Satokauden parhaat kasvikset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Caesarsalaatti ruusukaalista

Syö lokakuussa kotimaisia kaaleja, päärynöitä, kurpitsaa ja omenaa tai piristä mieltä eksoottisella mangolla

Suomalaiset ruusukaalit, päärynät ja myskikurpitsat ovat parhaimmillaan lokakuussa. Ehdit vielä myös nauttia syksyn omenasadon viimeisistä antimista. Juureslaarissa ilahduttavat palsternakka ja juuripersilja. Piristä lautasta myös mangolla. Tässä lokakuun satokausikasvikset ja niihin sopivat reseptit!

Suomalainen omena

Kuin omasta omenatarhasta! Kotimaisten omenoiden satokausi jatkuu ihanilla syys- ja talvilajikkeilla. Mehusta omena vihershottiin tai kypsennä hillokkeeksi. Omena sopii myös hyvin ruoanvalmistukseen: kokeile helppoa kana-omenapastaa.

Suomalainen päärynä

Muodokas & mehukas! Syksyn todellinen hedelmäaarre on makea suomalainen päärynä. Voit kypsyttää kovia päärynöitä huoneenlämmössä, mutta hieman pehmenneet, kypsät hedelmät kannattaa nauttia pian. Leivo päärynät piiraisiin, nauti juuston kanssa, paloittele paistoksiin ja herkuttele pirtelöllä.

Suomalainen myskikurpitsa

Voi miten pähkinäinen! Myskikurpitsan englanninkielinen nimi butternut pumpkin kertoo oleellisen: kurpitsan maussa on samaa pehmeyttä kuin voissa ja pähkinöissä. Halkaise, poista siemenet ja paahda savupaprikalla tai chilillä maustettuna. Tarjoa lisukkeena tai kokeile mausteista kurpitsasosekeittoa.

Suomalainen ruusukaali

Ruusukimppu kaalimaalta! Ruusukaalit rakastavat nopeaa kokkia. Kun jätät ne rapeiksi, ne säilyttävät raikkaan makunsa. Ruusu- eli brysselinkaalit rakastavat myös vahvoja juustoja, joten liitä ne esimerkiksi sinihomejuuston seuraan. Säilytä kaalit jääkaapissa pakkauksessaan, jotta ne eivät pääse nahistumaan.

Suomalainen kyssäkaali

Kyssäkaali eli kaalirapi ei ole juures, vaikka se näyttää siltä, vaan kaalikasvin mehukas varsimukula. Lempeä kyssäkaali sopii raakana salaatteihin ja kypsänä vaikka keittoihin. Mainio ruokapari paistetuille makkaroille syntyy kypsentämällä kyssäkaalikuutioita vesi-voiseoksessa.

Suomalainen palsternakka

Roudan hellä puraisu tekee palsternakasta täydellisen pähkinäistä ja makeaa. Helpointa palsternakasta on nauttia tekemällä siitä lohkoja ja kypsentämällä uunissa. Siitä teet myös hetkessä lämmittävän keiton.

Juuripersilja

Maanalainen salaisuus! Juuripersilja on yksi klassisen ruoanvalmistuksen kulmakivistä. Voit käyttää tätä aromipommia tutumpien juuresten tapaan: kuori, höyrytä, paahda tai dippaa. Palsternakkaa muistuttava juuripersilja maistuu persiljalta tai selleriltä.

Mango

Hedelmävadin kultakimpale. Mehukkaat ja maukkaat mangot tuovat auringonvaloa syksyyn. Soseuta smoothieen ja suikaloi salaatteihin. Lisää mangoa broileri- tai possuvuokaan tai kokeile siipipeltiä mangodipillä. Osteen-mangoissa on runsaasti kullankeltaista makeaa hedelmälihaa.

Katso kaikki satokauden reseptit

Pipari-omenapannukakut ja suolakinuskikastike

Pipari-omenapannukakut ja suolakinuskikastike

Karamellisoidut persimonit

Karamellisoidut persimonit

Satsuma-porkkanasosekeitto

Satsuma-porkkanasosekeitto

Nopea sitruuna-kanapasta

Nopea sitruuna-kanapasta

Paistettu kuhafilee, valkoviinikastike ja keltajuuripyree

Paistettu kuhafilee, valkoviinikastike ja keltajuuripyree

Pekoni-uunimakkara ja karamellisoidut sipulirenkaat

Pekoni-uunimakkara ja karamellisoidut sipulirenkaat

Tomaattiset salami-sipulisilakat

Tomaattiset salami-sipulisilakat

Uunijuurekset

Uunijuurekset

Granaattiomenatuorepuuro

Granaattiomenatuorepuuro

Inkivääri-sitruunajuoma

Inkivääri-sitruunajuoma

Isänpäivän aamiaispelti

Isänpäivän aamiaispelti

Mustikkainen pannacottakakku

Mustikkainen pannacottakakku

Kyssäkaalikeitto

Sesongissa nyt: kotimainen kyssäkaali

Omena-kaurapaistos

Kevennä hedelmillä – omena ja päärynä sopivat myös suolaisiin ruokiin

Satokauden galette omenoista tai päärynöistä

Helppoakin helpompi omenapiirakka valmistuu vain kahdesta aineksesta – tuunaa päärynöillä ja muilla vinkeillä!

Sacher-mokkapalat

Sacher-mokkapalat

Mustaherukka-päärynäkiisseli ja suklaakermavaahto

Mustaherukka-päärynäkiisseli ja suklaakermavaahto

Rapea kyssäkaali-omenasalaatti

Rapea kyssäkaali-omenasalaatti

Omenalla rikastetut lihapullat

Joko olet kokeillut omenaa lihapullissa tai sämpylöissä? 5 omenaista ideaa arkeen

Omenaruusut

Näin teet suosittuja omenaruusuja! Tarvitset vain lehtitaikinaa, omenoita ja muffinivuokia

Tunnetko herukan parhaat makuparit?

Kinuski, appelsiini ja 7 muuta parhainta makuparia puna- ja mustaherukoille

Tee täydellisestä herukkahillosta vieläkin parempaa neljän vaiheen taktiikalla

Näin keität herkullisen herukkahillon ja maustat sen kekseliäästi

Herukkafocaccia

Poimi viisi helppoa herkkua herukoista – sopivat myös juhlapöytään!

Marinoidut perunat

Hei hei hyrskypotut! Nyt tulevat makuliemessä kylvetetyt perunat

Perunasalaatin kaava – näin teet varhaisperunoista täydellisen kesäruoan

Perunasalaatin kaava – näin teet varhaisperunoista täydellisen kesäruoan

Litistetyt varhaisperunat

Uudet perunat uusiksi – näin teet 6 uutta herkkua kypsistä varhaisperunoista

Uudet perunat tekevät kesän – näin valitset ja keität parhaat varhaisperunat

Uudet perunat tekevät kesän – näin valitset ja keität parhaat varhaisperunat

Grillattu varhaiskaali ja maapähkinäkastike

Grillaa, paahda, hauduta ja käytä sellaisenaan – 7 reseptiä varhaiskaalista

Paahdetut varsikaalit ja feta

Paahdettujen kasvisten kaava – näin valmistat broccolinista ja varsikukkakaalista täydelliset uunissa

Uunimunakas varsikaaleilla

Varsikaaleilla kruunattu uunimunakas + 6 muuta vinkkiä broccolinin ja varsikukkakaalin käyttöön