Satokauden parhaat kasvikset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Persimon-juustosalaatti

Joulukuun pirteän värisiä satokausikasviksia voi käyttää monin tavoin – katso reseptit!

Pinkit perunat, väriporkkanat, punaiset päärynät ja omenat, herkulliset taatelit sekä persimonit... Joulukuussa S-ruokakaupoista löytyvät satokausikasvikset sopivat moniin ruokiin ja leivonnaisiin. Lue, miten voit hyödyntää sesongin herkkuja esimerkiksi joulupöydässä.

Punainen päärynä

Makea ja mehevä punainen päärynä on sesongin helpoin jälkiruoka! Nauti sellaisenaan, paloittele hedelmäsalaattiin tai herkuttele päärynäruusuilla. Punaiset päärynät tuovat makeutta ja väriä myös suolaisiin ruokiin ja sopivat hienojen hillokkeiden raaka-aineeksi.

Punainen omena

Omenasato huipentuu jouluomena Santanaan. Mausteisen täyteläisinä ne sopivat hienosti juustotarjottimelle. Joulupöydässä omena maistuu rosollissa muiden kasvisten kera.

Suomalainen pinkki peruna

Luontaisesti pinkit perunat ovat herttaisen punaisia päältä ja sisältä. Ne sopivat kaikkeen ruoanlaittoon tavallisten perunoiden tapaan.

Suomalaiset väriporkkanat

Tiesitkö, että oranssi porkkana on valkoisen ja violetin jälkeläinen? Näistä keskenään hieman erimakuisista väriporkkanoista teet hauskat raidalliset uuniruoat ja iloisenkirjavat raasteet. Kun kypsennät porkkanat keittämällä, kiehauta violetit erikseen, koska ne päästävät väriä.

Suomalainen punakaali

Punakaali tuo sävyä salaatteihin ja uutta ilmettä tuttuihin kaaliruokiin. Punakaalien väri voi vaihdella tummanpunaisesta sinertävään kasvupaikan mukaan. Saat kauniin värin säilymään kirkkaana, kun lorautat kaalia kypsentäessäsi mukaan hieman sitruunamehua tai etikkaa.

Taateli

Hunajaisen makeita taateleita voidaan tarjota juustojen ja kinkkujen kanssa tai kotimaisten juuresraasteiden piristeenä. Monesta muusta hedelmästä poiketen taatelit poimitaan täysin kypsinä. Siksi niiden kuori on usein ryppyinen. Hedelmän sisällä olevaa kovaa siementä ei syödä.

Persimon

Kun etsit monipuolista hedelmää, poimi mukaasi persimoneja! Paloittele niitä salaatteihin, lisää lämpimiin ruokiin ja leivonnaisiin. Maistuva joululahjavinkki on kanelilla maustettu persimonhillo.

Klementiini

Supersuosittu pikkusitrus! Klementiinin kuori irtoaa helposti eikä siinä ole juuri lainkaan siemeniä, joten klementiineistä on helppo popsia talven C-vitamiinit! Kuori ja viipaloi klementiinejä myös leivonnaisiin, juomiin ja jälkiruokiin. Tee vaikka raikas tuorehedelmäkeitto riisipuuron pariksi.

Katso kaikki satokauden reseptit

Värikäs talvisalaatti

Lisää makua ja sävyä juuresruokiin väriporkkanoilla: värikäs talvisalaatti ja muut porkkanavinkit

Suklaiset juurescookiet

3 x makeaa juureksista: porkkanapallot, palsternakkakakku ja juurescookiet

Latkes ja kasviskaviaari

Latkes ja kasviskaviaari

Punainen perunagratiini

Tee perunagratiini uudella tavalla – näyttävä lopputulos pinkeillä perunoilla

Pähkinäiset porkkanapallot

Pähkinäiset porkkanapallot

Juureskukat

Juureskukat

Päärynäruusut
Soita video

Päärynäruusut

Punakaalilaatikko

Punakaalilaatikko

Taatelihillo

Taatelihillo

Raikas teriyaki-kulhosalaatti

Raikas teriyaki-kulhosalaatti

Persimon-juustosalaatti

Persimon-juustosalaatti

Hanhen rintafilee, yrttijuurekset ja omenakastike

Hanhen rintafilee, yrttijuurekset ja omenakastike

Madekeitto

Madekeitto

Granaattiomena kahdella tavalla

Sesongissa nyt: upean värinen granaattiomena ihastuttaa makeissa ja suolaisissa resepteissä

Persimoni-kardemummapaistos

Sesongissa nyt: ihanan makea persimon maistuu jälkiruoissa, salaateissa ja juustolautasella

Pekoni-uunimakkara ja karamellisoidut sipulirenkaat

Pekoni-uunimakkara ja karamellisoidut sipulirenkaat

Tomaattiset salami-sipulisilakat

Tomaattiset salami-sipulisilakat

Uunijuurekset

Uunijuurekset

Granaattiomenatuorepuuro

Granaattiomenatuorepuuro

Inkivääri-sitruunajuoma

Inkivääri-sitruunajuoma

Kyssäkaalikeitto

Sesongissa nyt: kotimainen kyssäkaali

Omena-kaurapaistos

Kevennä hedelmillä – omena ja päärynä sopivat myös suolaisiin ruokiin

Satokauden galette omenoista tai päärynöistä

Helppoakin helpompi omenapiirakka valmistuu vain kahdesta aineksesta – tuunaa päärynöillä ja muilla vinkeillä!

Omenalla rikastetut lihapullat

Joko olet kokeillut omenaa lihapullissa tai sämpylöissä? 5 omenaista ideaa arkeen

Omenaruusut

Näin teet suosittuja omenaruusuja! Tarvitset vain lehtitaikinaa, omenoita ja muffinivuokia

Tunnetko herukan parhaat makuparit?

Kinuski, appelsiini ja 7 muuta parhainta makuparia puna- ja mustaherukoille

Tee täydellisestä herukkahillosta vieläkin parempaa neljän vaiheen taktiikalla

Näin keität herkullisen herukkahillon ja maustat sen kekseliäästi

Herukkafocaccia

Poimi viisi helppoa herkkua herukoista – sopivat myös juhlapöytään!

Marinoidut perunat

Hei hei hyrskypotut! Nyt tulevat makuliemessä kylvetetyt perunat

Perunasalaatin kaava – näin teet varhaisperunoista täydellisen kesäruoan

Perunasalaatin kaava – näin teet varhaisperunoista täydellisen kesäruoan