
Appelsiini-puolukkapehmis
Talvella saa syödä appelsiineja niin, että napa paukkuu! Mehukkaissa napa-appelsiineissa on helposti irtoava kuori ja makeat siemenettömät lohkot. Siksi niitä pidetäänkin maailman parhaina syöntiappelsiineina.
Puoliveriappelsiinin hedelmäliha voi olla punertava, mutta mehu muistuttaa tavallisen appelsiinin mehua. Tästä huolimatta mausta on tunnistettavissa veriappelsiinin herkkä ja tyylikäs aromi. Kokeile puoliveriappelsiinia suolaiseen ruokaan sitruunan sijaan.
Mandariinissa on kaikkea, mitä hedelmältä voi toivoa. Se on makea, siemenetön ja helposti kuorittava. Syö sellaisenaan välipalana tai käytä leivonnaisissa tai juomissa.
Ota jääkaapin vakioasukkaaksi kaali tai kaksi! Keräkaali on terveellinen, herkullinen, monikäyttöinen ja edullinen raaka-aine. Rouskuta raakana, täytä kääryleiksi tai hauduta ihanan meheväksi padaksi tai paistokseksi. Muistathan, että kaali on hyvä C-vitamiinin ja kalsiumin lähde.
Kukkakaalin teräväpiirteinen sukulainen, vihreä romanesco, saattaa yllättää: näyttävien kartionuppujen maku onkin mieto ja myös lasten suuhun lempeä. Käytä romanescoa kuten kukkakaalia: nypi kylmiin ja kuumiin ruokiin ja keitä, paista, paahda, kuorruta ja hauduta. Myös varsi on herkkua!
Aloita aamusi energisesti avokadolla! Se tuo pehmeää makua smoothieen, leivälle, salaattiin ja pastaan. Kevennä suklaaherkut avokadolla, jonka sisältämä rasva on pääasiassa pehmeää rasvaa.
Sweetie-hedelmä on greipin lähisukulainen, samaan tapaan vaaleamaltoinen, mutta vihreäkuorinen ja maultaan paljon makeampi. Nauti sweetiet sellaisinaan tai kokeile sitä resepteissä greipin sijaan.