mangosmoothie
Vihreä mangosmoothie

Vihreä mangosmoothie

Mangouunijäätelö
Mangouunijäätelö

Mangouunijäätelö

Värikäs talvisalaatti
Värikäs talvisalaatti

Lisää makua ja sävyä juuresruokiin väriporkkanoilla: värikäs talvisalaatti ja muut porkkanavinkit

Suklaiset juurescookiet
Suklaiset juurescookiet

3 x makeaa juureksista: porkkanapallot, palsternakkakakku ja juurescookiet

Punainen perunagratiini
Punainen perunagratiini

Tee perunagratiini uudella tavalla – näyttävä lopputulos pinkeillä perunoilla

Granaattiomena kahdella tavalla
Granaattiomena kahdella tavalla

Sesongissa nyt: upean värinen granaattiomena ihastuttaa makeissa ja suolaisissa resepteissä

Persimoni-kardemummapaistos
Persimoni-kardemummapaistos

Sesongissa nyt: ihanan makea persimon maistuu jälkiruoissa, salaateissa ja juustolautasella

Kyssäkaalikeitto
Kyssäkaalikeitto

Sesongissa nyt: kotimainen kyssäkaali

Omena-kaurapaistos
Omena-kaurapaistos

Kevennä hedelmillä – omena ja päärynä sopivat myös suolaisiin ruokiin

Satokauden galette omenoista tai päärynöistä
Satokauden galette omenoista tai päärynöistä

Helppoakin helpompi omenapiirakka valmistuu vain kahdesta aineksesta – tuunaa päärynöillä ja muilla vinkeillä!

Omenalla rikastetut lihapullat
Omenalla rikastetut lihapullat

Joko olet kokeillut omenaa lihapullissa tai sämpylöissä? 5 omenaista ideaa arkeen

Omenaruusut
Omenaruusut

Näin teet suosittuja omenaruusuja! Tarvitset vain lehtitaikinaa, omenoita ja muffinivuokia

Gruusialainen kaalilaatikko
Gruusialainen kaalilaatikko

Kaaliruokia vaikka koko viikoksi - katso mihin kaikkeen kerä kaalia taipuu

Tunnetko herukan parhaat makuparit?
Tunnetko herukan parhaat makuparit?

Kinuski, appelsiini ja 7 muuta parhainta makuparia puna- ja mustaherukoille

Tee täydellisestä herukkahillosta vieläkin parempaa neljän vaiheen taktiikalla
Tee täydellisestä herukkahillosta vieläkin parempaa neljän vaiheen taktiikalla

Näin keität herkullisen herukkahillon ja maustat sen kekseliäästi

Herukkafocaccia
Herukkafocaccia

Poimi viisi helppoa herkkua herukoista – sopivat myös juhlapöytään!

Marinoidut perunat
Marinoidut perunat

Hei hei hyrskypotut! Nyt tulevat makuliemessä kylvetetyt perunat