Satokauden parhaat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Älä unohda kasviksia tammikuussa! Lue, mitkä ovat juuri nyt parhaimmillaan

Suomalainen keräkaali on yksi tammikuun 2020 satokausikasviksista.

Vuoden alussa satokauden parhaimpiin kasviksiin kuuluvat suomalainen keräkaali ja punakaali sekä avokado, sweetie ja appelsiini. Tutustu satokauden herkkuihin hedelmä- ja vihannesosastolla ja poimi tästä reseptit!

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK

Suomalainen keräkaali

Ota jääkaapin vakioasukkaaksi kaali tai kaksi! Keräkaali on terveellinen, herkullinen, monikäyttöinen ja edullinen raaka-aine. Rouskuta raakana, täytä kääryleiksi tai hauduta ihanan meheväksi padaksi tai paistokseksi. Muistathan, että kaali on hyvä C-vitamiinin ja kalsiumin lähde.

Suomalainen punakaali

Vaihdetaan väriä! Punakaali tuo sävyä salaatteihin ja uutta ilmettä tuttuihin kaaliruokiin. Punakaalien väri voi vaihdella tummanpunaisesta sinertävään kasvupaikan mukaan. Saat kauniin värin säilymään kirkkaana, kun lorautat kaalia kypsentäessäsi mukaan hieman sitruunamehua tai etikkaa.

Avokado

Aloita aamusi energisesti avokadolla! Se tuo pehmeää makua smoothieen, leivälle, salaattiin ja pastaan. Kevennä suklaaherkut avokadolla, jonka sisältämä rasva on pääasiassa pehmeää rasvaa.

Sweetie

Sweet tarkoittaa makeaa, sweetie kullanmurua. Sweetie-hedelmä on greipin lähisukulainen, samaan tapaan vaaleamaltoinen, mutta vihreäkuorinen ja maultaan paljon makeampi. Nauti sweetiet sellaisinaan tai kokeile sitä resepteissä greipin sijaan.

Appelsiini

Talvella saa syödä appelsiineja niin, että napa paukkuu! Mehukkaissa napa-appelsiineissa on helposti irtoava kuori ja makeat siemenettömät lohkot. Siksi niitä pidetäänkin maailman parhaina syöntiappelsiineina. Tiesitkö muuten, että napa-appelsiinin napa on uuden hedelmän aihio?

Romanesco

Kukkakaalin teräväpiirteinen sukulainen, vihreä romanesco, saattaa yllättää: näyttävien kartionuppujen maku onkin mieto ja myös lasten suuhun lempeä. Käytä romanescoa kuten kukkakaalia: nypi kylmiin ja kuumiin ruokiin ja keitä, paista, paahda, kuorruta ja hauduta. Myös varsi on herkkua!

Pomelo

Pomelon paksu kuori suojaa hedelmää kuivumiselta. Kuori poistetaan samalla tavalla kuin appelsiinista. Suuren kokonsa vuoksi pomelon hedelmäliha on hieman muita sitruksia kuivempaa ja siksi sen saa lohkojen kalvojen poistamisen jälkeen revittyä siististi vaikkapa salaatin sekaan.

Julkaistu: 8.1.2019
Muokattu: 20.12.2019
Jaa Somessa