Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenaboston

Suosi satokauden kasviksia! Näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden satokausikasviksia seuraamalla ostoskoriin saa napattua vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan. Satokausituotteet nostetaan paraatipaikoille Prismoissa ja S-marketeissa, mikä tekee sesongin parhaiden kasvisten suosimisesta helppoa.

Syyskuun satokausikasvikset

Suomalainen omena

Kotimainen omena on mehukas pakkaus täynnä vitamiineja, flavonoideja ja hyvää makua. Popsi omput sellaisenaan, tee niistä hilloa tai sosetta tai käytä ruoanlaittoon, leivonnaisiin ja jälkiruokiin.

Suomalainen punajuuri

Kotimainen punajuuri on mehevä ja monikäyttöinen makupala. Siitä saa herkullista soppaa ja maukasta pataa. Se sopii niin lasagneen kuin leivontaankin. Punajuuren makupareina kannattaa kokeilla valkoisia juustoja, yrttejä, sitruunaa ja omenaa.

Suomalainen lanttu

Lantussa on ainesta vaikka mihin! Raakana siinä on raikasta kipakkuutta, kypsänä sen maku pehmenee. Lanttua nimiteetään myös "pohjolan appelsiiniksi", sillä se sisältää runsaasti C-vitamiinia. Lanttu on mainio liemijuures, ja se sopii myös keittoihin, patoihin ja muhennoksiin.

Suomalainen porkkana

Napsahtavan rapsakka kotimainen uuden sadon porkkana on alkusyksystä makeimmillaan. Se on hyvä beetakaroteenin ja kaliumin lähde. Rouskuta sellaisenaan, käytä salaatteihin ja raasteisiin tai paahda uunissa upeaksi lisukkeeksi. Porkkana antaa myös leivonnaisille mehukkuutta, väriä ja makua.

Suomalainen palsternakka

Ulkonäöltään hieman porkkanaa muistuttavan palsternakan omintakeinen maku sopii keittoihin, ja uunissa paahdettuna se on varsinainen gourmet-lisuke vaikkapa kalalle. Se sopii hienosti käytettäväksi muiden juuresten kanssa padoissa ja paistoksissa.

Suomalainen spagettikurpitsa

Kypsennä spagettikurpitsa uunissa ja käytä sisus spagetin tapaan! Lempeän makuinen herkku on gluteeniton vaihtoehto pastalle eikä juuri sisällä hiilihydraatteja, mutta kuituja ja vitamiineja sitäkin runsaammin.

Suomalainen hokkaidokurpitsa

Kun mielesi tekee samettista sosekeittoa tai pähkinäisen makuista kurpitsapiirasta, poimi ostoskärryyn hokkaidokurpitsa. Pieni sipulinmuotoinen hokkaido on vanha japanilainen lajike, joka sopii myös jälkiruokiin. Siemenet kannattaa kuivata ja käyttää salaatteihin, sämpylöihin ja mysliin.

Viikuna

Tuore viikuna on täyttä tavaraa. Syö viikunoita sellaisenaan, viipaloi niitä jogurtin päälle tai salaatin joukkoon tai tarjoa alkupalana viikunoita ja ilmakuivattua kinkkua. Viikunat ja juustot, varsinkin sinihomejuusto, ovat klassinen makupari. Viikunan voi syödä sellaisenaan, mutta hedelmä kannattaa huuhdella huolellisesti ja jos kuori on paksu, se kannattaa kuoria.

Kokkaa myös sesongin kalaa ja kokeile kuukauden yrttiä