Satokauden parhaat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bongaa kaupoista punaisia ja pinkkejä joulukuun satokausikasviksia

Satokausikasvis: Punainen päärynä

Pinkki peruna, väriporkkana, punainen päärynä... Joulukuun satokausikasvikset ovat pirteänvärisiä. Lue, miten voit hyödyntää sesongin herkkuja esimerkiksi joulupöydässä.

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK

Pinkki peruna

Luontaisesti pinkit perunat ovat herttaisen punaisia päältä ja sisältä. Ne sopivat kaikkeen ruoanlaittoon.

Valmista perunoista hauskat pinkit lohkoperunat, tee punainen perunasalaatti tai kokeile Hasselbackan pinkkejä juustoperunoita.

Pitkä punajuuri

Tiesitkö, että pyöreät punajuuret ovat melko nuoria? Niitä on jalostettu vasta 1900-luvulla. Tänä vuonna näyttävän paluun menneisyydestä joulupöytiin tekeekin pitkulainen punajuuri.

Punajuuret kannattaa keittää kuorineen ja kuoria jäähtyneenä. Kokeile raastettua punajuurta leivonnassa, saat taatusti mehevän kakkupohjan.

Suomalainen väriporkkana

Tiesitkö, että oranssi porkkana on valkoisen ja violetin jälkeläinen? Näistä keskenään hieman erimakuisista väriporkkanoista teet hauskat raidalliset uuniruoat ja iloisenkirjavat raasteet. Kun kypsennät porkkanat keittämällä, kiehauta violetit erikseen, koska ne päästävät väriä.

Punakaali

Punakaali tuo sävyä salaatteihin ja uutta ilmettä tuttuihin kaaliruokiin. Punakaalien väri voi vaihdella tummanpunaisesta sinertävään kasvupaikan mukaan. Saat kauniin värin säilymään kirkkaana, kun lorautat kaalia kypsentäessäsi mukaan hieman sitruunamehua tai etikkaa.

Suomalainen omena

Omenasato huipentuu jouluomena Santanaan. Mausteisen täyteläisinä ne sopivat hienosti juustotarjottimelle. Tee myös huurteisia lumiomenia: sivele pintaan kananmunan valkuaista ja kuorruta erikoishienolla sokerilla.

Punainen päärynä

Makea ja mehevä punainen päärynä on sesongin helpoin jälkiruoka! Nauti sellaisenaan, paloittele hedelmäsalaattiin tai herkuttele minttusuklaa-päärynäjäädykkeellä. Punaiset päärynät tuovat makeutta ja väriä myös suolaisiin ruokiin ja sopivat hienojen hillokkeiden raaka-aineeksi.

Persimon

Kun etsit monipuolista hedelmää, poimi mukaasi persimoneja! Paloittele niitä salaatteihin, lisää lämpimiin ruokiin, leivonnaisiin ja smoothieen. Maistuva joululahjavinkki on kanelilla maustettu persimonhillo.

Löydät persimonreseptejä myös hakusanalla sharon.

Klementiini

Supersuosittu pikkusitrus! Klementiinin kuori irtoaa helposti eikä siinä ole juuri lainkaan siemeniä, joten klementiineistä on helppo popsia talven C-vitamiinit!

Kuori ja viipaloi klementiinejä myös leivonnaisiin, juomiin ja jälkiruokiin. Tee vaikka raikas tuorehedelmäkeitto riisipuuron pariksi.

Julkaistu: 29.11.2018
Muokattu: 5.12.2019
Jaa Somessa