Kaada puolet peruna-sipulisekoituksesta vuokaan, mausta suola- ja pippuriripauksella ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
Suikaloi kala ja mausta suikaleet kevyesti suolalla. Hienonna tilli. Levitä lohi ja tilli vuokaan ja peitä lopulla peruna-sipulisekoituksella. Mausta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.
Kaada kerma vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 50–60 minuuttia.
Vinkki: Valmista lohikiusauksen kanssa mummonkurkkuja eli hölskytyskurkkuja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
426
1784
28,0 g
13,3 g
19,5 g
2,8 g
1,3 g
23,0 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli