Satokauden parhaat kasvikset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Viikuna-sinihomejuustosalaatti ja balsamicosiirappi

Kotimaiset omenat, kurpitsat ja muut satokauden parhaat antimet syyskuussa – katso reseptit

Syyskuussa nautitaan satokauden syvistä mauista. Tee syysruokaa kurpitsoista, viikunasta, omenoista, valko- ja raitajuuresta sekä romanesco-kaalista.

Suomalainen kurpitsa

Oranssinkeltaista kurpitsaa ei kannata säästää vain kummitusjuhlien koristeeksi. Paloittele sitä patoihin, uunipellille ja paistinpannulle. Herkuttele myös sosekeittona, hillona ja leivo piiraiden täytteeksi.

Suomalainen spagettikurpitsa

Tämä kurpitsa ei muutu Tuhkimon satumaiseksi kurpitsavaunuksi vaan spagetiksi. Halkaise, poista siemenet, valele kurpitsa öljyllä ja paahda uunissa. Kypsän kurpitsan malto irtoaa spagettimaisina rihmoina. Tarjoa kurpitsaspagetti yrttiöljyn tai esimerkiksi tomaattikastikkeen kanssa.

Suomalainen hokkaidokurpitsa

Kun mielesi tekee samettista sosekeittoa tai pähkinäisen makuista kurpitsapiirasta, poimi ostoskärryyn hokkaidokurpitsa. Pieni sipulinmuotoinen hokkaido on vanha japanilainen lajike, joka sopii myös jälkiruokiin.

Suomalainen omena

Flavonoideja, vitamiineja, kivennäisaineita ja kuituja. Kotimaisesta omenasta saat niitä kaikkia, kun rouskutat sen kuorineen. Omenoista saat myös herkullisia leivonnaisia.

Viikuna

Viikunaa sanotaan maailman makeimmaksi hedelmäksi. Siksi se sopiikin monien voimakkaiden makujen, kuten sinihomejuuston seuraan. Huuhtele ja herkuttele viikunat sellaisinaan tai käytä suolaiseen ja makeaan leivontaan, hilloihin ja kastikkeisiin. Sitruuna korostaa hedelmän hienoa makua.

Raitajuuri ja valkojuuri

Raitajuuri ja valkojuuri ovat punajuuren miedomman makuisia serkkuja, jotka sopivat samoihin ruokiin kuin punajuurikin. Keitettäessä raitajuuren värit hieman haalistuvat, joten kauneimmillaan se on uunissa paahdettuna. Valkojuuresta syntyy aromaattinen keitto.

Suomalainen romanesco

Kaaleista kaunein taitaa olla romanesco. Se maistuu kukkakaalilta, mutta näyttää paljon jännittävämmältä. Hauduta romanesco kypsäksi ihanan yrttipeiton alla. Kaverina toimii pähkinätahna.

Katso lisää kasvisvinkkejä

Satokauden galette omenoista tai päärynöistä

Helppoakin helpompi omenapiirakka valmistuu vain kahdesta aineksesta – tuunaa päärynöillä ja muilla vinkeillä!

Sacher-mokkapalat

Sacher-mokkapalat

Mustaherukka-päärynäkiisseli ja suklaakermavaahto

Mustaherukka-päärynäkiisseli ja suklaakermavaahto

Rapea kyssäkaali-omenasalaatti

Rapea kyssäkaali-omenasalaatti

Caesarsalaatti ruusukaalista

Caesarsalaatti ruusukaalista

Kaalilasagne

Kaalilasagne

Kirkas siikakeitto

Kirkas siikakeitto

Omenalla rikastetut lihapullat

Joko olet kokeillut omenaa lihapullissa tai sämpylöissä? 5 omenaista ideaa arkeen

Omenaruusut

Näin teet suosittuja omenaruusuja! Tarvitset vain lehtitaikinaa, omenoita ja muffinivuokia

Siipipelti ja mangodippi

Siipipelti ja mangodippi

Kalakebabkiusaus

Kalakiusaus

Raitajuuripaistos uunissa

Raitajuuripaistos uunissa

Omenaruusukkeet suolakinuskilla
Soita video

Omenaruusukkeet suolakinuskilla

Uuniahvenet

Uuniahvenet ja kurpitsapesto

Hasselbackan kurpitsat
Soita video

Hasselbackan kurpitsat

Viikuna-sinihomejuustosalaatti ja balsamicosiirappi

Viikuna-sinihomejuustosalaatti ja balsamicosiirappi

Tacomaustettu romanesco-jauhelihalaatikko

Tacomaustettu romanesco-jauhelihalaatikko

Hunajainen kurpitsapataleipä
Soita video

Hunajainen kurpitsapataleipä

Tunnetko herukan parhaat makuparit?

Kinuski, appelsiini ja 7 muuta parhainta makuparia puna- ja mustaherukoille

Tee täydellisestä herukkahillosta vieläkin parempaa neljän vaiheen taktiikalla

Näin keität herkullisen herukkahillon ja maustat sen kekseliäästi

Herukkafocaccia

Poimi viisi helppoa herkkua herukoista – sopivat myös juhlapöytään!

Marinoidut perunat

Hei hei hyrskypotut! Nyt tulevat makuliemessä kylvetetyt perunat

Perunasalaatin kaava – näin teet varhaisperunoista täydellisen kesäruoan

Perunasalaatin kaava – näin teet varhaisperunoista täydellisen kesäruoan

Litistetyt varhaisperunat

Uudet perunat uusiksi – näin teet 6 uutta herkkua kypsistä varhaisperunoista

Uudet perunat tekevät kesän – näin valitset ja keität parhaat varhaisperunat

Uudet perunat tekevät kesän – näin valitset ja keität parhaat varhaisperunat

Grillattu varhaiskaali ja maapähkinäkastike

Grillaa, paahda, hauduta ja käytä sellaisenaan – 7 reseptiä varhaiskaalista

Broccolini ja varsikukkakaali

Tunnetko jo broccolinin ja fioretton? Monikäyttöiset varsikaalit ovat näyttäviä, ravitsevia ja helppoja valmistaa

Paahdetut varsikaalit ja feta

Paahdettujen kasvisten kaava – näin valmistat broccolinista ja varsikukkakaalista täydelliset uunissa

Uunimunakas varsikaaleilla

Varsikaaleilla kruunattu uunimunakas + 6 muuta vinkkiä broccolinin ja varsikukkakaalin käyttöön

Pitaija

Lempeä lohikäärmehedelmä pitaija ei syökse tulta – nappaa käyttövinkit