Lohikiusaus

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 10 min aktiivista)

Maukas lohilaatikko syntyy kätevästi valmiista, pakastetusta peruna-sipulisekoituksesta. Suikaloi vuokaan kirjolohifileetä ja mausta reilusti tillillä. Uunissa hautuneen kermaisen lohilaatikon kanssa maistuvat perinteiset etikkapunajuuret ja esimerkiksi mummonkurkut.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
400 gkirjolohifileetä (nahatonta)
1 kplruukku tilliä
2 dl(1 prk) kuohukermaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kaada puolet peruna-sipulisekoituksesta vuokaan, mausta suola- ja pippuriripauksella ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.

    MääräAinesosa
    500 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Suikaloi kala ja mausta suikaleet kevyesti suolalla. Hienonna tilli. Levitä lohi ja tilli vuokaan ja peitä lopulla peruna-sipulisekoituksella. Mausta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    400 gkirjolohifileetä (nahatonta)
    1 kplruukku tilliä
  3. 3

    Kaada kerma vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 50–60 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa

Vinkki: Valmista lohikiusauksen kanssa mummonkurkkuja eli hölskytyskurkkuja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä