Satokauden parhaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vaniljainen herukkavispipuuro

Elokuun satokausikasvikset: suomalaiset pavut, suippopaprikat, kesäkurpitsa, herukat… – katso sesongin reseptit

Suosi ruoanlaitossa satokauden kasviksia: kesäkurpitsaa, fenkolia, papuja, omenoita, luumua, suippokaalia ja -paprikaa sekä puna- ja mustaherukkoita. Lue vinkit kasvisten käyttöön ja nappaa reseptit.

Suomalaiset pavut

Pavunkeittäjän salaisuuksia ovat lyhyt keittoaika ja nopea jäähdytys. Rakenne pysyy napakkana ja kaunis väri säilyy. Sunnuntaiaamun herkkua ovat rypsiöljyssä ja sitruunamehussa pyöräytetyt keitetyt pavut, jotka nautitaan rapean pekonin kanssa.

Suomalainen suippopaprika

Siro suippopaprika on tavallista pulleaa paprikaa makeampi. Siksi se toimii erityisen hyvin tulisten tai suolaisten makujen vastaparina. Voit esimerkiksi halkaista ja täyttää sen chilillä maustetulla jauheliha- tai kasvispaistoksella.

Suomalainen kesäkurpitsa

Paloittele paistoksiin, viipaloi grilliin, halkaise ja kuorruta uunissa, keitä vaniljalla maustetuksi hilloksi ja raasta meheviin taikinoihin. Kesäkurpitsalla keventäminen on helppoa ja herkullista. Tuore kesäkurpitsa viihtyy viileässä mutta ei kylmässä.

Suomalainen omena

Nyt alkaa omenakausi! Syö omenat kuorimatta niin haukkaat samalla talteen omenan C-vitamiinin, josta puolet on kuoressa. Kotimainen omena on mainio välipala, herkullinen piirakassa ja sopii lajikkeesta riippuen myös hilloksi.

Suomalaiset puna- ja mustaherukat

Tuoreet herukat syödään nyt! Napostele vitamiinit suoraan rasiasta tai lisää ruokiin. Kirpakat herukat maustavat salaatit, kastikkeet ja taikinat. Koristele kokonaisilla kauniilla tertuilla. Tiesitkö, että mustaherukka sisältää tuplasti enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini?

Suomalainen suippokaali

Suippokaali on tutun keräkaalin makeampi muunnos. Se maistuu hyvältä sellaisenaan tai kevyesti kypsennettynä esimerkiksi wokissa, mutta se sopii myös pitkään haudutettaviin patoihin ja laatikoihin. Kokeile lohkoiksi leikattua suippokaalia grillattuna tai uunissa paahdettuna.

Suomalainen fenkoli

Kalan makuparina tutuksi tullut fenkoli on myös broilerin parhaita kavereita ja viihtyy makeaksi paahtuneiden kasvisten seurassa. Suikaloi raakaa fenkolia salaattiin tai itketä suolan kanssa ja napostele leivän päällä. Vihreät lehdetvoi saksia ruokaan yrttien tapaan.

Luumu

Makeat ja mehukkaat luumut tuovat väriä ja vitamiineja ruokiin ja leivonnaisiin. Halkaise hedelmät grilliin, salaattiin ja piirakkavuokaan. Vivahteikkaan makuisista luumuista saat ruokiin sekä herkullisia happoja että luonnollista makeutta.

Tunnetko herukan parhaat makuparit?

Kinuski, appelsiini ja 7 muuta parhainta makuparia puna- ja mustaherukoille

Tee täydellisestä herukkahillosta vieläkin parempaa neljän vaiheen taktiikalla

Näin keität herkullisen herukkahillon ja maustat sen kekseliäästi

Herukkafocaccia

Poimi viisi helppoa herkkua herukoista – sopivat myös juhlapöytään!

Herukkacurd

Herukkacurd

Sitruunamuikut ja sipulikastike

Sitruunamuikut ja sipulikastike

Grillattu salaatti ja paahdettu valkosipulidippi

Grillattu salaatti ja paahdettu valkosipulidippi

Grillatut porsaanlehtipihvit ja luumuchutney

Grillatut porsaanlehtipihvit ja luumuchutney

Luumuchutney

Luumuchutney

Marjainen talkkunahyve

Marjainen talkkunahyve

Paistetut varsiparsakaalit

Paistetut varsiparsakaalit

Gluteeniton omenapiirakka

Gluteeniton omenapiirakka

Muhammara-paprikatahna
Soita video

Muhammara-paprikatahna

Kukkakaalimuusi

Kukkakaalimuusi

Kermainen rapukeitto
Soita video

Kermainen rapukeitto

Kesäkurpitsamoussaka
Soita video

Kesäkurpitsamoussaka

Papupasta carbonara
Soita video

Papupasta Carbonara

Kookos-kanakeitto
Soita video

Kookos-kanakeitto

Vaniljainen herukkavispipuuro
Soita video

Vaniljainen herukkavispipuuro

Marinoidut perunat

Hei hei hyrskypotut! Nyt tulevat makuliemessä kylvetetyt perunat

Perunasalaatin kaava – näin teet varhaisperunoista täydellisen kesäruoan

Perunasalaatin kaava – näin teet varhaisperunoista täydellisen kesäruoan

Litistetyt varhaisperunat

Uudet perunat uusiksi – näin teet 6 uutta herkkua kypsistä varhaisperunoista

Uudet perunat tekevät kesän – näin valitset ja keität parhaat varhaisperunat

Uudet perunat tekevät kesän – näin valitset ja keität parhaat varhaisperunat

Grillattu varhaiskaali ja maapähkinäkastike

Grillaa, paahda, hauduta ja käytä sellaisenaan – 7 reseptiä varhaiskaalista

Broccolini ja varsikukkakaali

Tunnetko jo broccolinin ja fioretton? Monikäyttöiset varsikaalit ovat näyttäviä, ravitsevia ja helppoja valmistaa

Paahdetut varsikaalit ja feta

Paahdettujen kasvisten kaava – näin valmistat broccolinista ja varsikukkakaalista täydelliset uunissa

Uunimunakas varsikaaleilla

Varsikaaleilla kruunattu uunimunakas + 6 muuta vinkkiä broccolinin ja varsikukkakaalin käyttöön

Pitaija

Lempeä lohikäärmehedelmä pitaija ei syökse tulta – nappaa käyttövinkit

Veriappelsiini

Nyt saa nauttia: makeat ja mehukkaat veriappelsiinit ovat täällä

Inkivääri

Piristä hedelmäsalaatti, liharuoat ja kakkutaikina ihanalla inkiväärillä

Appelsiinilohi

Ota kaikki irti appelsiinista – näillä vinkeillä myös ryppyiset hedelmät saavat uuden elämän