Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Talvisalaatti sahramivinegretillä

Suosi satokauden kasviksia! Näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla ostoskoriin saa napattua vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan. Löydät kasviksia paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin parhaiden kasvisten suosimisesta helppoa.

Klementiini

Supersuosittu pikkusitrus! Klementiinin kuori irtoaa helposti eikä klementiinissä ole juuri lainkaan siemeniä, joten siitä on helppo popsia talven C-vitamiinit. Kuori ja viipaloi klementiinejä myös leivonnaisiin, juomiin ja jälkiruokiin. Tee vaikka jouluinen tiramisu tai raikas tuorehedelmäkeitto riisipuuron pariksi.

Persimon

Kun etsit monipuolista hedelmää, poimi mukaasi persimoneja! Paloittele niitä salaatteihin, lisää lämpimiin ruokiin ja leivonnaisiin.

Granaattiomena

Joulun tähtihedelmä! Rubiininpunaisesta granaattiomenasta käytetään vain mehukkaat punaiset siemenet. Lisää niitä kastikkeisiin, salaatteihin ja leivonnaisten koristeeksia. Puolita hedelmä ja koputtele siemenet kuoresta kulhoon tai leikkaa ensin hattu pois ja lohko hedelmä osiin, joista siemenet on helppo irrottaa.

Punakaali

Vaihdetaan väriä! Punakaali tuo sävyä salaatteihin ja uutta ilmettä tuttuihin kaaliruokiin. Punakaalien väri voi vaihdella tummanpunaisesta sinertävään kasvupaikan mukaan. Saat kauniin värin säilymään kirkkaana, kun lorautat kaalia kypsentäessäsi mukaan hieman sitruunamehua tai etikkaa.

Omena Santana

Suomalainen jouluomena! Omenasato huipentuu joulunpunaiseen Santanaan. Mausteisen täyteläisinä ne sopivat hienosti juustotarjottimelle ja joululeivonnaisiin.

Porkkana

Napsi ja popsi porkkanaa! Monikäyttöinen herkkujuures porkkana on hyvä beetakaroteenin ja kaliumin lähde. Rouskuta sellaisenaan, käytä salaatteihin ja raasteisiin tai paahda uunissa upeaksi lisukkeeksi. Porkkana antaa myös leivonnaisille mehukkuutta, väriä ja makua.

Puikulaperuna

Pisaramaiset puikulat sopivat juhlavaksi lisukkeeksi! Puikulaperunat ovat suosittuja muusiperunoita: niistä valmistuu samettista, lähes keltaista muusia. Tee lisuke keitetyistä tai höyryssä kypsennetyistä puikuloista tai kokeile uunissa paahdettuna.

Päärynä

Muodokas ja mehukas! Leivo päärynät piiraisiin, nauti juustojen kanssa sekä jälkiruoissa. Jos päärynä on vielä kaupasta ostettaessa kova, se kypsyy parissa kolmessa päivässä huoneenlämmössä. Hieman pehmenneet, kypsät hedelmät kannattaa nauttia pian.

Sitruuna

Sitruuna on kokkaajan ja leipojan suosikkivalinta, jolle on aina käyttöä. Piristä raikkaalla sitruunalla salaatinkastikkeita, pastoja ja leivonnaisia.

Kokkaa myös sesongin kalaa ja kokeile kuukauden yrttiä