Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan.

Satokauden parhaat kasvikset löydät paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin vihannesten ja hedelmien suosimisesta helppoa. Löydät satokauden parhaat myös ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.

Tankoparsa

Himoittu sesonkiherkku! Höyrytä, keitä, paista, paahda, grillaa tai marinoi – kaikki on sallittua! Välty ruokahävikiltä: käytä kuoret ja kannat kasvisliemeen. Kääräise parsanippu kosteaan keittiöpyyhkeeseen jääkaappiin, niin pidennät sen säilyvyyttä.

Sitruuna

Sitruuna on kokkaajan ja leipojan suosikkihedelmä! Piristä raikkaalla sitruunalla salaatinkastikkeita, pastoja ja leivonnaisia. Purista mehua kalafileelle ja kanaruokiin. Lisää raastettua sitruunankuorta jälkiruokiin.

Lime

Hapokas lime raikastaa aasialaiset, mausteiset ruoat ja tuo aromikasta makua. Muutama pisara limen mehua korostaa kasvisten ja kalaruokien makua. Sitruunan tapaan limestä voi käyttää sekä pestyn kuoren että hedelmästä puristetun mehun.

Ananas

Anna ananakselle aikaa, hedelmä kypsyy huoneenlämmössä parissa päivässä erityisen mehukkaaksi. Ananas mureuttaa ja pehmentää lihan – kastikkeiden oiva kaveri! Kokeile myös grilliin: karamellisoitu ananas on kuin karkkia.

Varsiparsakaali

Hoikkavartinen kaalinpää syödään varresta latvaan! Broccoliininakin tunnettu varsiparsakaali on parasta paahdettuna, hyvää höyrytettynä ja maistuu myös raakana. Huuhtaise ja pilko salaattiin. Jos keität, jätä varsiparsakaali kiinteäksi.

Hunajameloni

Hunajamelonin maku on makea ja raikas. Se sopii välipalaksi, jälkiruokiin, salaatteihin ja suolaisten makupalojen, kuten parmankinkun, kanssa.

Mango

Anna mangolle aikaa huoneenlämmössä, niin se palkitsee sinut monimuotoisella aromilla ja makeudella. Kokeile mangoa sellaisenaan tai sekoita kansainvälisten keittiöiden klassikoihin.

Ananaskirsikka

Nimensä mukaisesti happaman kirpeä ananaskirsikka maistuu hieman ananakselle. Ruskeisiin lehtiin verhoutunut ananaskirsikka on upea koriste kakkuihin ja booliin, mutta on siitä muuhunkin.

Valkosipuli

Valkosipuli on monikäyttöinen maustaja ja toimii monenlaisissa makuyhdistelmissä. Kokeile ainakin näitä komboja: valkosipuli ja hunaja, valkosipuli ja peruna sekä valkosipuli ja kookos.

Katso kaikki satokauden reseptit