Satokauden parhaat kasvikset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mandariinikana

Maaliskuussa on aika syödä mandariineja ja päärynöitä sekä maustaa tuoreella inkiväärillä – lue lisää satokauden parhaista kasviksista

Maaliskuussa ehtii vielä nauttia sitruskaudesta ja poimia ostoskoriin mehukkaat veriappelsiinit ja mandariinit. Nyt vietetään myös päärynän, parsakaalin, inkiväärin ja latva-artisokan satokautta. Katso tästä satokausireseptit!

Parsakaali

Kauniin vihreä parsakaali on superruokaa varresta nuppuihin. A- ja C-vitamiinien lisäksi se sisältää kivennäisaineita ja proteiinia. Parsakaali on parasta rapeana, joten rouskuttele sitä raakana ja paahda tai keitä vain kevyesti. Kuori ja paloittele myös varsi ruokaan.

Päärynä

Päärynöitä on olemassa yli 7 000 lajiketta, tässä yksi niistä! Xenia-päärynä on rouskuvan rapea ja kypsänäkin rakenteeltaan kova päärynä. Maku on yhtä mehukas ja raikas kuin pehmeämmissä päärynöissä. Tee vaihteeksi kaurapaistos päärynöistä tai käytä päärynät suolaisen piirakan täytteeksi fetan kaverina.

Veriappelsiini

Veriappelsiinin sesonkia odottaa jokainen ruoan ystävä tähtikokista kotikokkiin. Veriappelsiinissa maku ja terveys yhdistyy: siinä on eniten C-vitamiinia kaikista sitruksista. Päivän C-vitamiinit saat jo yhdestä veriappelsiinista.

Mandariini

Lähes siemenettömät Nadorcott-mandariinit viimeistelevät pikkusitrusten sesongin. Aromikkaan, ohutkuorisen hedelmän maku sen kuin vain kehittyy poimimisen jälkeen. Neljästä mandariinista saat päivän C-vitamiinit – näppärä nautinto! Mandariini sopii niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin.

Inkivääri

Inkivääri on tullut ryminällä myös suomalaiseen ruokakulttuuriin, eikä syyttä. Aasiassa supersuosittu maustekasvi antaa makua ja säväkkyyttä moneen tuttuun ruokaan. Inkivääri on helpointa käyttää raasteena: kuori muhkurainen mykerö ja raasta.

Latva-artisokka

Etelä-Euroopassa latva-artisokka on parsan kaltainen sesonkiherkku. Kokonaisena keitetyn latva-artisokan voi syödä käsin lehti kerrallaan. Yleensä lehdet nautitaan dippaamalla niiden kärki sitruunalla maustettuun voisulaan.

Katso lisää reseptejä ja vinkkejä satokausien parhaista kasviksista

Lohi-parsapiirakka
Lohi-parsapiirakka

Lohi-parsapiirakka

Pätkiskakku
Pätkiskakku

Pätkiskakku

Kana-vuohenjuustolasagne
Kana-vuohenjuustolasagne

Kana-vuohenjuustolasagne

Paistettu kuha ja gremolata
Paistettu kuha ja gremolata

Paistettu kuha ja gremolata

Lempeän tulinen kana-ananaspasta
Lempeän tulinen kana-ananaspasta

Lempeän tulinen kana-ananaspasta

Vihreä shakshuka
Vihreä shakshuka

Vihreä shakshuka

Rapeat raputacot
Rapeat raputacot

Rapeat raputacot

Paahdettu latva-artisokka ja helppo juustodippi
Paahdettu latva-artisokka ja helppo juustodippi

Paahdettu latva-artisokka ja helppo juustodippi

Inkivääriuunilohi
Inkivääriuunilohi

Inkivääriuunilohi

Veriappelsiinijuustokakku
Veriappelsiinijuustokakku

Veriappelsiinijuustokakku

Key lime pie
Key lime pie

Key lime pie

Paistetut keittobanaanit
Paistetut keittobanaanit

Paistetut keittobanaanit

Mangoguacamole
Mangoguacamole

Mangoguacamole

Vihreä mangosmoothie
Vihreä mangosmoothie

Vihreä mangosmoothie

Mangouunijäätelö
Mangouunijäätelö

Mangouunijäätelö

Värikäs talvisalaatti
Värikäs talvisalaatti

Lisää makua ja sävyä juuresruokiin väriporkkanoilla: värikäs talvisalaatti ja muut porkkanavinkit

Suklaiset juurescookiet
Suklaiset juurescookiet

3 x makeaa juureksista: porkkanapallot, palsternakkakakku ja juurescookiet

Punainen perunagratiini
Punainen perunagratiini

Tee perunagratiini uudella tavalla – näyttävä lopputulos pinkeillä perunoilla

Granaattiomena kahdella tavalla
Granaattiomena kahdella tavalla

Sesongissa nyt: upean värinen granaattiomena ihastuttaa makeissa ja suolaisissa resepteissä

Persimoni-kardemummapaistos
Persimoni-kardemummapaistos

Sesongissa nyt: ihanan makea persimon maistuu jälkiruoissa, salaateissa ja juustolautasella

Kyssäkaalikeitto
Kyssäkaalikeitto

Sesongissa nyt: kotimainen kyssäkaali

Omena-kaurapaistos
Omena-kaurapaistos

Kevennä hedelmillä – omena ja päärynä sopivat myös suolaisiin ruokiin

Satokauden galette omenoista tai päärynöistä
Satokauden galette omenoista tai päärynöistä

Helppoakin helpompi omenapiirakka valmistuu vain kahdesta aineksesta – tuunaa päärynöillä ja muilla vinkeillä!

Omenalla rikastetut lihapullat
Omenalla rikastetut lihapullat

Joko olet kokeillut omenaa lihapullissa tai sämpylöissä? 5 omenaista ideaa arkeen

Omenaruusut
Omenaruusut

Näin teet suosittuja omenaruusuja! Tarvitset vain lehtitaikinaa, omenoita ja muffinivuokia

Gruusialainen kaalilaatikko
Gruusialainen kaalilaatikko

Kaaliruokia vaikka koko viikoksi - katso mihin kaikkeen kerä kaalia taipuu

Tunnetko herukan parhaat makuparit?
Tunnetko herukan parhaat makuparit?

Kinuski, appelsiini ja 7 muuta parhainta makuparia puna- ja mustaherukoille

Tee täydellisestä herukkahillosta vieläkin parempaa neljän vaiheen taktiikalla
Tee täydellisestä herukkahillosta vieläkin parempaa neljän vaiheen taktiikalla

Näin keität herkullisen herukkahillon ja maustat sen kekseliäästi

Herukkafocaccia
Herukkafocaccia

Poimi viisi helppoa herkkua herukoista – sopivat myös juhlapöytään!

Marinoidut perunat
Marinoidut perunat

Hei hei hyrskypotut! Nyt tulevat makuliemessä kylvetetyt perunat